Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Η πρόταση στην επιτροπή


Ο Ανδρέου είναι στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Έψιλον ΑΕ. Η εταιρεία έχει 4 εργοστάσια εγκατεστημένα σε 4 διαφορετικές πόλεις και απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων. Πρόσφατα η ανώτατη διοίκηση της επιχείρησης παρουσίασε ένα νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων, για το οποίο εκφράστηκαν παράπονα από το σωματείο των εργαζομένων αμφισβητώντας το θέμα της ισότητας των ανταμοιβών. Εξ αιτίας αυτού, ο διευθύνων σύμβουλος Γεωργίου σύστησε 5-μελή επιτροπή στην οποία συμμετέχουν 2 εκπρόσωποι των εργαζομένων 2 της διοίκησης τους και ο Ανδρέου από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, και η οποία πρέπει να κάνει προτάσεις σχετικά με το νέο σύστημα κινήτρων.

Το πρόβλημα του Ανδρέου είναι ότι το υπάρχον σύστημα υποστήριξης του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού είναι πολύ παλιό και δεν μπορεί να ενσωματώσει τους δείκτες απόδοσης που εισάγει το νέο σύστημα ανταμοιβών για τους εργαζόμενους. Αφού έκανε μια συστηματική έρευνα για πληροφοριακά συστήματα υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού βρήκε ότι υπάρχουν δύο τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το νέο σύστημα κινήτρων καθώς και μελλοντικές αλλαγές σε αυτό, το κόστος τους δε ήταν μέσα στο όρια του ετήσιου προϋπολογισμού του τμήματος του. Μιλώντας όμως στον προϊστάμενο του αντελήφθη ότι μια τέτοια αλλαγή θα ήταν αρκετά επίπονη για το τμήμα του, ενώ ταυτόχρονα θα έβαζε σε κίνδυνο την εργασία τεσσάρων συναδέλφων του που ασχολούνταν με την συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος.

Σε δύο μέρες είχε προγραμματιστεί σύσκεψη της επιτροπής μελέτης του συστήματος κινήτρων με αντικείμενο την διερεύνηση της ύπαρξης ή μη πληροφοριακού συστήματος το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην διερεύνηση της ισότητας των αμοιβών. Γνώριζε ότι οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων ήταν γενικά αρνητικοί στην χρήση πληροφοριακών συστημάτων αξιολόγησης προτιμώντας τις εκθέσεις των προϊσταμένων. Γνώριζε επίσης ότι ο Γεωργίου πίστευε ότι το νέο σύστημα κινήτρων για να επιτύχει έπρεπε να θεωρείται αντικειμενικό από τους εργαζόμενους και γι’ αυτό επιθυμούσε τη μηχανοργάνωση του.

Τι θα συστήνατε στον Ανδρέου να εισηγηθεί στην επιτροπή;

69 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Ευαγγελάτε, προσπάθησα να βρώ στο e-class τισ διαφάνειες απο την πρώτη παραδοση αλλά δεν υπάρχουν για το πρώτο κεφαλαιο.

Ανώνυμος είπε...

...και όμως υπάρχουν!!!

Ανώνυμος είπε...

5050056-Λουκρέζη Παναγιώτα

Ο κύριος Ανδρέου,στέλεχος του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρίας Έψιλον Α.Ε, συμμετέχει σε μια επιτροπή που σύστησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας του.
Η επιτροπή έχει σκοπό τη διερεύνηση του κατα πόσο το νέο σύστημα κινήτρων που προτάθηκε από τη διοίκηση είναι δίκαιο για τους εργαζομένους.
Στη σύσκεψη της επιτροπής με αντικείμενο την διερεύνηση της ύπαρξης ή μη πληροφοριακού συστήματος το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τη διερεύνηση της ισότητας των αμοιβών ο κ.Ανδρέου πρέπει να εκφράσει τη δική του θέση.
Ο κ.Ανδρέου ως μέλος της επιτροπής για την όποια του απόφαση θα λογοδοτήσει στον διευθύνων σύμβουλο ο οποίος και σύστησε την επιτροπή.
Από την άλλη όμως σίγουρα τον απασχολόύν και έχουν επίδραση σε αυτόν,η αντίδραση των εργαζομένων όπως και του προισταμένου του.
Ο κ.Ανδρέου είτε θα προτείνει τη χρήση πληροφοριακού συστήματος είτε θα υποστηρήξει ότι κατι τέτοιο ειναι περιττό.
Το πληροφοριακό σύστημα εφόσον εφαρμοστεί οι πληροφορίες θα επεξεργάζονται ταχύτερα κ πιο αντικειμενικά.Η παραγωγικότητα των εργαζομένων θα αυξηθεί μιας που θα βεβαιωθούν για την δικαιότητα του νέου συστήματος αμοιβών.Η πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το προσωπικό θα γινει πιο εύκολη για τα μέλη της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού.
Γενικότερα,η δικαιότητα του νέου συστήματος αμοιβών θα εξεταστει με τρόπο τεκμηριωμένο και διαφανή,τόσο για τη διοίκηση όσο και για τους εργαζομένους.
Παρ'όλ'αυτά η λύση του πληροφοριακού συστήματος θα έχει και αρνητικές επιδράσεις.
Καταρχάς, το πληροφοριακό σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί δεν θα είναι το υπάρχων αλλά ένα νέο, κατάλληλο για την επεξεργασία των παρόντων δεδομένων.
Επίσης, ο προιστάμενος του κ.Ανδρέου του έχει δώσει να καταλάβει την αντίθεση του με την αλλαγή του παρόντος πληροφοριακού συστήματος αφού κάτι τέτοιο θα φέρει αναστάτωση στην εταιρία κ θα βάλει σε κίνδυνο την εργασία τεσσάρων συναδέρφων του κ.Ανδρέου.
Εκ νέου εκπαίδευση θα χρειαστεί ώστε οι διαχειριστές των πληροφοριακών συστημάτων της επιχείρησης να μπορέσουν να χειριστούν το νέο.
Ακόμα, ο κ.Ανδρέου ίσως δυσκολευτεί να πέισει τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δεχτούν τη λύση του πληροφοριακού συστήματος, αυτό γιατί οι εργαζόμενοι έχουν εκ των πρωτέρων δηλώσει την αντίθεσή τους με αυτό.
Επιπλέον, η χρήση πληροφοριακων συστημάτων ελλοχεύει εξ ορισμού καποιους κινδύνους,όπως την αύξηση του τεχνοάγχους-η απόδοση των εργαζομένων θα κρίνεται από μια μηχανη,λογικό αυτό να τους αγχωνει.
Προτείνω λοιπόν ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ.Ανδρέου είναι να υποστηρίξει τη χρήση πληροφοριακού συστήματος για την διερεύνηση της ισότητας των αμοιβών.Προσέχοντας όμως ώστε το σύστημα αυτό να καλύπτει τις ανάγκες που έχουν εμφανιστεί κ ακόμα να γίνει δεκτό από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής κ τους προισταμένους με τις λιγότερες δυνατες "απώλειες".
Φυσικά,ανεξαρτήτως απόφασης ουσιώδους σημασίας είναι το feedback,ο έλεγχος κ η εξακρίβωση του εάν το πληροφοριακό σύστημα που θα επιλεγεί θα πληρεί τις προυποθέσεις κ θα λειτουργεί σωστά.

Ανώνυμος είπε...

