Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Τι θα λέγατε για μια "πρόοδο";


Αγαπητοί φοιτητές

Η μέχρι τώρα συμμετοχή σας στο μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων οφείλω να ομολογήσω ότι με έχει εκπλήξει θετικά, και όσον αφορά τη συμμετοχή σας στη τάξη αλλά και τη συμμετοχή σας στο blog.

Τονίζω τη συμμετοχή σας, για να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει κάποιος "αρνητικός λόγος" για τον οποίο θα ήθελα να σας πιέσω, αναγκάζοντας σας να αντιμετωπίσετε μια επιπλέον εξέταση. Αποκλειστικός λόγος για την προτεινόμενη εξέταση, είναι η "επαγγελματική μου άποψη" ότι ένας σαφής εξεταστικός στόχος στο μέσον περίπου της περιόδου θα σας οδηγούσε σε μεγαλύτερη εμπλοκή με το περιεχόμενο του μαθήματος. Γι' αυτό το λόγο προτείνω τα εξής:

Την πραγματοποίηση μιας "προαιρετικής" προόδου την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου σε συγκεκριμένη ύλη (που περιλαμβάνει τα πέντε πρώτα κεφάλαια του βιβλίου των Laudon & Laudon). Ο τρόπος εξέτασης θα περιλαμβάνει (α) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και (β) μελέτη περίπτωσης. Η βαρύτητα του βαθμού που επιτύχετε θα αντιστοιχεί στο 50% της γραπτής εξέτασης.

Προαιρετική συμμετοχή σημαίνει ότι:
(α) Συμμετέχουν όσοι θέλουν.
(β) Εάν κάποιος ενώ συμμετείχε δεν επιθυμεί να μετρήσει ο βαθμός που πήρε, μπορεί να τον ακυρώσει. Χωρίς καμία επίπτωση.

Θέλω να τονίσω ότι δεν έχω διάθεση να σας αγχώσω. Ξέρω ότι κάθε εξέταση (εύκολη ή δύσκολη) σας δημιουργεί επιπλέον άγχος. Γι' αυτό ζητώ την γνώμη σας, και ξεκαθαρίζω ότι θα την πάρω υπόψη μου. Αυτό που δεν θα μου άρεσε, είναι να συμφωνήσετε οι περισσότεροι στην πραγματοποίηση της εξέτασης και την Παρασκευή στις 14 να είμαι μόνος μου στο αμφιθέατρο.

Λοιπόν ποια είναι η άποψη σας;

(α) Θέλετε να δοθεί πρόοδος και θα συμμετάσχετε!
(β) Δεν θέλετε να δοθεί πρόοδος και ακόμη κι αν δοθεί δεν θα συμμετάσχετε!
(γ) Να δοθεί η πρόοδος και μέχρι τότε θα αποφασίσετε τι θα κάνετε!

Λαέ των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, αυτό που ζητώ είναι μια ξεκάθαρη εντολή για να προχωρήσω! Μπορείτε να την καταθέσετε δίπλα, στην ψηφοφορία που έχει ανοίξει!

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

m5050087

Το 14 Δεκεμβρίου και Τετάρτη δεν μπορεί να ισχύει!!Οπότε ή εννοείται Τετάρτη και 12 ή Παρασκευή και 14.Καλύτερα να το διευκρινήσετε.Επίσης,τα πέντε κεφάλαια κατά τη γνώμη μου είναι πολλή ύλη δεδομένου ότι έχουμε λιγότερο απο 10 μέρες,οι εργασίες τρέχουν και δεν βρισκόμαστε σε περίοδο εξεταστικής που σημαίνει ότι υπάρχουν και οι παραδόσεις των μαθημάτων.Δεν είμαι αρνητική στη συγκεκριμένη ιδέα,απλά θεωρώ ότι η χρονική περίοδος που μας δίνεται σε σχέση με την ύλη είναι λίγη.

Ανώνυμος είπε...

m5040095
Κύριε Ευαγγελάτε,
να σας διευκρινήσω πως η 14 Δεκεμβρίου είναι Παρασκευή και όχι Τετάρτη. Μπορείτε να διευκρινήσετε ποια μέρα ακριβώς θα γίνει? Προσωπικά θα προτιμούσα να δοθεί η πρόοδος την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και με τους όρους που έχετε προτείνει. Δηλαδή να μετρήσει ο βαθμός μόνο αν το επιθυμούμε και να είναι προαιρετική η συμμετοχή!!