m5050126-Euaggelia Fourli
Προκειμένου ν' αναλύσουμε αυτό το case study, θα πρέπει να αντλήσουμε πληροφοριές τόσο από τις αντίστοιχες σημειώσεις όσο και από το άρθρο του Βήματος τ' οποίο και μας έχετε παραθέσει. Συγεκριμένα θα επικεντρωθούμε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν από την είσοδο και γενικότερα τη χρησιμοποίηση Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης για την καλύτερη δυνατή μηχανοργάνωση της Εταιρείας.
Διαβάζοντας προσεχτικά τη μελέτη περίπτωσης, βλέπουμε ότι ο κ.Ανδρέου αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα- δίλημμα: Τι θα εισηχθεί στην προσεχή σύσκεψη της επιτροπής; Δεδομένου οτι καλειται να παίξει "2 ρόλους" , 1 ως μέλος της επιτροπής στην οποία μάλιστα έχει αναλάβει και την ευθύνη της παρουσίασης μιας πρότασης με σκοπό την ενσωμάτωση των νέων δεικτών απόδοσης του καινούριου συστήματος αμοιβών, κι 1 ως στέλεχος του τμήματος Ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει ν' αποφασίσει πως θα χειριστεί το θέμα. Παρατηρούμε ότι η σχέση του με τον κ.Γεωργίου είναι διττή. Δηλαδή σ'επίπεδο επιτροπής, ο κ.Ανδρέου απεύθύνεται άμεσα στον κ. Γεωργίου, ενώ σ'επίπεδο τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, ο κ.Ανδρέου έχει άλλο προιστάμενο στον οποίο και απευθύνεται. Μάλιστα όπως διαβάζουμε και στο case study, ο προιστάμενος του είναι αρνητικά διακείμενος σε ότι αφορά την εισαγωγή του νέου πληροφοριακού συστήματος, δεδομένων των συνεπειών που αυτή θα έχει σε κάποιους εργαζόμενους του τμήματος του.Ανάλογη στάση θα τηρήσουν στην επιτροπή και οι 2 εκπρόσωποι των εργαζόμενων. Επιπλέον εκ των προτέρω γνωρίζει πως άποψη του κ.Γεωργίου, του οποίου υφίσταται, είναι ότι το νέο και προαποφασισμένο για την εισαγωγή του σύστημα αμοιβών και κινήτρων, θα πρέπει να είναι και να θεωρείται αντικειμενικό από τους εργαζόμενους, συνεπώς κρίνει απαραίτητη τη μηχανοργάνωσή του.
Προφανώς ο κ.Ανδρέου αντιμετωπίζει ενα ισχυρό δίλημμμα, μιας και οι διάφορες απόψεις από τα διάφορα μέρη τα οποία καλειται ουσιαστικά να "εξυπηρετήσει", διίστανται. Επιπλέον πρέπει ο κ.Ανδρέου να εξετάσει προσεχτικά τους διαθέσιμους πόρους και να αξιολογήσει το κατά πόσο αυτοί είναι αρκετοί ώστε να στηρίξουν την όποια απόφαση του.
Προτού εξετάσουμε τις διάφορες εναλλακτικές και προτείνουμε κάτι στον κ.Ανδρέου, θα πρέπει να ενστερνιστούμε τον απώτερο σκοπό του προτεινόμενου για εισαγωγή πληροφοριακού συστήματος, που είναι η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, η διασφάλιση του κύρους αυτής καθώς και η μη δυσαρέστηση των εργαζόμενων.
Προκειμένου τώρα να δώσουμε μια λύση στο δίλημμα του κ.Ανδρέου θα πρέπει να μελετήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που στην συγεκριμένη περίπτωση θα προκύψουν από την ενδεχόμενη χρησιμοποίηση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος διαχείρησης Ανθρώπινου Δυναμικού.Οι εναλλακτικές λύσεις είναι 2.Ή να εισηχθεί της χρησιμοποίησης ενος πληροφοριακού συστήματος Διαχείρησης Ανθρώπινου Δυναμικού ή ν'αποφύγει αυτή την εισαγωγή και να διατηρήσουνε στην επιχείρηση το σύστημα ως έχει αποφεύγοντας έτσι οποιεσδήποτε αντιδράσεις των εργαζόμενων που είτε λόγω φόβου-άγχους, είτε λόγω περιορισμέμων ικανοτήτων σε θέματα πληροφορικής, είτε λόγω περιορισμένης ενημέρωσης δεν επιθυμούν την εισαγωγή του.Κάτι τετοιο βέβαια θα δυσαρεστήσει τον κ.Γεωργίου που υποστηρίζει ακράδαντα τη μηχανοργάνωση του νέου συστήματος αμοιβών για τη δικαιότερη μεταχείρηση των εργαζομένων και την υποστήριξη του συστήματος κινήτρων.
Μελετώντας τα παραπάνω λοιπόν άποψη μου είναι ότι ο κ. Ανδρέου θα πρέπει να εισηχθεί της χρήσης ενός τέτοιου Πληροφοριακού Συστήματος κάτω βέβαια από ορισμένες συνθήκες.Αυτή μου η άποψη στηρίζεται στα εξής:
Η χρήση ενός πληροφοριακού συστήματος θα διευκολύνει πολύ την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στους εργαζόμενους όχι μόνο ενός αλλά και των 4 εργοστασίων της εταιρείας με αποτέλεσμα όλοι να έχουν ίση μεταχείρηση. Έπειτα είναι πολύ πιθανό σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα να μειωθεί το διαχειριστικό κόστος διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και να αυτοματοποιήσει μία σειρά εργασιών (π.χ. αξιολόγηση απόδοσης γρήγορα και άμεσα μέσω συμπλήρωσης εντύπων ηλεκτρονικά, ηλεκτρονικές αιτήσεις για κάλυψη κενών θέσεων στην εταιρεία ύστερα από δημοσίευση τους στο εταιρικό δίκτυο κλπ.). Σημαντικό πλεονέκτημα επίσης από την εφαρμογή ενός πληροφοριακού συστήματος είναι η διαφάνεια της λειτουργίας της επιχείρησης που σαν περαιτέρω αντίκτυπο θα έχει την καλύτερη ενδοεταιρική συνεργασία. Αυτό ενδέχεται να καθησυχάσει και πολλούς από τους εργαζόμενους μιας και το σύστημα κινήτρων θα καταστεί άμεσα πιο αντικειμενικό και ουδέτερο. Δε θα τίθεται θέμα ευνοικράτιας μιας και η απόδοση- επίδοση των εργαζόμενων θα "καταγράφεται" ηλεκτρονικά. Επιπλέον θα δοθεί σε αυτούς η δυνατότητα να επικοινωνούν πιο άμεσα 1)με τον προιστάμενο τους, 2)με οτιδήποτε αφορά στις εταιρικές διαδικασίες και πρακτικές και 3)με προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα. Να εισάγουν στοιχεία και να κάνουν αλλαγές. Παράλληλα η εταιρεία Έψιλον θα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα θέματα που αφορούν σε αμοιβές, προαγωγές, μετακινήσεις εργαζομένων κλπ., αφού θα έχει στη διάθεση της πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τη διαθεσιμότητα, τις ικανότητες , τις δεξιότητες κάθε εργαζόμενου. Αυτό θα διευκολύνει και θα ενισχύσει όχι μόνο την εταιρική λειτουργία αλλά και την απόδοση- ικανοποίηση των εργαζόμενων,μιας και θα αντιλαμβάνονται τις διαδικασίες και τα συστήματα κινήτρων-αμοιβών ως πιο δίκαια.
Βέβαια για να βελτιστοποιηθεί η χρήση αυτού του Πληροφοριακού Συστήματος και να αποδώσει τα μέγιστα, καλύπτωντας έτσι και το όποιο κόστος δημιουργίας του, θα πρέπει να περιοριστούν κατά το δυνατό τα μειονεκτήματα που αναπόφεκτα προκύπτουν από τη χρήση του.
Αρχικά θα λέγαμε ότι θα πρέπει κάθε εργαζόμενος να έχει πρόσβαση μόνο σε προσωπικά του στοιχεία κι όχι σε στοιχεία άλλων υπαλλήλων της εταιρείας. Μ αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι δε θα φοβηθούν να χρησιμοποιήσουν και ν αξιοποιήσουν το σύστημα. Έπειτα, πριν ακόμη από την εισαγωγή του θα πρέπει οι εργαζόμενοι να περασουν από ένα στάδιο εκπαίδευσης προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα, να τους καταστεί οικείο ώστε να το χρησιμοποιήσουν και να βελτιώσουν τ' αποτελέσματα τους. Παράλληλα θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα των εργαζόμενων που με την εισαγωγή του νέου συστήματος ενδεχομένως χάσουν τη δουλειά τους. Καλό θα ήταν για παράδειγμα είτε να μετακινηθούν σε μία άλλη θέση, είτε να μετεκπαιδευθούν ώστε ν αναλάβουν τη συντήρηση του νέου συστήματος. Με αυτό τον τρόπο θα απαντήσει στις πιθανές ενστάσεις του προισταμενου του.
Η επιλογή βέβαια του καταλληλότερου συστήματος θα γίνει ύστερα από λεπτομερή ανάλυση και κατανόηση των αναγκών που το σύστημα θέλουμε να εξυπηρετήσει. Επιπλέον θα πρέπει να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν το άγχος που τους δημιουργεί η διαδικασία εισαγωγής ενός νέου και "άγνωστου" σ'αυτούς συστήματος, μέσω διαδικασιών εξοικείωσης-προσωμοίωσης. Μ αυτό τον τρόπο θα προλάβουν οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα θα μπορούσε να προκύψει από την εισαγωγή του καινούριου συστήματος, στο οποίο θα πρέπει να προσαρμοστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μόνο έτσι θα καταστεί αυτό χρήσιμο και θα αποτελέσει μέσο βελτιστοποίησης των λειτουργιών της εταιρείας του κ. Ανδρέου.
Συνοψίζοντας λοιπόν θα λέγαμε πως ο κύριος Ανδρέου θα πρεπει να προτείνει την εισαγωγή ενος Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρησης Ανθρώπινου Δυναμικού, τέτοιου ώστε να εξασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια λειτουργειών, ικανοποίηση εργαζομένων , βελτιστοποίηση απόδοσης σε κάθε επίπεδο με παράλληλη ενσωμάτωση των κριτηρίων και του συστήματος εργασιακών κινήτρων που έτσι κι αλλιώς έχει αποφασιστεί από τη διοίκηση της Εταιρείας Έψιλον να εφαρμοστεί.

Ανώνυμος είπε...

m5050108-Σπανού Ευαγγελία

Ο κ. Ανδρέου είναι στέλεχος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας Έψιλον ΑΕ. και μέλος μιας πενταμελής Επιτροπής που σύστησε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γεωργίου. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από 2 εκπροσώπους των εργαζομένων, 2 μέλη της διοίκησης και από τον κ. Ανδρέου και στόχος της είναι να βρεθούν λύσεις για το νέο σύστημα κινήτρων που επέβαλε η Ανώτατη Διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν άδικο το νέο σύστημα αμοιβών καθώς θεωρούν ότι προάγει τους εργαζόμενους που χρίζουν ευνοϊκής μεταχείρισης από την διοίκηση και την επιχείρηση γενικότερα. Ο μόνος τρόπος απόδειξης του αντιθέτου είναι ένα νέο πληροφοριακό σύστημα που θα ενσωματώνει τους νέους δείκτες απόδοσης. Ωστόσο ο προϊστάμενος του κ. Ανδρέου είναι αντίθετος σ’αυτό διότι προϋποθέτει εκπαίδευση από τα στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού που θα είναι υπεύθυνα αυτού του συστήματος και πιθανή απόλυση 4 στελεχών που απασχολούνται στο υπάρχων πληροφοριακό σύστημα. Από την άλλη πλευρά όμως ο κ. Γεωργίου επιθυμεί την μηχανοργάνωση ενός νέου Πληροφοριακού Συστήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, γιατί αποτελεί το μοναδικό τρόπο απόδειξης της δικαιοσύνης του συστήματος κινήτρων στους εργαζομένους. Εντούτοις τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο γιατί το συνδικάτο των εργαζομένων αντιτίθεται σε ένα πληροφοριακό σύστημα αξιολόγησης καθώς προτιμά την αξιολόγηση από τους άμεσους προϊσταμένους τους.

Επομένως το βασικό δίλημμα του κ. Ανδρέου προέρχεται από τι θα προτείνει στην επιτροπή και όχι από τις πιέσεις που ασκούνται από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Η πρόταση που θα προτείνει θα πρέπει να διασφαλίζει το κύρος και το συμφέρον της εταιρείας στην οποία εργάζεται και να αμβλύνει τις συγκρούσεις του σωματείου των εργαζομένων με την διοίκηση. Ωστόσο θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι 4 στελέχη πιθανώς θα απολυθούν εξαιτίας της εγκατάστασης του νέου πληροφοριακού συστήματος και ότι αυτό το σύστημα απαιτεί κοπιαστική εκπαίδευση.

Οι πρωταγωνιστές της μελέτης περίπτωσης δεν είναι μόνο ο κ. Ανδρέου και ο κ. Γεωργίου αλλά και ο προϊστάμενος του κ. Ανδρέου και το συνδικάτο των εργαζομένων. Οι σχέσεις του κ. Ανδρέου, ως στέλεχος τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, με τον διευθύνων σύμβουλο είναι έμμεσες καθώς η επικοινωνία τους γίνεται μέσω του προϊσταμένου. Όμως ως μέλος της επιτροπής η σχέση τους είναι άμεση. Επιπλέον ο κ. Ανδρέου συνδέεται με το συνδικάτο των εργαζομένων και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την σύγκρουσή του με την Ανώτατη Διοίκηση. Ο κ. Ανδρέου όπως προκύπτει δεν είναι εξουσιοδοτημένος να αλλάξει τον διευθύνων σύμβουλο ή το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπλέον δεν μπορεί να καταργήσει το νέο σύστημα κινήτρων αλλά να το μηχανοργανώσει σωστά και με διαφάνεια ώστε το σωματείο των εργαζομένων να μην μπορέσει να αμφισβητήσει το νέο σύστημα κινήτρων. Επιπρόσθετα πρέπει να ελέγξει αν οι πόροι της εταιρείας επαρκούν για την αγορά του νέου πληροφοριακού συστήματος. Ωστόσο ο προϋπολογισμός της εταιρείας ελέγχεται από τον προϊστάμενό του που είναι αντίθετος στην αγορά ενός νέου συστήματος.

Οι εναλλακτικές που έχει ο κ. Ανδρέου είναι να προτείνει ή μη την αγορά ενός νέου Πληροφοριακού συστήματος. Εάν προτείνει την αγορά αυτού του συστήματος τότε θα επιτευχθεί η επιθυμητή ταχύτητα στην επεξεργασία των πληροφοριών μέσω της κατάργησης των καρτελών και της παράδοσης εκθέσεων αξιολόγησης εργαζομένων στους προϊσταμένους. Αντιθέτως η αξιολόγηση τους θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής συμπλήρωσης εντύπων. Επίσης το νέο σύστημα θα προσφέρει ομοιομορφία δεδομένων και παράλληλα θα διευκολύνει την πρόσβαση σε πληροφορίες αναφορικά με το Ανθρώπινο Δυναμικό. Γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για την συγκεκριμένη εταιρεία που παρουσιάζει γεωγραφική διασπορά, με 4 εργοστάσια σε 4 διαφορετικές πόλεις. Επιπλέον μακροχρόνια το διαχειριστικό κόστος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού θα μειωθεί λόγω της ευκολίας της διαχείρισης των δεδομένων και της πληροφορίας, ενώ τα στελέχη της θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν σε θέματα μεγαλύτερης στρατηγικής σημασίας. Ακόμη τα συστήματα θα αυξήσουν την διαφάνεια της λειτουργίας της επιχείρησης και θα βελτιώσουν το ενδοεταιρικό πνεύμα συνεργασίας και επικοινωνίας. Τέλος αν η εταιρεία ενδιαφέρεται για την διάχυση των πληροφοριών της μέσω του διαδικτύου, τότε το πληροφοριακό σύστημα θα είναι το εργαλείο της για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Εκτός από αυτά τα οφέλη που αφορούν την εταιρεία θα υπάρξουν πλεονεκτήματα και για τους εργαζομένους. Πρώτον θα αυξηθεί η παραγωγικότητά τους και παράλληλα η ενδυνάμωσή τους διότι θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τα προσωπικά τους στοιχεία και δυνατότητα πραγματοποίησης αλλαγών, ενώ η επικοινωνία τους με τον εργοδότη τους θα γίνει αμεσότερη μέσω της αύξησης της πληροφόρησή τους για τον τρόπο διοίκησης της εταιρείας. Δεύτερον κάθε εργαζόμενος θα τυγχάνει δικαιότερης μεταχείρισης αναφορικά με προαγωγές, εσωτερικές μετακινήσεις και μεταθέσεις, γιατί η χρήση των Πληροφοριακών Συστημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού θα διασφαλίζει την έγκυρη και επαρκή πληροφόρηση της εταιρείας αναφορικά με τις ικανότητες, τις γνώσεις και την διαθεσιμότητά τους. Εντούτοις η εφαρμογή ενός πληροφοριακού συστήματος θα έχει και τα μειονεκτήματά της. Πρώτα απ’ όλα θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας λόγω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας και 4 άτομα που ασχολούνται με το υπάρχων σύστημα κινδυνεύουν να απολυθούν. Δεύτερον θα παραβιαστεί η ιδιωτική ζωή μέσω της καταγραφής των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μειονέκτημα για τους εργαζομένους και ο κύριος λόγος άρνησής τους σε ένα καινούργιο πληροφοριακό σύστημα, διότι μέχρι τώρα βασίζονταν στην επιείκεια και στις προσωπικές σχέσεις τους με τους προϊσταμένους τους, ενώ με το σύστημα οι πληροφορίες προόδου τους θα είναι ορατές σε όλους. Τρίτον σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων θα παραλύσει ολόκληρη η λειτουργία της οργάνωσης. Τέταρτον θα αυξηθεί το τεχνο-άγχος λόγω της υπερβολικής χρήσης αυτών των συστημάτων, καθώς απαιτούν λεπτομερειακή και όχι σύντομη και επιφανειακή εκπαίδευση. Αν όμως αποφασίσει να μην εφαρμόσει ένα νέο πληροφοριακό σύστημα τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα. Πιο συγκεκριμένα δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας, ούτε θα κινδυνεύσουν τα 4 στελέχη του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπλέον το σωματείο των εργαζομένων δεν θα έρθει σε σύγκρουση με τον κ. Ανδρέου και κατά συνέπεια με την Διοίκηση όσον αφορά το πληροφοριακό σύστημα. Επίσης ο κ. Ανδρέου θα διατηρήσει τις αρμονικές σχέσεις με τον προϊστάμενό του αλλά θα διαταράξει τις σχέσεις του με τον κ. Γεωργίου που είναι υπέρ ενός καινούργιου συστήματος. Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι θα νοιώθουν ασφαλείς για τα προσωπικά τους στοιχεία, δεν θα υπάρχει το τεχνο-άγχος και η λειτουργία της εταιρείας δεν θα εξαρτάται από την κατάσταση λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων. Ωστόσο με την μη ύπαρξη ενός τέτοιου συστήματος ο διευθύνων σύμβουλος δεν θα μπορέσει να αποδείξει στους εργαζομένους ότι το νέο σύστημα αμοιβών είναι δίκαιο γιατί δεν θα ενσωματώνει τους νέους δείκτες απόδοσης, δεν θα υπάρξει δυνατότητα αύξησης της παραγωγικότητας και της ενδυνάμωσης τους, ούτε θα αισθάνονται ασφάλεια αναφορικά με την δίκαιη μεταχείριση των προαγωγών, μεταθέσεων και μετακινήσεων που πηγάζουν μόνο από την έγκυρη και επαρκή ενημέρωση, όπως έχει ήδη προαναφερθεί.

Τοποθετώντας σε μία ζυγαριά τις 2 εναλλακτικές σίγουρα αυτή θα έκλινε προς την υπόδειξη ενός νέου πληροφοριακού συστήματος καθώς τα προτερήματά του είναι σημαντικότερα αυτών της μη ύπαρξης του, και τα μειονεκτήματά του αντιστοίχως πιο ασήμαντα. Όσον αφορά τα προβλήματα που συνοδεύουν τα πληροφοριακά συστήματα μπορούν με διάφορους τρόπους να λυθούν. Ειδικότερα η διαχείριση και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων μπορεί να εξασφαλιστεί με το να περιοριστεί η πρόσβαση κάθε εργαζομένου στο σύστημα με τρόπο ώστε να έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του/ της στοιχεία καθώς και σε γενικές επιχειρησιακές πληροφορίες. Επίσης τα στελέχη που κινδυνεύουν να απολυθούν είτε λόγω αλλαγής του συστήματος είτε γενικότερα της αυτοματοποιημένης διαδικασίας που συνεπάγεται μπορούν αντίστοιχα να μετεκπαιδευτούν ή να μετακινηθούν σε μία άλλη θέση εργασίας μέσα στην εταιρεία. Ακόμη αν το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού χαρακτηρίζεται από ετοιμότητα να υλοποιήσει ένα τέτοιο σύστημα, τότε αυτό θα χρησιμοποιηθεί, αξιοποιηθεί και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εταιρείας. Επιπλέον μέσω της αξιολόγησής του θα προτείνονται βέλτιστες πρακτικές με σκοπό κάλυψη του χάσματος μεταξύ υφιστάμενου και άριστου συστήματος. Τέλος επειδή το πληροφοριακό σύστημα Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί μέρος ενός ERP συστήματος που μπορεί να είναι υπεύθυνο για το σύνολο των λειτουργιών της επιχείρησης ή για κάποια συγκεκριμένη λειτουργία αναφορικά με την διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η εταιρική κουλτούρα και στρατηγική αλλά και η στρατηγική πληροφοριακών συστημάτων, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να επενδύσει σε ένα Ολοκληρωμένο ERP Σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

m5040094Είναι σαφές πως ο κύριος Ανδρέου βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα. Από τη μία κατανοεί την ανάγκη για εισαγωγή νέου συστήματος υποστήριξης και αξιολόγησης των εργαζομένων της εταιρείας Έψιλον Α.Ε, στην οποία είναι στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού και από την άλλη συνειδητοποιεί και την δυσαρέσκεια των εργαζομένων σε μια πιθανή αλλαγή του συστήματος εργασιακών κινήτρων που θα περιλαμβάνει τους δείκτες απόδοσης των εργαζομένων. Εκφράζονται παράπονα για την ισότητα των αμοιβών και για την δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων από τη διοίκηση της εταιρείας.
Έτσι ο κύριος Ανδρέου καλείται να βρεί τη λύση που θα βοηθήσει και την εταιρεία συνολικά αλλά και το προσωπικό ειδικά για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Έψιλον Α.Ε. Πρέπει να βρει αν υπάρχει πληροφοριακό σύστημα που να βοηθά την δίκαιη μεταχείριση του προσωπικού και το οποίο να μπορεί η εταιρεία να το αγοράσει με βάση τους χρηματικούς της πόρους. Ακόμη πρέπει να πείσει τους εργαζόμενους για την αντικειμενικότητα του συστήματος έτσι ώστε να θελήσουν αυτοί να το υιοθετήσουν και να γίνει αυτή η επίπονη αυτή αλλαγή λιγότερο έως καθόλου επίπονη για τους υπάρχοντες διαχειριστές του παλιού συστήματος.
Ως μέλος της επιτροπής απόφασης για την υιοθέτηση του νέου πληροφοριακού συστήματος που θα βρεθεί, ο κύριος Ανδρέου οφείλει να τονίσει τη σημασία του για τη λειτουργία της επιχείρησης. Καταρχήν, το νέο σύστημα θα βοηθήσει την ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τους εργαζόμενους και την γρήγορη επεξεργασία των πληροφοριών αυτών με αποτέλεσμα την δικαιότερη αντιμετώπισή τους από την διοίκηση, την καλύτερη διαχείρηση του ανθρώπινου δυναμικού από τον υπύθυνο του τμήματος και τέλος την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων ως αποτέλεσμα του αισθήματος της δικαιοσύνης. Βέβαια η διαδικασία υιοθέτησης του νέου συστήματος θα είναι επίπονη και για την επιχείρηση και για τους εργαζόμενους της καθώς συνίσταται σε μεγάλα χρηματικά έξοδα, σε ώρες εκπαίδευσης των εργαζόμενων για την γνώση λειτουργίας του και σε ανυπολόγιστο κόστος της αντίδρασης των ήδη υπάρχοντων αρνητικάν εργαζομένων. Όμως, ο κύριος Ανδρέου πρέπει να πείσει τους εργαζόμενους και την επιτροπή πως τα κόστη αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στα οφέλη που θα λάβουν από το νέο σύστημα το οποίο βέβαια θα πρέπει να πληρεί τις προυποθέσεις για να λειτουργεί αποτελεσματικά και βεβαίως να είναι σύμφωνο με την εταιρική κουλτούρα και την στρατηγική της εταιρείας.