Ευαγγελάτος Ανδρέας είπε...

Παιδιά έχετε δίκιο για την ημέρα. Πρόκειται για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. Όπως θα δείτε στο blog το έχω ήδη διορθώσει.

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω με την συναδελφο 5050087 οτι η υλη φαινεται να ειναι μεγαλη σε σχεση με το διαστημα που μεσολαβει για να μελετησουμε. Εκτος αυτου, η συγκεκριμενη περιοδος θεωρω οτι δεν ειναι καταλληλη λογω των εργασιων σε πολλα μαθηματα που ετσι κι αλλιως μας απορροφουν πολυ χρονο καθημερινα, οποτε το διαβασμα που θα κανουμε για την προοδο δεν θα ειναι ιδιαιτερα αποδοτικο. Προσωπικα, ειμαι υπερ μιας επαναληψης, ωστε να εμεπδωσουμε καλυετρα την υλη, ωστοσο πιστευω οτι αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει αρκετος χρονος και καθαρο μυαλο για μια "προοδο"!

Ανώνυμος είπε...

m 5040151

νομιζω οτι μια πρόοδος θα ηταν καλή ιδέα. επίσης νομίζω οτι είναι πολύ δημοκρατικό και σωστό το να πάρει μέρος όποιος θέλει και να κρατήσει το βαθμό αν θέλει. επειδή είμαι τεταρτοετής βλέπω την πρόοδο με πάρα πολυ καλό μάτι γιατί δεν θα τρέχουμε τον φεβρουάριο να βγάζουμε την ύλη κ θα εχουμε πάρει και μια γεύση για αυτά που θα συναντήσουμε μπροστά μας στις τελικές εξετάσεις. όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά. τα 5 πρώτα κεφάλαια είναι 215 σελίδες. και έχουμε λιγότερο απο 10 μέρες για διάβασμα. εγώ θα πρότεινα να γίνει η πρόοδος τετάρτη 19 δεκεμβρίου για να έχουμε τουλάχιστον 15 μέρες στη διάθεσή μας. αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ας γίνει η πρόοδος, η επιλογή του να κρατήσουμε αν θέλουμε το βαθμό είναι σωστή αλλά όπως είπαν και τα παιδιά η ύλη είναι πολλή μιας και υπάρχουν πολλές εργασίες που τρέχουν αυτήν την περίοδο. 5040119

Ανώνυμος είπε...

m5030032

tha sumfwnisw epishs gia thn proodo alla gia mia vdomada meta, stis 19 hmera tetarth gia na exoume ton xrono na proetoimastoume.

Ανώνυμος είπε...

Αχχχ...... μα σας εξηγήσαμε κύριε Ευαγγελάτο πως την Παρασκευή 14 τουλάχιστον 15 φοιτητές από εμάς τους "τακτικούς" θα είμαστε στην Αράχωβα.... Πάντως ακόμα και στην περίπτωση που δεν μπορεί να μεταφερθεί η ημερομηνία, προσωπικά είμαι θετικός εφόσον από μια τέτοια ενέργεια μόνο θετικά μπορούν να βγουν,αφού υπάρχει η δικλείδα της μη μέτρησης του βαθμού της προόδου εφόσον είναι μικρότερος από τον βαθμό μας στις εξετάσεις. Τωρα καλό θα ήταν να δείτε τις ημερομηνίες ετσι ώστε να υπάρξει χρόνος για μελάτη και τα παιδιά που θα έρθουν να γράψουν να έχουν κάποιο στόχο και όχι απλώς να κατέβουν στην πρόοδο για την "εμπειρία", αλλά και να δώσετε την ευκαιρία στα παιδια που θα πάνε την εκδρομή να δοκιμάσουν.
5050068

Ανώνυμος είπε...

m5040064
θεωρώ ότι η πρόοδος είναι αρκετά καλή ιδέα και θα μας ¨χαλαρώσει¨ λιγάκι από την ύλη των τελικών εξετάσεων.Προσωπικά είμαι 4ο έτος και έχω 7! εργασίες που τρέχουν οπότε παρόλο που θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω, το μέγεθος της ύλης με αποτρέπει.Οι σελίδες είναι πάνω από 200 και έχουμε 10 μέρες.Σε περίπτωση που μας διαθέσετε μια βδομάδα παραπάνω ή μας μειώσετε λιγάκι την ύλη, θα ήθελα να πάρω μέρος.