Ανώνυμος είπε...

m5050103
Ο Ανδρέου,στέλεχος του τμήματος Α.Δ. της εταιρίας και μέλος της επιτροπής μελέτης του νέου συστήματος κινήτρων,πρέπει να αποφασίσει αν θα προτείνει την εισαγωγή νέου πληροφοριακού συστήματος για τη μηχανοργάνωση του συστήματος κινήτρων ή όχι.Σημαντικούς ρόλους κατέχουν οι 2 εκπρόσωποι εργαζομένων που αποτελούν μέλη της επιτροπής και προτιμούν για την αξιολόγησή τους εκθέσεις προϊσταμένων.Ακόμα,οι 2 εκπρόσωποι της διοίκησης που επίσης αποτελούν μέλη της επιτροπής και ο διευθύνων σύμβουλος Γεωργίου που τη συνέστησε επιθυμούν την εισαγωγή νέου Π.Σ.Δ. για μεγαλύτερη αντικειμενικότητα,διαφάνεια,ευκολία και κατ΄επέκταση,καλύτερη αξιολόγηση.Ο διοικητής του τμήματος Α.Δ. καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτό έίναι κατά της αλλαγής καθ΄ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν στο νέο σύστημα και η εργασία τεσσάρων από αυτούς δεν θα είναι πλέον απαραίτητη.Ο Ανδρέου θα πρέπει κυρίως να ενδιαφερθεί για την χρησιμότητα της πρότασής του απέναντι στην λειτουργία της επιχείρησης και στην ικανοποίηση των εργαζομένων.
Οι εναλλακτικές προτάσεις είναι η εισαγωγή νέου πληροφοριακόυ συστήματος και η διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος Δ.Α.Π.Η πιο χρήσιμη απέναντι στους παραπάνω παράγοντες είναι η εισαγωγή νέου συστήματος.Αναφορικά με το όφελος της επιχείρησης,θα υπάρχει ομοιομορφία δεδομένων και εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το Α.Δ.,ιδιαίτερο πλεονέκτημα για αυτήν που είναι γεωγραφικά διεσπαρμένη καθώς έχει 4 εργοστάσια σε 4 διαφορετικές πόλεις.Επίσης,το διαχειριστικό κόστος της Δ.Α.Π. θα μειωθεί μακροπρόθεσμα,θα αυξηθεί η διαφάνεια και θα διευκολυνθεί η ενδοεταιρική επικοινωνία και συνεργασία.Σχετικά με την ικανοποίηση των εργαζομένων,η έγκυρη και επαρκής πληροφόρηση και η αμεσότερη επικοινωνία με τον εργοδότη που προσφέρει το νέο Π.Σ. θα οδηγήσει στην δικαιότερη μεταχείρησή τους.
Η ορθότητα της πρότασης του νέου πληροφοριακού συστήματος Δ.Α.Π. μπορεί να ελεχθεί μέσω μελλοντικής έρυνας για την συγκριτική πορεία της παραγωγικότητας του τμήματος και της ικανοποίησης των εργαζομένων της επιχείρησης.Είναι πιθανό να υπάρχει δυσαρέσκεια των τελευταίων λόγω ελευθερίας του συστήματος να μπορεί εμφανίζει στοιχεία αξιολόγησης εργαζομένων σε άλλους εργαζόμενους,γεγονός το οποίο μπορεί να διορθωθεί μέσω ρυθμίσεων του συστήματος.Τέλος,σε περίπτωση που η αποτυχία του συστήματος είναι γενική,δηλαδή δεν επιφέρει όφελος ούτε στην επιχείρηση ούτε στουσ εργαζόμενους,σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι βασικές ανάγκες του τμήματος Δ.Α.Π. και η κατάσταση στην οποία επιθυμεί να φτάσει.

Ανώνυμος είπε...

5050049

Ο κύριος Ανδρέου είναι στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Έψιλον ΑΕ και διορίστηκε από τον κύριο Γεωργίου, τον διευθύνοντα σύμβουλο, μέλος μιας 5μελούς επιτροπής, η οποία θα συζητήσει το νέο σύστημα κινήτρων που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την ανώτατη διοίκηση, καθώς και με την ύπαρξη ή μη πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει το νέο αυτό σύστημα.
Ο κύριος Ανδρέου,ύστερα από έρευνα βρήκε δύο τέτοια πληροφοριακά συστήματα, τα οποία μάλιστα καλύπτονται και από τον προυπολογισμό του τμήματός του. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα είναι αν θα τα προτείνει στην επιτροπή, καθώς η υιοθέτησή τους συνεπάγεται από πλεονεκτήματα αλλά και από μειονεκτήματα.
Αρχικά, τα πλεονεκτήματα είναι ότι οι πληροφορίες θα επεξεργάζονται ταχύτερα και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων. Επιπλέον, το νέο σύστημα θα είναι σε θέση να ενσωματώσει τους δείκτες απόδοσης που εισάγει το νέο σύστημα ανταμοιβών για τους εργαζόμενους, καθώς και μελλοντικές αλλαγές σε αυτό, κάτι που είναι ανέφικτο με το παλιό πληροφοριακό σύστημα. Ακόμη, θα διευκολύνεται η διάχυση των πληροφοριών μέσα στην επιχείρηση. Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι θα προσφέρει ομοιομορφία δεδομένων, ενώ θα διευκολύνει και την πρόσβαση του ανθρώπινο δυναμικόυ σε πληροφορίες. Επίσης, το σύστηματα αυτό θα αυξήσει τη διαφάνεια της λειτουργίας της επιχείρησης και παράλληλα θα διευκολύνει την ενδοεταιρική επικοινωνία και συνεργασία. Μ'αυτόν τον τρόπο θα καταστεί αντικειμενικό, γεγονός που θα ικανοποιήσει τον κύριο Γεωργίου που θα επιθυμεί την μηχανοργάνωση του νέου συστήματος. Τέλος, θα ενισχυθεί η ενημέρωση των στοιχείων του προσωπικού, η οποία θα γίνει αμεσότερη, ενώ θα απλοποιοηθούν διαδικασίες όπως η αίτηση και έγκριση των αδειών, η αξιολόγηση της απόδοσης μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των εντύπων και η αίτηση ενδιαφέροντος αναφορικά με κενές θέσεις στην εταιρεία που δημοσιοποιείται ηλεκτρονικά στο δίκτυό της.
Τα μειονεκτήματα που καλείται να αντιμετωπίσει τώρα είναι πρώτα απ'όλα η αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι προτιμούν τις εκθέσεις των προϊσταμένων και επομένως αντιτίθενται στην στην χρήση πληροφοριακών συστημάτων αξιολόγησης. Και ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν ήδη παραπονεθεί για το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων όσον αφορά στο θέμα της ισότητας των ανταμοιβών και υπάρχει ο κίνδυνος 4 συνάδελφοί του που ασχολούνται με την συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος να χάσουν τη δουλειά τους.
. Ακόμη, υπάρχει ο κίνδυνος παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί αν ο κάθε εργαζόμενος θα έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του/της στοιχεία, καθώς και σε γενικές πληροφορίες της επιχείρησης.
Ο κύριος Ανδρέου, αλλά και η διοίκηση, θα πρέπει να λάβει επίσης υπόψη του ότι τα πληροφοριακά συστήματα για το ανθρώπινο δυναμικό αναμένεται να γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη και διάδοση στο μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα η εταιρεία θα αναγκαστεί να τα υιοθετήσει.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, προτείνω ο κύριος Ανδρέου να εισηγηθεί στην επιτροπή την υιοθέτηση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος που θα είναι σε θέση να υποστηρίξει καλύτερα το νέο σύστημα κινήτρων που παρουσίασε η ανώτατη διοίκηση. Για την υλοποίηση και καλύτερη αφαρμογή του όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η εταιρική κουλτούρα και στρατηγική. Επίσης, ο κύριος Ανδρέου θα πρέπει να κάνει και μια σωστή αξιολόγηση των αναγκών της εταιρείας, έτσι ώστε να επιλεγεί το καταλληλότερο Πληροφοριακό Σύστημα Ανθρώπινου Δυναμικού από αυτά τα δύο που έχει ήδη υπόψη του. Ακόμη, αν αποφασιστεί τελικά η υιοθέτησή του, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και για τους 4 εργαζομένους, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά, όπως η ανάθεση κάποιας άλλης εργασίας που θα μπορούν να διεκπεραιώσουν ικανοποιητικά, αλλιώς μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη αντίδραση από τη μεριά των εργαζομένων. Τέλος, για να γίνει σωστή αξιολόγηση του νέου πληροφοριακού συστήματος και για να εφαρμόζεται σωστά θα πρέπει να υπάρχει feedback.