Ανώνυμος είπε...

5050056-Λουκρέζη Νάγια
Καλημέρα,
Κύριε Ευαγγελάτε,η περίοδος αυτή για εμάς είναι ιδιαιτέρως φορτωμένη και λόγω δουλειάς και κυρίως λόγω των εργασιών που πρέπει να ολοκληρώσουμε.
Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και το άγχος μας έντονο.
Ήδη η εργασία που μας έχετε αναθέσει ομολογώ πως με έχει δυσκολέψει και αγχώσει ιδιαιτέρως.
Πιστεύω λοιπόν πως μια πρόοδος δεν θα με βοηθούσε αφού πέρα από οτιδήποτε άλλο μου είναι εξαιρετικά δύσκολο τις μέρες αυτές να βρώ χρόνο να διαβάσω.Άλλωστε πιστεύω πως η εξέταση στην εξεταστική περίοδο αρκεί.
Σας ευχαριστώ που μας δίνεται την ευκαιρία να πούμε τη γνώμη μας επί του θέματος,
και πάλι καλή σας μέρα.

Ανώνυμος είπε...

5050083
Λοιπόν εγώ είμαι στην κατηγορία β που θέσατε,δηλαδή ειμαι αρνητική για μια πρόοδο αυτή τη στιγμή.
Πιστεύω πως αν θέλατε να μας μας βάλετε μια πρόοδο καλό θα ήταν να το είχατε πει από την αρχή της χρονιάς να ήμασταν και εμείς πιο προετοιμασμένοι.δεύτερον η ύλη είναι παρα πολύ μεγάλη και ο χρόνος που θα έχουμε είναι δυσανάλογα μικρός.Τρίτον, στο μάθημα σας ήδη έχουμε πάρα πολλά πράγματα να ασχολούμαστε και έχουμε και άλλα μαθήματα και άλλες εργασίες που τρέχουν αυτή την στιγμή.
Θέλω να σας τονίσω πως πιστεύω πως μια πρόοδος είναι πάντα υπέρ του φοιτητή.Αρκει φυσικά να είναι από καιρο ανακοινωμένη και καθορισμένη. Και είναι υπερ μας ,γιατί 1.ο φοιτητης δεν θα έχει τόσο διάβασμα στο τέλος 2.μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο βαθμό ίσως 3.βλέπει πως είναι η εξέταση του μαθήματος και πάει πιο προετοιμασμένος στο τέλος.
Όμως τη δεδομένη στιγμή είμαι αρκετα αρνητική με την ιδέα για τους λόγους που προανέφερα.

Ανώνυμος είπε...

5010203 Πολυδώρου Αννα

Θεωρώ καλή την ιδέα σε περίπτωση που μειωθεί η ύλη και παραταθεί ταυτόχρονα η εξέταση για τις 19/12 δεδομένου των εργασιών των άλλων μαθημάτων αλλά και του δικού σας!
Πολύ σημαντικό επίσης να είναι προαιρετική η συμμετοχή αλλά και η δυνατότητα να μη συνυπολογιστεί στο τέλος ο βαθμός αν το επιθυμούμε.

Ανώνυμος είπε...

5050035
Υπό τους όρους που έχετε θέσει(προαιρετική συμμετοχη...)συμφωνώ με την ιδέα μιας προόδου.ΑΛΛά..η ύλη μοθ φαίνεται αρκετά μεγάλη όπως και στους περισσότερους συμφοιτητές με τους οποίους το έχω συζητήσει. Αν μειωθεί η ύλη ή υπάρξει παράταση κάποιων ημερών τότε σίγουρα θα προσπαθήσω να συμμετέχω.Παρόλα αυτά αν δεν προλάβω να διαβάσω λόγω του μεγέθους της ύλης και των υπόλοιπων υποχρεώσεων και εργασιών που τρέχουν, θα έρθω την ημέρα που θα γίνει η πρόοδος έστω για να δω τα θέματα και να πάρω μια ιδέα.

Ανώνυμος είπε...

m5050030
Τη συγκεκριμένη περίοδο θεωρώ ότι έιναι σχεδόν αδύνατον για τους περισσότερουw από εμάς να καλύψουμε την συγκερκιμένη ύλη... Το αποκλείουμε να γίνει αμέσως μετά τις γιορτές?

Ανώνυμος είπε...

5050126-Ευαγγελία Φουρλή
Θα συμφωνήσω με τη συναδελφο 5050083 από την άποψη ότι αν ήταν να γίνει μια πρόοδο με το καλύτερο δυνατο αποτέσμα θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί νωρίτερα, π.χ. από τον προηγούμενο μήνα, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο. Τώρα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διαστημα και δεδομένης της ύλης, μιας και το βιβλίο δεν είναι από τα πλέον ευκολοδιάβαστα, το μόνο που θα καταφέρουν οι περισσότεροι από εμάς είναι ένα "πασάλημα", ένας αγώνας δρόμου ενδεχομένως αναποτελεσματικός που θα περιορίσει και τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο που έχουμε για την πραγματοποίηση των άλλων μας εργασιών. Συνεπώς αν και η ιδέα της προόδου είναι καλή, από την πλευρά μίας καλύτερης ανάμειξης στο μάθημα και μιας προετοιμασίας για την τελική εξέταση, δεδομένων των παραπάνω περιστάσεων( πολύ ύλη. μικρό χρονικό διάστημα, υψηλός φόρτος εργασίας από παρακολούθηση διαλέξεων και από εργασίες) θεωρώ πως είναι κάπως ανέφικτη.

Ανώνυμος είπε...

m5020159

Να γίνει πρόοδος και ας δώσει όποιος θέλει εφόσον δεν έχει καμία επίπτωση εαν δεν το κάνει ή εαν δεν γραψει καλά(αφού θα μπορεί να μην κρατήσει το βαθμό). Εγώ είμαι στην απάντηση (γ). Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να γινόταν την εβδομάδα μετά της 14. Δηλαδή γύρο στης 19.

Ανώνυμος είπε...

5050151
η άποψη μου είναι ότι το θέμα της προόδου έχει τεθεί πολύ αργά. Θα έπρεπε αυτή η ψηφοφορία να γίνει στην αρχή μόλις του εξαμήνου κι αν τελικά ο πρόοδος θα γινόταν να το γνωρίζαμε εξαρχής ώστε να προγραμματιστούμε κατάλληλα, τότε θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα. Πραγματικά αυτό το εξάμηνο είναι πολύ πιεστικό και μια τέτοια πρόταση προκαλεί μεγάλο άγχος!! Έτσι θα έλεγα όχι

Ανώνυμος είπε...

m5050085
Μέχρι τώρα απο όσο γνωρίζω δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε πρόοδο σε κάποιο μάθημα. Επομένως δεν μπορώ να γνωρίζω αν μπορεί ή όχι να μας βοηθήσει ή να μας αγχώσει ακόμη περισσότερο απ΄ότι είμαστε. Επιπλέον συμφωνώ κι εγώ με τα παιδιά ότι η ύλη είναι πολύ και το χρονικό περιθώριο για να διαβάσουμε μικρό. Αν βρίσκαμε μία μέση λύση σε αυτά, μπορεί και να το σκεφτόμουνα.

Ανώνυμος είπε...

m5050120
Απαντώ γ
Kακό timing κατά την γνώμη μου

Ανώνυμος είπε...

m-5050108
Συμφωνώ απολύτως με τον/την συμφοιτητή/τρια μου με αριθμό μητρώου 5050083. Ο χρόνος που έχουμε για να διαβάσουμε είναι σχετικά μικρός και η ύλη αρκετα μεγάλη, λαμβάνοντας υπόψη τις εργασίες που πρέπει να κάνουμε στο μαθημά σας αλλά και στα άλλα μαθήματα. Σας ευχαριστώ που μας δίνεται την δυνατότητα να εκφράσουμε την αποψή μας.

Ανώνυμος είπε...