Ανώνυμος είπε...

m5050046
Στη συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης, η επιχείρηση Έψιλον ΑΕ επιθυμεί να υλοποιήσει ένα νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων, το οποίο όμως, προκαλεί τις αντιδράσεις του σωματείου των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο, ο διευθύνων σύμβουλος, Γεωργίου, δημιούργησε 5μελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο Ανδρέου, μέλος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού και ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει προτάσεις σχετικά με το νέο σύστημα.
Το βασικό δίλλημα του Ανδρέου είναι αν θα εισηγηθεί την υλοποίηση ενός πληροφοριακού συστήματος για την ενσωμάτωση σε αυτό του συστήματος κινήτρων, το οποίο δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο υπάρχον ή θα υποστηρίξει ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμιά αλλαγή στο σύστημα αξιολόγησης. Το δίλημμα του Ανδρέου επηρεάζουν και οι σχέσεις του με άλλα άτομα τις εταιρείας. Πρώτον, με τον προϊστάμενό του, ο οποίος είναι αντίθετος στην εφαρμογή νέου πληροφοριακού συστήματος. Επίσης, με τον Γεωργίου, ο οποίος είναι υπέρ του νέου συστήματος και ο οποίος είναι αυτός που του ανέθεσε την διερεύνηση της ύπαρξης πληροφοριακού συστήματος που θα ενσωματώσει το νέο σύστημα κινήτρων. Τέλος, με τους εργαζόμενους οι οποίοι μέσω των εκπροσώπων τους εκφράζουν την πικρία τους και τα παράπονά τους για το νέο σύστημα.
Οι εναλλακτικές επιλογές του Ανδρέου, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι να εισηγηθεί την ύπαρξη πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης του νέου συστήματος ή να τεθεί κατά μιας τέτοιας πρακτικής.
Στην πρώτη περίπτωση, η επιχείρηση θα επωφεληθεί αρκετά, κυρίως, μακροπρόθεσμα. Αρχικά, θα αυξηθεί η ταχύτητα επεξεργασίας των πληροφοριών και η ομοιομορφία των δεδομένων του συστήματος. Επιπλέον, αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες και αυτό σημαίνει απλοποίηση αυτών καθώς και αμεσότερη ενημέρωση για τα στοιχεία των εργαζομένων. Σχετικά με το κόστος για αυτό το εγχείρημα, όπως αναφέρεται και στο κείμενο, είναι μέσα στα όρια του ετήσιου προϋπολογισμού του τμήματος. Αν λειτουργήσει σωστά, τα οφέλη είναι δυνατά να καλύψουν το αρχικό κόστος αλλά και το κόστος μελλοντικών βελτιώσεων. Όσον αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους, αυξάνεται η παραγωγικότητά τους και διευκολύνεται η ενδοεταιρική επικοινωνία. Θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε πληροφορίες για το ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά για την επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίζεται από γεωγραφική διασπορά (4 εργοστάσια σε 4 πόλεις), αλλά και ο κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία του και θα μπορεί να κάνει αλλαγές, όταν αυτές απαιτούνται. Αναφορικά με τα στελέχη, αυτά θα απαλλαχθούν από τη διαδικασία των εκθέσεων αξιολόγησης και πιθανότατα θα ασχοληθούν με θέματα μεγαλύτερης στρατηγικής σημασίας. Το κυριότερο, όμως, πλεονέκτημα είναι η εξασφάλιση της διαφάνειας και η διασφάλιση της δίκαιης μεταχείρισης όλων ως προς τις ανταμοιβές.
Από την άλλη μεριά, η υλοποίηση του πληροφοριακού συστήματος θα έχει σαν αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η εργασία 4 ατόμων, λόγω της αυτοματοποίησης της διαδικασίας αλλά και η ύπαρξη του κινδύνου παραβίασης των προσωπικών δεδομένων του δυναμικού της επιχείρησης. Επιπλέον, θα υπάρχει το ενδεχόμενο να χαθούν σημαντικές πληροφορίες ή να υπάρξουν καθυστερήσεις στο σύστημα λόγω διακοπής της λειτουργίας του και τέλος, πιθανό είναι να αυξηθεί το άγχος που πάντα συνοδεύει η χρήση της τεχνολογίας.
Στη δεύτερη εναλλακτική, δε θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, αφού από την αρχή ήταν κατά αυτής της πρότασης και γνωρίζει ήδη ότι οι εκπρόσωποι τους δε θα την υποστηρίξουν. Το μειονέκτημα είναι ότι η επιχείρηση θα παραμείνει στάσιμη και δε θα ακολουθήσει την τεχνολογία και όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή της προσφέρει.
Προσωπικά, θεωρώ πως ο Ανδρέου πρέπει να εισηγηθεί την υλοποίηση του συστήματος, η οποία θα έχει τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα και μακροπρόθεσμα τα καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρηση, σε αντίθεση με την άλλη εναλλακτική, η οποία δεν προσφέρει τίποτα καινούριο στην επιχείρηση και δεν διευκολύνει την πρόοδο. Για να εξασφαλιστεί, όμως, η υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας θα πρέπει να καμφθούν οι αντιστάσεις των εργαζομένων στους οποίους πρέπει να διασφαλιστεί ότι δε θα χάσει κανένας τη δουλειά του αλλά αυτοί που «κινδυνεύουν», να εκπαιδευτούν για να είναι σε θέση να αναλάβουν άλλο πόστο. Αναφορικά, με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, θα πρέπει να επιτρέπεται στους εργαζόμενους να έχουν πρόσβαση μόνο στα δικά τους στοιχεία και σε γενικές πληροφορίες. Από την πρόσβαση στα στοιχεία τους δε θα πρέπει να επιτρέπεται να κάνουν σημαντικές αλλαγές που μπορεί να αλλοιώσουν σημαντικές πληροφορίες. Τέλος, θα πρέπει να διατηρηθεί η υποστήριξη της διοίκησης, που θα πιέσει και τους εργαζόμενους προς την ίδια κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

m5040119-Για να μπω κατευθείαν στο θέμα και να αποφύγω την αναπαραγωγή ήδη ειπωμένων σχολίων, πρέπει να βρεθεί μια λύση που να επιλύει όλα τα προβλήματα. τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι ότι το υπάρχον σύστημα υποστήριξης είναι πολύ παλιό για να υποστηρίξει το νέο σύστημα ανταμοιβών,η πιθανη απόλυση 4 εργαζομένων σε περίπτωση αλλαγής του συστήματος αλλά και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων προς το νέο σύστημα αμοιβών. βέβαια υπήρχαν και οι επιφυλάξεις του Γεωργίου που έθεταν κατευθυντήριες. στη θέση του ανδρέου θα πρότεινα την αγορά νέου πσδ. το κόστος ενός νέου πσδ όπως αναφέρεται καλύπτεται από τον προυπολογισμό. τα οφέλη είναι λίγο πολύ γνωστά(υψηλή ποιότητα επεξεργασία πληροφοριών, εύκολη αυτοματοποιημάνη αξιολόγηση και έλεγχος εργαζομένων άρα και έλεγχος λαθών και αύξηση παραγωγικότητας και μακροπρόθεσμα τζίρου) Για να αποφευχθεί η απόλυση των εργαζομένων που μέχρι πρότεινως ασχολούνταν με τη συντήρηση του συστήματος,μπορεί να γίνει μετεκπαίδευσή τους και απασχόληση τους στο νέο σύστημα ή ακομά θα μπορούσαν να επιφορτιστούν με το ρόλο κάποιου είδους μεσάζοντα μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων .δηλαδή να αναλάβουν να επιμορφώσουν τους εργαζομένους γύρω από τα ωφέλη ενός νέου πσδ και να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους για την εξεύρεση λύσεων προσαρμογής του πσδ ούτως ώστε να εξυπηρετεί τις επιθυμίες και ανάγκες και των 2 μερων(εταιρεία και προσωπικό)σε καμια περίπτωση η επιλογή μιας λύσης δεν λύνει όλα τα προβλήματα και κυρίως δεν ικανοποιεί όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων. αντισταθμίζοντας όμως τα θετικά ενός πσδ με τα αρνητικά και προχωρώντας σεκάποιες επιπλέον ενέργειες προκύπτει κατά τη γνώμη μου ότι συμφέρει η αγορά ενός νέου πσδ. αν μη τι άλλο βρισκόμαστε στην εποχή της τεχνολογίας και πληροφορίας.

Ανώνυμος είπε...

m5030078-ΜΠΡΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ CASE STUDY Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ. Ο κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΝ ΗR ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙS ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΨΙΛΟΝ ΑΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ, ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ Ο κ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ. ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ ΑΝΔΡΕΟΥ, Ο ΔΣ κ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ κ ΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ MIS. Ο κ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο κ ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, Π.Χ. ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΨΙΛΟΝ ΑΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ. ΘΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ κ ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΣ. ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, Ο κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΣ. Ο κ ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΤΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΗ ΟΜΩΣ ΑΙΤΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΣ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΞΕΒΟΛΕΨΟΥΝ", ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΣ. ΕΔΩ, Ο κ ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΝΩ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΙΠΟΝΗ. ΤΕΛΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΙΚΑΝΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ, ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΞΙΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ 'Η ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΣ.

Ανώνυμος είπε...

5030032 Ζαρογιαννοπούλου Μαριέττα

Στο βασικό δίλλημα που έγκειται στο τί θα προτείνει ο Ανδρέου στην επιτροπή, δηλαδή αν θα προτείνει ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ή τη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος κύριο ρόλο διαδραματίζει η σχέση του Ανδρέου με την επιτροπή καθώς και οι πόροι που διαθέτει ως προς αυτή.
Μετά από ανάλυση του θεωρητικού πλαισίου αναφορικά με το βασικό δίλλημα, μπορούμε να καταλήξουμε ότι οι δύο ενναλακτικές είναι οι εξής: Πρώτον, η διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος με τα κύρια θετικά της αποφυγής κόστους επανεκπαίδευσης και, τουλάχιστον άμεσα, ικανοποίηση του σωματίου εργαζομένων αλλά με μη εναρμόνιση στο νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων και ανταμοιβών. Δέυτερον, η αγορά ενός κατάλληλου πληροφοριακού συστήματος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις εταιρίας και θα περιλαμβάνει, σε δυναμικό επίπεδο, το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων με τα κύρια θετικά της μείωσης του διαχειριστικού κόστους- ευκολία και απλότητα στη διαχείρηση, διαφάνεια και δικαιότερη μεταχείρηση του συστήματος αμοιβών, προαγωγών και άλλων λειτουργιών, κόστος αγοράς του συστήματος μέσα στον προυπολογισμό και γρήγορη απόσβεση κόστους, διευκόλυνση συνεργασίας και διεταιρικής επικοινωνίας, αμεσότερη σχέση εργαζομένων και διοίκησης λόγω πρόσβασης των πρώτων σε πληροφορίες που αφορούν την επιχείρηση καθώς και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων εφόσον στο σύστημα θα υπάρχει περιορισμός στην πρόσβαση όσον αφορά στα στοιχεία άλλων εργαζομένων. Ακόμη, ένα νέο πληροφοριακό σύστημα θα διευκολύνει την ανταλλαγή και διαχείρηση πληροφοριών ανάμεσα στα τέσσερα εργοστάσια που είναι σε διαφορετικές πόλεις με πολλούς εργαζομένους, τα στοιχεία των οποίων θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα και στα τέσσερα εργοστάσια και σε τυποποιημένη μορφή.
Είναι εμφανές ότι θα συμβούλευα τον Ανδρέου να προτείνει τη δέυτερη εναλλακτική, δηλαδή την αγορά ενός νέου πληροφοριακού συστήματος.
Μάλιστα, η επιλογή ανάμεσα στα δύο υποψήφια νέα συστήματα θα πρέπει να γίνει μετά από την κατανόηση των εταιρικών αναγκών αναφορικά με το σύστημα αλλά και με παράλληλη ολοκληρωμένη εφαρμογή διοίκησης αλλαγών ώστε να μειωθεί το ενδεχόμενο τεχνοάγχος των εργαζομένων και να λειτουργήσει ένα πρόγραμμα επανεκπάιδευσης και επανατοποθέτησης, ώστε να μη χρειαστεί η απόλυση των τεσσάρων εργαζομένων συντήρησης του υπάρχοντος συστήματος αλλά η ενδεχόμενη ανάληψη στρατηγικού ρόλου παρά εκτελεστικού για τις θέσεις εργασίας που θα αντικατασταθούν από το νέο πληροφοριακό σύστημα.
Η ορθότητα της απόφασης αγοράς νεόυ πληροφοριακού συστήματος θα γίνει μετά απο ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του προγράμματος διοίκησης αλλαγών και εκπαίδευσης αλλά και μια περίοδος εφαρμογής του συστήματος. Κάποιες από τις μεθόδους μπορεί να είναι η συγκέντρωση ερωτηματολογίων από τους εργαζόμενους που επηρεάστηκαν από αυτή την αλλαγή καθώς και οικονομικοί δείκτες απόδοσης και παραγωγικότητας.