Πετσίτη Πατρίτσια m5050097
Κι εγώ με τη σειρά μου συμφωνώ με της άποψη του/ης συφοιτητή/συμφοιτήτριας m5050083. Η περίοδος που επιλέχθηκε για την ανακοίνωση της ενδεχόμενης πραγματοποίησης μιας προόδου και η ημερομηνία που ετέθηκε είναι ιδιαίτερα ατυχείς, λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ύλη, τον μεγάλο όγκο των εργασιών μας αυτή τη περίοδο καθώς και το μικρό χρονικό διάστημα που θα έχουμε για να διαβάσουμε. Ακόμη, πιστεύω πως η διεξαγωγή προόδου είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη, μόνο στη περίπτωση που ο φοιτητής διαβάσει προσεκτικά την ύλη, έχοντας έτσι την ευκαιρία να τεστάρει τις γνώσεις του αλλά και να μείωσει κάπως τον όγκο του διαβάσματος που θα είχε στην εξεταστική περίοδο. Έτσι, το να αρχίσουμε να τρέχουμε τώρα να προλάβουμε να διαβάσουμε τα "πάνω πάνω" από την ύλη (διότι μόνο αυτό θα προλάβουμε να κάνουμε) είναι δώρο άδωρον.

Ανώνυμος είπε...

5050099
Η ιδέα μιας προόδου είναι πολύ καλή αλλά τη δεδομένη χρομική στιγμή δε νομίζω πως θα είχε τα αποτελέσματα που θέλουμε.Δεδομένου πως είναι μικρό το διάστημα και μεγάλη η ύλη το μόνο που θα καταφέρουμε είναι ένα πρόχειρο διάβασμα που μόνο αποτελεσματικό δε θα είναι και θα μας αποσπάσει και από άλλες εργασίες αυτής της περιόδου που πρέπει άμεσα να παραδωθούν. Αν άλλαζε η ημερομηνία πάντως για μετά τα Χριστούγεννα θα ήμουν πολύ θετική γιατί με το να δώσουμε μια πρόοδο που αν θέλουμε κρατάμε το βαθμό δε νομίζω πως έχουμε να χάσουμε τίποτα.Αρκεί αυτό να ανακοινωθεί εγκαίρως

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και από εμένα. Θα ήθελα να σχολιάσω την προκείμενη πρόταση για την δυνατότητα πραγματοποίησης της προόδου πριν από τις γιορτές. Δεδομένου του γεγονότος πως μόνο ο φοιτητής μπορεί να ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γίνει. Προφανώς λοιπόν και τάσσομαι υπέρ της προόδου καθώς πιστεύω πως θα αποτελεί μία αρκετά καλή καθομοίωση του τρόπου με τον οποίο θα εξεταστούμε στο τέλος του εξαμήνου. ευχαριστώ για την προσοχή σας ...

Ανώνυμος είπε...

5050053

θα ήταν προτιμότερο να γίνει πρόδοος σε μικρότερη ύλη (μειωμένη κατά δύο κεφάλαια ας πούμε, εκτός κι αν κάνετε το ψυχικό και βάλετε μόνο το 1ο καο το 2ο) και ιδίως μετά τα Χριστούγεννα για να μην έχουμε επιπλέον το φόρτο των εργασιών και των διαλέξεων.

Ανώνυμος είπε...

Άρα καταλήξαμε όχι, σωστά;
;P

Ανώνυμος είπε...

m5050060

Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο για τον καθένα μας να διαβάσει και να προετοιμαστεί κατάλληλα για μία τέτοια πρόοδο.Υπάρχουν κάποιες εργασίες των οποίων η ημερομηνία παράδοσης πλησιάζει οπότε πρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο εκεί.Οπότε δεν πιστεύω ότι αυτή την στιγμή θα μας βοηθούσε μία προόδος καθώς θα μας πίεζε πάρα πολύ.Όποτε το καλύτερο θα ήταν να μην πραγματοποιηθεί κάμια πρόοδος.

Ανώνυμος είπε...

5050091_Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα

Γενικά η ιδέα της προαιρετικής προόδου δεν είναι άσχημη. Θα ήταν μία καλή αφορμή για επανάληψη πριν την εξεταστική και δεν θα ήταν και πιεστική, αφου θα λάμβαναν μέρος μόνο οι φοιτητές που θα το επιθυμούσαν.
Όμως καλό θα ήταν αυτό να είχε ανακοινωθεί αρκετά νωρίτερα. Εκτός αυτού το πέμπτο εξάμηνο είναι εξάμηνο με πολλές εργασίες και δε νομίζω ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό.
Επομένως καλύτερα να μη γίνει πρόοδος κατά την άποψή μου

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να γίνει πρόδος την άλλη παρασκευή τουλάχιστον να ανακοινωθεί τώρα.... Πως είναι δυνατόν να ψηφίζουμε ακόμα?
πέρασαν τόσες μέρες και κανένα αποτέσμα...
πιστεύω πως απο τη στιγμή που η συμμετοχή μας δεν θα είναι υποχρεωτική κσι δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση θα μπορούσατε μόνος σας να αποφασίσετε για το αν θα γίνει και να μας το ανακοινώνατε τουλάχιστον την μέρα που μας θέσατε το ερώτημα...
Τι περιμένουμε να περάσουν και άλλες μέρες?
Αν το αποτέλεσμα τελικά είναι θετικό και ανακοινωθεί την τετάρτη δεν είναι λίγο άδικο? Δεν θα μπορέσει κανένας να ανταπεξέλθει.