Ανώνυμος είπε...

m5050009
Ο κ.Ανδρέου αντιμετωπίζει ένα σημαντικό δίλημμα που αφορά την εισήγησή του στην επιτροπή μελέτης του συστήματος κινήτρων στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί. Ο ίδιος, ως στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού και μέλος της επιτροπής που σύστησε ο διευθύνων σύμβουλος Γεωργίου, ταλαντεύεται σχετικά με την πρόταση του για την ύπαρξη ή μη πληροφοριακού συστήματος το οποίο θα βοηθήσει την εξασφάλιση της ισότητας των αμοιβών.
Στην υφιστάμενη κατάσταση στην εταιρεία ΈψιλονΑΕ υπάρχει ο διευθύνων σύμβουλος Γεωργίου, ο προιστάμενος του Ανδρέου στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και έπειτα ο Ανδρέου ως στέλεχος του τμήματος και μέλος της επιτροπής για να κάνει προτάσεις σχετικά με το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων. Στην επιτροπή αυτή ο Ανδρέου εκπροσωπεί το τμήμα του και έχει άμμεση σχέση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοίκηση.
Το δίλημμα του Ανδρέου προέρχεται από την επιτροπή και οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να διασφαλίσει με την πρόταση του το συμφέρον της εταιρείας,να ομαλύνει τις σχέσεις των εργαζομένων και τη διαμάχη τους με τη διοίκηση σχετικά με την ισότητα των αμοιβών. Γνωρίζει από τη μία πως ο προιστάμενος του και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι αρνητικοί στη χρήση ΠΣ αξιολόγησης και προτιμούν τις εκθέσεις των προισταμένων καθώς και ότι η υιοθέτηση ενός ΠΣ στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού θα είχε ως συνέπεια την απόλυση 4 συναδέλφων του. Επομένως η πρόταση του να εισαχθεί ΠΣ για να διευρυνθεί η ασφάλεια των αμοιβών θα έφερνε αναστάτωση στον οργανισμό,ταραχή και εξαγρίωση των εργαζομένων φοβούμενοι μήπως απολυθούν. Από την άλλη όμως ο Ανδρέου γνωρίζει πως ο διευθύνων σύμβουλος είναι θετικός απέναντι στο ΠΣ καθώς πιστεύει ότι μόνο μέσω αυτού το νέο σύστημα κινήτρων που παρουσίασε μπορεί να επιτύχει και να θεωρηθεί αξιόπιστο από τους εργαζομένους. Συνεπώς η πρόταση του για χρήση ΠΣ θα αξιολογούνταν θετικά από το διευθύνοντα σύμβουλο και θα ευνοούσε τον οργανισμό καθώς η υιοθέτηση ΠΣ συνεπάγεταιταχύτητα στις διαδικασίες,αύξηση της παραγωγικότηταςτων εργαζομένων και διάχυση πληροφοριών. Βέβαια για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα πρέπει στην εισήγησή του ο Ανδρέου να δώσει έμφαση στα οφέλη που έχει το προσωπικό από την υιοθέτηση ΠΣ,όπως είναι η διευκόλυνση της ενδοεταιρικής επικοινωνίας,της συνεργασίας,η πλήρης διαφάνεια της λειτουργίας της επιχείρησης,η διευκόλυνση στην πρόσβαση σε πληροφορίες(ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία αυτή που χαρακτηρίζεται από γεωγραφική διασπορά),μείωση του διαχειριστικού κόστους και αμεσότερη επικοινωνία με τη διοίκηση. Επειδή όμως είναι γεγονός ότι τα ΠΣ μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση των θέσεων εργασίας,παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των υπαλλήλων και αύξηση του τεχνο-άγχους των εργαζομένων,είναι πολύ σημαντικό να περιλάβει στην πρόταση του τη σπουδαιότητα του ελέγχου και των περιορισμών στη χρήση των ΠΣ καθώς και την αναγκαιότητα της υποστήριξης και εκπαίδευσης του προσωπικού,ούτως ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.
Με βάση λοιπόν τα πλαίσιο που αφορά τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις των ΠΣ,θεωρώ πως η καταλληλότερη εναλλακτική πρόταση που πρέπει να ακολουθήσει ο Ανδρέου είναι να υποστηρίξει τη δίκαιη μηχανοργάνωση του νέου συστήματος κινήτρων και τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων αξιολόγησης παράλληλα με τη σωστή εκπαίδευση των υπαλλήλων και τoν απαραίτητο έλεγχο.

Ανώνυμος είπε...

Α.Μ:5050001 Αβράμη Ελένη-Μαρία

Ο κ.Ανδρέου είναι στέλεχος της εταιρείας Έψιλον ΑΕ, της οποίας η ανώτατη διοίκηση παρουσίασε ένα νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων. Ωστόσο το σύστημα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και παράπονα από το σωματείο των εργαζομένων αμφισβητώντας το θέμα της ισότητας των αμοιβών. Για τη διερεύνηση αυτού του θέματος συστάθηκε 5μελής επιτροπή, μέλος της οποίας είναι και ο κ.Ανδρέου. Έτσι ο κ.Ανδρεόυ έχει ταυτόχρονα δύο ρόλους:είναι μέλος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου λογοδοτεί στον προιστάμενό του και μέλος της επιτροπής, όπου λογοδοτεί στον κ.Γεωργίου, διευθύνοντα σύμβουλο.
Το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο κ.Ανδρέου είναι τι ακριβώς θα προτείνει στην επιτροπή, δεδομένου ότι η πρότασή του αυτή θα πρέπει από τη μία να ικανοποιεί τα συμφέροντα της εταιρείας και από την άλλη να ικανοποιεί και τους εργαζομένους.
Όσον αφορά στους πρωταγωνιστές του προβλήματος, ο κ.Γεωργίου(με τον οποίο ο κ.Ανδρέου έχει απευθείας σχέσεις μόνο ως μέλος της επιτροπής) πιστεύει ότι για να πετύχει το νέο σύστημα κινήτρων πρέπει να θεωρηθεί αντικειμενικό από τους εργαζομένους. Αυτό είναι και ένα βασικό σημείο το οποίο πρέπει να μελετήσει ο κ.Ανδρέου. Από την άλλη ο προιστάμενός του φαίνεται αρνητικός απένατι στην επικείμενη αλλαγή α) λόγω του ότι η αλλαγή είναι επίπονη γι το τμήμα και β) γιατί μπαίνει σε κίνδυνο η εργασία 4 συναδέλφων του, ενώ και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι φαίνεται να διακατέχονται από το ίδιο άγχος.
Προτού ο κ.Ανδρέου καταλήξει σε κάποια απόφαση θα πρέπει να λάβει υπόψη του και τους πόρους τους οποίους διαθέτει η εταιρεία.
Ο κ.Ανδρέου έχει δύο εναλλακτικές:
-η εταιρεία να εισάγει ένα νέο Πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού
-η εταιρεία να διατηρήσει το υπάρχον σύστημα υποστήριξης που διαθέτει.
Ακόμη για να καταλήξει στην καταλληλότερη απόφαση θα πρέπει να εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο εναλλακτικών που έχει.
Στην περίπτωση της εισαγωγής νεόυ Πληροφοριακού συστήματος) οι διάφορες πληροφορίες θα επεξεργάζονται σε λιγότερο χρόνο, γεγονός που συνεπάγεται και τη μακροπρόθεσμη μείωση του διαχειριστικού κόστους του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Ακόμη, τα δεδομένα θα παρουσιάζουν ομοιομορφία και θα προσφέρουν τη συνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες που αφορούν το προσωπικό. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία του κ.Ανδρέου, μιας και διαθέτει 4 εργοστάσια σε 4 διαφορετικές πόλεις. Επίσης το πλξροφοριακό σύστημα θα αυξήσει τη διαφάνεια λειτουργίας της εταιρείας, ένα στοιχείο εξέχουσας σημασίας ιδιαίτερα για τον κ.Γεωργίου, ο οποίος θέλει το σύστημα να θεωρείται αντικειμενικό από τους εργαζομένους. Επομένως ο κ.Ανδρέου μπορεί να βασιστεί σε αυτό το χαρακτηριστικό. Ακόμη, με το πληροφοριακό σύστημα μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων και η μεταξύ τους συνεργασία, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, επιτυγχάνεται και η καλύτερη επικοινωνία τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη, ενώ επειδη με το σύστημα αυτό παρέχεται πληροφόρηση για τις δεξιότητες των εργαζομένων,παρέχεται ταυτόχρονα και δικαιότερη μεταχείρισή τους.
Ωστόσο, η εισαγωγή του Πληροφοριακού συστήματος παρουσιάζει και κάποια βασικά μειωνεκτήματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο λόγος για τον οοίο ο προιστάμενος του κ.Ανδρέου είναι αρνητικός προς αυτό: τίθεται σε κίνδυνο η εργασία 4 συναδέλφων τους. Ακόμη, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω διευκολύνεται η πρόσβαση σε πληροφορίες για το ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που από τη μία πλευρά αποτελεί και παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής. Επιπλέον, η εισαγωγή οποιουδήποτε νέου συστήματος προκαλεί κάποιου είδους τεχνο-άγχος λόγω του φόβου για το άγνωστο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι. Τέλος υπάρχει και πιθανότητα περιστασιακής παράλυσης της λειτουργίας της εταιρείας λόγω διακοπής λειτουργίας του συστήματος.
Προσωπικά και έχοντας τα παραπάνω δεδομένα θα πρότεινα στον κ.Ανδρέου να εισηγηθεί στην επιτροπή την εισαγωγή ενός νέου Πληροφοριακού συστήματος. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να προσπαθήει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από το άγχος της παραβίασης της ιδιωτικής τους ζωής, μπορεί το σύστημα να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο κάθε εργαζόμενος να έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του στοιχεία και σε γενικές πληροφορίες της εταιρείας. Ακόμη, πριν την εφαρμογή του συστήματος, θα πρέπει να αναζητηθούν οι πραγματικές ανάγκες της εταιρείες και να επιλεγεί το κατάλληλο σύστημα για αυτές. Επίσης προκειμένου να μειώσει το άγχος των εργαζιμένων μπορούν να εφαρμοστούν κάποια σεμινάρια ή κάποιες ημέρες εκπαίδευσης και πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος, ενώ για τους εργαζόμενους των οποίων η εργασία κινδυνεύει πρέπει να βρεθεί κάποιο σημείο της εταιρείας από το οποίο θα μπορούν να προσφέρουν εξίσου. Τέλος είναι σημαντικό ότι λόγω της διαφάνειας που παρέχει το σύστημα, εξασφαλίζεται και η μεγαλύτερη υποστήριξη του συστήματος από τη διοίκηση.
Μετά την εφαρμογή της παραπάνω πρότασης, θα πρέπει να αξιολογηθούν τα αποτελέσματά της κυρίως μέσω της γνώμης των εργαζομένων οι οποίοι είχαν και την αρχικά αρνητική στάση προς αυτά. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο κατα πόσο το σύστημα είναι δίκαιο. Σε περίπτωση που η συνολική εικόνα του Πληροφοριακού συστήαμτος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφαρμοφής δεν είναι ικανοποιητικό, θα πρέπει να ελεγχθούν τα σημεία στα οποία υστερεί και είτε να διορθωθούν(αν είναι δυνατό), είτε να αντικατασταθεί το σύστημα( αν αυτό καλύπτεται από τους πόρους της εατιρείας) είτε σε διαφορετική περίπτωση να επιστρέψουν στο αρχικό σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΣΙΤΗ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ m5050097
Στη συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης, κύριο πρόσωπο είναι ο κύριος Ανδρέου, στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού μιας μεγάλης και γεωγραφικά διεσπαρμένης ανώνυμης εταιρείας. Ο ίδιος ανήκει στη 5μελή επιτροπή που συστάθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο κύριο Γεωργίου και η οποία καλείται να μελετήσει το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων και να συμπεράνει την ενδεχόμενη ύπαρξη ή μη ενός Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) ικανού να διερευνήσει την ισότητα των ανταμοιβών.
Συνεπώς, ο κος Ανδρέου αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δίλημμα : Να εισηγηθεί ή όχι την υιοθέτηση ενός Πληροφοριακού Συστήματος Ανθρώπινου Δυναμικού; Η απάντηση, κατα τη γνώμη μου, στο ερώτημα που ταλανίζει τον κο Ανδρέου είναι θετική. Πράγματι, ο κος Ανδρέου πρέπει να εισηγηθεί τη δημιουργία ενός ΠΣ προσπαθώντας παράλληλα να συγκεράσει τις αντικρουόμενες απόψεις των διάφορων ενδιαφερομένων (εργαζόμενοι, διευθύνων σύμβουλος, προϊστάμενος).
Αρχικά, καθένα από τα 2 ΠΣ που εισηγείται ο κος Ανδρέου καλύπτονται από τον ετήσιο προϋπολογισμό, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Επιπλέον, ένα ΠΣ εξασφαλίζει τέτοια ταχύτητα και ευελιξία στην επεξεργασία των πληροφοριών, σε σημείο να υπερκαλύπτεται το κόστος της επίπονης αλλάγής που επιφέρει αυτό, σύμφωνα με τον προϊστάμενο. Τα πλεονεκτήματα αυτά προέρχονται από την εξασφάλιση της ομοιομορφίας των δεδομένων και της αυτοματοποίησης των διαδικασιών, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για εταιρείες με γεωγραφική διασπορά, όπως αυτή του κου Ανδρέου. Με αυτόν το τρόπο λοιπόν, δίνεται πνοή στη διαχείρηση και οργάνωση της εταιρείας ενώ ενισχύεται το κύρος της.
Όσον αφορά τις αντίθετες απόψεις των εργαζομένων, ο κος Ανδρέου μπορεί να αναφερθεί στην απόκτηση εμφανώς δημοκρατικών και δίκαιων διαδικασιών, όσον αφορά τον έλεγχο της παραγωγικότητας των εργαζομένων και κατ'επέκταση στην εξασφάλιση αντικειμενικότητας και σωστής μεταχείρισης όσον αφορά τις προαγωγές, τις παροχές bonus, τις μεταθέσεις κ.α.. Προβάλλοντας την αδιαμφισβήτητη διαφάνεια που θεμελιώνει αυτό το σύστημα, είναι ιδιαίτερα πιθανό να καταφέρει να πείσει τους εργαζόμενους οι οποίοι ουσιαστικά τάχθησαν κατά του συστήματος εργασιακών κινήτρων εξ'αιτίας της έλλειψης δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξασφαλίζοντας την εύνοια των εργαζομένων, κάμπτει και την αντίσταση του κου Γεωργίου ο οποίος επιθυμούσε να κρίνεται το σύστημα αντικειμενικό από το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Συγχρόνως, η επαφή εργαζόμενου-εργοδότη γίνεται αμεσότερη, γεγονός που διευκολύνει τη διοίκηση. Τέλος, σχετικά με το κίνδυνο της εργασίας των 4 συναδέλφων του, αυτός ελαχιστοποιείται εφόσον οι 4 εργαζόμενοι μπορούν να επανεκπαιδυθούν και να λάβουν θέσεις στη συντήρηση και τον έλεγχο του καινούργιου συστήματος.
Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι η υιοθέτηση ενός ΠΣ επιφέρει και αρνητικές καταστάσεις όπως η αύξηση του τεχνο-άγχους ή η παράλυση της λειτουργίας της οργάνωσης από τη διακοπή της λειτουργίας του ΠΣ, ενώ εξ'αιτίας των ποικίλων μειονεκτηματων μπορεί να απορριφθεί η πρόταση του κου Ανδρέου. Σχετικά, όμως, με την εισήγηση του κου Ανδρέου, ο χρόνος ουσιαστικά θα πιστοποιήσει ή όχι την αποτελεσματικότητα του ΠΣ, μολονότι μια έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτού συγκριτικά με παλαιότερα έτη κατά τα οποία δεν γινόταν χρήση του, θα έριχνε φώς στην αξία χρήσης του ΠΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το βασικό δίλημμα που προκύπτει από τη μελέτη περίπτωσης έγκειται στην εισήγηση του Ανδρέου στην επιτροπή.Οι πρωταγωνιστές σε αυτήν είναι ο Ανδρέου (στέλεχος ΔΑΠ και μέλος επιτροπής), ο Γεωργίου(διευθύνων σύμβουλος), ο προιστάμενος του Ανδρέου, καθώς και οι εργαζόμενοι.Οι σχέσεις του Ανδρέου διαφέρουν με το κάφε άτομο, αλλά και με το ίδιο άτομο ανάλογα με το ρόλο του Ανδρέου.Δηλαδή, ως στέλεχος ΔΑΠ, έχει άμεσες σχέσεις με τον προιστάμενό του καιμε τους εργαζομένους,αλλά έμμεσες σχέσεις με το Γεωργίου(παρεμβάλλεται ιεραρχικά ο προιστάμενος)-ως μέλος της επιτροπής έχει άμεσες σχέσεις με το Γεωργίου και τους εργαζομένους ενώ δεν έχει σχέσεις με τον προιστάμενο.
Οι εναλλακτικές του Ανδρέου είναι 2-1η να προτείνει τη εισαγωγή ενός νέου ΠΣ ή 2η να προτείνει τη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος.
Για να αποφασίσει θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ΠΣ, αλλά και τις απόψεις και τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων μερών.
όσον αφορά στα πλεονεκτήματα των ΠΣ, τα περισσότερα έχουν ήδη αναφερθεί, γι'αυτό τα αναφέρω επιγραμματικά
-δυνατότητα επιχείρησης να ενσωματώσει νέους δείκτες απόδοσης καινα εφαρμόσει νέο σύστημα ανταμοιβών.
-προσιτό κόστος απόκτησης & δυνατότητα σύντομης απόσβεσής του
-μείωση δαιαχειριστικού κόστους
-διευκόλυνση σε πρόσβαση & διαχείριση πληροφοριών
-διευκόλυνση ενδοεταιρικής επικοινωνίας & συνεργασίας
-ενδυνάμωση εργαζομένων λόγω αύξησης πληροφόρησής τους
-αμεσότερη επικοινωνία εργαζομένων με εργοδότη
-πιο δίκαιη μεταχείριση εργαζομένων λόγω περισσότερων πληροφοριών για γνώσεις και ικανότητές τους
-απλοποίηση διαφόρων διαδικασιών για εργαζομένους.
όσον αφορά στα μειονεκτήματα των ΠΣ,αυτά έγκεινται στα παρακάτω
-μειώσεις θέσεων εργασίας
-πραβίαση ιδιωτικής ζωής
-παράλυση λειτουργίας από διακοπή ΠΣ
-αύξηση του τεχνο-άγχους
Τέλος, όσον αφορά τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών ο Γεωργίου επιθυμεί την εισαγωγή του νέου ΠΣ,ενώ οι εργαζόμενοι την απορρίπτουν.
Φαίνεται κάπως παράδοξο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εισαγωγή του ΠΣ, ενώ φαίνεται από τα παραπάνω ότι τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα των ΠΣ, αφορούν αυτούς. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι η άγνοια των εργαζομένων σχετικά με τα ΠΣ, καθώς και ο φόβος τους για τη μη ορθή χρήση τους. ΄ρα το ζητούμενο του Ανδρεου θεωρώ ότι δεν είναι τι θα προτείνει(αφού η πρώτη επιλογή ανταποκρνεται τόσο στο συμφέρον της εταιρείας όσο και στην ικανοποίηση των εργαζομένων), αλλά στο πώς θα το προτείνει στους εργαζομένους ώστε να αντιληφθούν τη μέγιστη χρησιμότητα του.Αφού λοιπόν τους παρουσιάσει τα οφέλη του με τρόπο κατανοητό και πρακτικό, οφείλει να τους ανακοινώσει και τα μέτρα που θα λάβει για τη σωστή λειτουργία του.
Συγκεκριμένα να τους εγγυηθεί ότι τα δεδομένα τους δε θα χρησιμοοιηθούν για τρίτους σκοπούς και ότι θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας ώστε κανένας εργαζόμενος να μην έχει πρόσβαση στα στοιχεία του άλλου.Να εξασφαλισθεί ότι τα 4 άτομα δε θα χάσουν τη δουλειάτους απλά θα μεταβληθεί το περιεχόμενο της εργασίας τους(εκπαίδευση σε νέα καθήκοντα, ανάληψη καθηκόντων άλλων στελεχών, ώστε αυτοί να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε καθήκοντα μεγίστης σημασίας κ.τ.λ.)Είναι σημαντικό να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία για το νέο περιεχόμενο.Τέλος να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τα εκπαιδευικά προγράμματα και για τη χρησιμότητά τους.
Ουσιαστικά πρέπει οι εργαζόμενοι να κατλάβουν ότι το αίτημα τους για ισότητα ανταμοιβών μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσα από την εισαγωγή ΠΣ.
Δεδομένων όμως των αντιδράσεων, αλλά και τηςαπειρείας τηςεταιρείας στα ΠΣ, είναι αναγκαία η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση του ΠΣ τόσο μέσω αντικειμενικών κριτηρίων (΄ποσοστό μείωσης διαχειριστικού κόστους, ποσοστό εξοικονόμησης χρόνου, ποσοστό λαθών συστήματος κ.τ.λ.)όσο και μέσω υποκειμενικών κριτηρίων(γνώμες εργαζομένων, στελεχών κ.τ.λ.)
Αν τα κριτήρια αυτά αποδείξουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν οι επιθυμητοί στόχοι, αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι ήταν λάθος η επιλογή του ΠΣ,αλλά μπορεί να οφείλεται σε εσφαλμένη εφαρμογή του και σε μη προσαρμογή του στις ιδιαίτερες ανάγκες της εταιρείας.Γι'αυτό είναι σημαντικό να ορισθούν εκ των προτέρων οι επιθυμητοί στόχοι βάση των αναγκών της συγκεκριμένης εταιρείας και κατά την αξιολόγηση του να γίνει έρευναγια τις πραγματικές αιτίες αποτυχίας του.
m5030024-ΔΑΕΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Ανώνυμος είπε...