Ανώνυμος είπε...

5050030
Για το προηγούμενο σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με την αναζητηση στο wikipedia για τα πληροφοριακα συστηματα διοίκησης μου εμφάνισε 5 αποτελέσματα.τα 3 ήταν σχετικά με ελληνικά πανεπιστήμια που διαθέτουν τμήματα που αφορουν τη διοίκηση ή την πληροφορική, το ένα αφορούσε την ιστορία του αεροσκάφους spitfire μαλλον επειδή μέσα στο κείμενο υπήρχε έντονη η λέξη "πληροφοριακά".το μόνο σχετικό αποτέλεσμα αφορούσε τη χρήση της τεχνολογίας για την αποτελεσματικότερη διαχείρηση μιας βιβλιοθήκης όπως πχ την καλύτερη οργάνωση του καταλόγου χρηστών,την πρόσβαση σε περισσότερο υλικό ή τη΄δυνατότητα αναζήτησης από οποιοδήποτε σημείο με τη βοήθεια του διαδυκτίου

Ανώνυμος είπε...

m5050126-Ευαγγελία Φουρλή
Συμφωνώ με τον συνάδελφο παραπάνω. Τώρα βαζοντας στην αναζήτηση "πληροφοριακό σύστημα" , ένα αποτέλεσμα ( Κατηγορία Η/Υ) με οδήγησε στον εξής ορισμό: Ένα σύνολο τεχνικών διαδικασιών και μηχανημάτων (συσκευών),που προορίζονται για την συλλογή, εγγραφή, ανάκτηση, επεξεργασία, εναποθήκευση και ανάλυση πληροφοριών.
Είναι ο μόνος ορισμός που δίνεται.Όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι άσχετα. Επειτα ψαχνωντας με λέξεις κλειδιά TPS, MIS, DSS κλπ. με οδηγεί σε άσχετα και πάλι αποτελέσματα...(π.χ. για το DSS μου βγάζει Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας...μας κάνει...???.. ;P...)

Ανώνυμος είπε...

Για να αποφύγω την επανάληψη των ανωτέρω, οι δυο συνάδελφοι που απάντησαν μόλις πριν, κάλυψαν πλήρως την ερώτησή σας αφού κ εγώ μόλις πριν, έκανα τις ίδιες αναζητήσεις στο site της wikipedia κ είχα τα ίδια αποτελέσματα.!
5050068- Θωμάς

Ανώνυμος είπε...

Συμφώνω με την πραγματοποίηση της προόδου γιατί θα μας βοηθήσει στην εμπέδωση της ύλης.Η απόφαση πότε θα βγεί?Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

5030007-Alexiou Panagiotis
symfono apolyta me thn apopsi tou 5050083.an allaksi kati apo ta osa ehete apofasisei gia tin proodo (imerominia, yli)tha ithela pragmatika na simmetasho. eyxaristo

Ανώνυμος είπε...

m5050090
και εγλω θεωρώ πως η ύλη είναι αρκετά μεγάλη.πάντως ως προς την ιδέα της προόδου είμαι θετική. Πιστεύω ότι με μικρότερη ύλη πάντα, θα ήταν μια καλή ιδέα.

Ανώνυμος είπε...

m5030035
Είμαι πολύ θετική με τη διεξαγωγή προόδου ΄πωστε από τη μία να μας δωθεί ένα κίνητρο για λεπτομερή επισκόπηση μέρους της ύλης πριν την εξεταστική και από την άλλη να μειωθεί η πιθανότητα αποτυχίας μας στην τελική εξέταση. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η πρόοδος θα ήταν καλύτερο να γίνει μετά τα Χριστούγεννα λόγω της μεγάλης έκτασης της εξεταστέας ύλης και του φόρτου που έχουμε μέχρι και τις 20/12 για την παράδοση της εργασίας του μαθήματος.

Ανώνυμος είπε...

5050022

Εμένα πραγματικά θα με βόλευε πάρα πολύ να δοθεί πρόοδος καθώς θα φύγω για Erasmus κι έτσι δεν θα μπορέσω να δώσω το μάθημα το Φεβρουάριο. Με την πρόοδο θα μπορέσω να κρατήσω το βαθμό για το Σεπτέμβρη και να μην πιεστώ τόσο πολύ αφού θα έχω να δώσω γύρω στα 7 μαθήματα. Θα πρότεινα να γίνει η πρόοδος και να συμμετάσχουν όποιο και όσοι θέλουν. Ούτως ή άλλως δεν θα επηρεαστεί οι βαθμός των υπόλοιπων. Απλά θα προτιμούσα να γίνει την επόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να δίνετε την δυνατότητα φέτος σε κάποιον να πάρει extra βαθμό από την εργασία και στις Δημόσιες σχέσεις αλλά και μέσω της προόδου. δεν το θεωρώ δημοκρατικό αλλά και άδικο για τους περσινούς φοιτητές.

Ανώνυμος είπε...

m5050020
Κατα τη γνώμη μου η πρόοδος είναι καλή ιδέα απο την στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να αποφασίσουμε εμείς αν θα μετρήσει.Δεν χάνουμε τίποτα.Κερδίζουμε καλήτερη προετοιμασία για το τέλος,αφου θα δούμμε το στιλ των εξετάσεων.
Όμως θα ήταν καλό να είναι μικρότερη η ύλη και περισσότερες οι μέρες.

Ευαγγελάτος Ανδρέας είπε...

Θα ήθελα να πω ότι τις απόψεις σας τις παρακολουθώ με προσοχή. Τη γενική μου θέση την παρουσιάζω στο επόμενο δημοσίευμα (post). Το σχόλιο (comment) στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ στο παρόν δημοσίευμα είναι η άποψη ότι ο extra βαθμός από τις Δημόσιες Σχέσεις και η προαιρετική πρόοδος αδικούν τους περισυνούς φοιτητές σε σχέση με τους φετινούς.

Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη γιατί η αξιολόγηση σε ένα μάθημα αφορά τη σχετική κατάταξη των φοιτητών κάθε έτους και όχι των φοιτητών διαχρονικά. Διαφορετικά δεν θα είχαμε αλλαγές μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών, ούτε και στον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων.

Ανώνυμος είπε...

5050158
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι συνάδελφοι μου είναι τόσο αρνητικοί για την διεξαγωγή της προόδου την συγκεκριμμένη ημερομηνία.
Και βέβαια έχουμε πολλές εργασίες, οι οποίες απαιτούν πολύ χρόνο αλλά αν για μερικές μερούλες αχοληθούμε με το να καλύψουμε την ύλη των πληροφοριακών συστημάτων δεν πιστεύω να επηρρεάσει αυτό τις εργασίες.Εξάλου αν έχουμε παρακολουθήσει τις διαλέξεις είναι πολύ πιο εύκολο να καλύψουν την ύλη.

Ανώνυμος είπε...

m5050087

θα ήθελα να αναφερθώ στο σχόλιο σχετικά με τον extra βαθμό και την εργασία.Πρώτα από όλα θεωρώ αρκετά λάθος την όλη αντιμετώπιση.Το έχω καταλάβει ότι ο ανταγωνισμός έχει ριζωθεί βαθιά στο μυαλό κάποιων,αλλά θεωρούσα ότι είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι ή ότι τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι..Όπως και να έχει,με αυτή την λογική οι παλαιότεροι θα έπρεπε να χαίρονται όταν κάτι πάει στραβά στους επόμενους..και πάει λέγοντας!Το θεωρώ αντισυναδελφικό αν μη τι άλλο.Πέρα του ότι είναι φυσικό τα πράγματα να αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά.Ανάλογα με τα άτομα και όλα τα συνεπακόλουθα.Θα ήταν απλά τραγικό να υπήρχε μια stadard πάγια τακτική.Τα μαθήματα απευθύνονται σε ανθρώπους που διαφερουν μεταξύ τους,πόσο μάλλον και από γενιά σε γενιά.Η προσαρμοστικότητα είναι επιτακτική.