m5050099
Ο κύριος Ανδρέου μέλος της πενταμελούς επιτροπής καλείται να εισηγηθεί την εφαρμογή ή όχι ενός πληροφοριακού συστήματος σχετικό με το σύστημα των αμοιβών. Η απόφασή του θα πρέπει να ληφθεί με βάση την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και όχι τις σχέσεις που έχει δημιουργήσει με καθένα από τα συμμετέχοντα μέλη. Σαφώς όμως πρέπει να λάβει υπόψη του διάφορους παράγοντες όπως οι ενδεχόμενες απολύσεις που θα προκύψουν, η επανεκπαίδευση των εργαζομένων , η αντίδραση των εργατικών συνδικάτων και η επιθυμία της διοίκησης για δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Οι εναλλακτικές επιλογές, λοιπόν ,είναι είτε να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και άρα η αξιολόγηση να γίνεται από τους άμεσους προϊσταμένους των εργαζομένων είτε να εφαρμοστεί ένα πληροφοριακό σύστημα. Στην πρώτη περίπτωση, δεν θα διακυβευτούν οι θέσεις των 4 εργαζομένων και γενικά δε θα υπάρξει αρνητικό κλίμα λόγω αντίστασης στην αλλαγή από τους υπολοίπους. Παράλληλα , θα διατηρηθεί η ιδιωτικότητα των υπαλλήλων και το αίσθημα δικαίου ενώ η ύπαρξη γνωστών λειτουργικών διαδικασιών δε θα δημιουργήσει άγχος και αίσθημα ανασφάλειας. Έτσι θα είναι ικανοποιημένος και ο προϊστάμενος του κυρίου Ανδρέου και το συνδικάτο των εργαζομένων. Στη δεύτερη περίπτωση ,ωστόσο, η εφαρμογή ενός πληροφοριακού συστήματος όχι μόνο θα εναρμονιστεί με την επιχειρησιακή στρατηγική για μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική επιχείρηση αλλά θα προσφέρει και ένα σύνολο άλλων πλεονεκτημάτων. Καταρχήν, θα εισάγει νέα τεχνολογία που αργά ή γρήγορα θα είναι επιβεβλημένη και θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα στην επιχείρηση. Χρόνο γιατί θα επεξεργάζεται ταχύτερα τις πληροφορίες και χρήμα γιατί θα απασχολεί λιγότερο προσωπικό στη διαδικασία αυτή. Η αυτοματοποίηση του συστήματος αμοιβών θα προσφέρει επίσης διαφάνεια και αντικειμενικότητα σε σχέση με την αξιολόγηση των εργαζομένων αφού δε θα υπόκειται σε προσωπικές εκτιμήσεις ενώ η επιχείρηση θα μπορεί μέσω ενός προηγμένου πληροφοριακού συστήματος να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή κάθε τι που συμβαίνει στα εργοστάσιά της. Συνοψίζοντας, η βέλτιστη λύση για τον κύριο Ανδρέου θεωρείται η εισήγηση ενός πληροφοριακού συστήματος αρκεί αυτό να εξαλείφει τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προτείνει την ύπαρξη ενός σταδίου προετοιμασίας και πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος με στόχο την προσαρμογή των εργαζομένων. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει ενημέρωση για το περιεχόμενο, τα οφέλη και τα άλλα στοιχεία της αλλαγής, δέσμευση από πλευράς επιχείρησης για απασχόληση των 4 εργαζομένων σε άλλο τομέα και εξασφάλιση της ιδιωτικότητας των υπαλλήλων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας αποκτά πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένα δεδομένα και έτσι το σύστημα λειτουργήσει με ηθικό και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

5050120
Επί της ουσίας το ερώτημα είναι τι θα κάναμε εμείς στην θέση του κυρίου ανδρέου :D
Εγώ προωπικά θα έφερνα το νεό σύστημα κινήτρων (μαζί με την εκπαίδευση που προϋποθέτει) και σε όποιον δεν άρεσε -μμμ τι κριμα...- ας έφευγε από τα εργοστάσια ή ας έχανε την δουλειά του από την στιγμή που το νέο σύστημα θα ήταν αξιοκρατικό και ακριβοδίκαιο. Σε τέτοια θέματα το αληθινό ερώτημα είναι innovate or fall behind και εγώ προτιμώ το πρώτο.

Ανώνυμος είπε...

5050122- Μαρία Τσεκούρα

Σε αυτή τη μελέτη περίπτωσης καλείται ο κ.Ανδρέου, στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Έψιλον ΑΕ και μέλος της 5μελής επιτροπής που έχει συστήσει ο διευθύνων σύμβουλος κ.Γεωργίου, να αντιμετωπίσει το δίλημμα υποστήριξης νέων πληροφοριακών συστημάτων στην εταιρεία τόσο για την επίτευξη ισότητας των αμοιβών, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. Ο ίδιος θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του τους 2 ρόλους που εκτελεί στην εταιρεία και να παρουσιασει τη λύση που προτείνει με πειστικά επιχειρήματα.

Καταρχήν, με την χρησιμοποίση ΠΣ στην Έψιλον ΑΕ, η οποία διαθέτει 4 εργοστάσια σε 4 διαφορετικές πόλεις διευκολύνεται η επικοινωνία και γεφυρώνεται το χάσμα της απόστασης μεταξύ των εργαζομένων καθώς και όσον αφορά την ενδοεταιρική επικοινωνία.Δέυτερον, μειώνεται μακροπρόθεμα η διαχείρηση του κόστους με την εφαρμογή του.Αυξάνεται η συνεργασία, κάτι που αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και την ταχύτητα στην επεξεργασία των πληροφοριών.
Από την άλλη μεριά, μπορεί να υπάρξει παραβίαση προσωπικων δεδομένων, η οποία όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν εφαρμοστεί η σωστή λειτουργία καθώς κ η απαραίτητη ασφάλεια στην χρήση του συστήματος.

Επιπρόσθετα, με τη χρήση του ΠΣ επιτυγχάνεται η έγκυρη πληροφόρηση για τους εργαζομένους, όπως ικανότητες, γνώσεις,δεξιότητες, απόδοση, η οποία συμβάλει στην δικαιότερη μεταχείρησή τους καθώς επίσης και στην αντικειμενικότερη αμοιβή τους.

Όσον αφορά το θέμα της μείωσης των θέσεων και συγκεκριμένα των 4 εργαζομένων στη συντήρηση, καλό θα ήταν να προταθεί η επανεκπαίδευσή τους πάνω στο νέο σύστημα, ώστε να καταλάβουν αντίστοιχες θέσεις στο νέο ΠΣ. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι η παράλυση της λειτουργίας της εταιρείας από τυχόν διακοπή των ΠΣΔ.Με κατάλληλη τεχνική αντιμετώπιση μπορούν να σωθούν πολύτιμα δεδομένα κ πληροφορίες. Συμπερασμάτικά, θα λέγαμε πως ο κ.Ανδρέου θα πρέπει να υποστηρίξει με όσο το δυνατόν πειστικότερο τρόπο την πρόταση του για το καινούριο ΠΣ, ώστε λαμβάνοντας υπόψιν τους πόρους που διαθέτει η εταιρεία να υλοποιηθεί η σκέψη του αντιμετωπίζοντας δυναμικά όποια προβλήματα τυχόν δημιουργηθούν.

Ανώνυμος είπε...

5020159
Είναι περισσότερο από προφανές ότι στις μέρες μας κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει Πληροφοριακά Συστήματα τέτοια ωστε να στηρίζουν και να βοηθούν τις λειτουργίες της επιχείρησης και γενικότερα τις επιχειρηματικές αποφάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που εξετάζουμε ο υπεύθυνος του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού έχοντας σαν πρώτο του μέλημμα αυτό το οποίο το τμήμα του υπηρετεί θα πρέπει να εισηγηθεί τη χρησιμοποίηση ένος σύγχρονου Πληροφοριακού συστήματος με γνώμονα την ισότητα των αμοιβών και της περαιτέρω βοήθειες προς τους εργαζομένους.Έτσι θα πρέπει να πείσει τους εργάζομένους ότι με την ύπαρξη ενός νέου Συστήματος τα οφέλη των ίδιων αλλά και του τμήματος θα είναι πολλά, ιδιαίτερα σε σύγκριση με το υπάρχον σύστημα. Αύτο βέβαια που πρέπει να τονιστεί είναι ότι είναι αναγκαία η εκπαίδευση των υπευθύνων του υπάρχοντος συστήματος στα νέα δεδομένα κάτι στο ο κ.Ανδρέου θα πρέπει να ασχοληθεί προσωπικά όντας αυτός που έχει επιλέξει το νέο Πληροφοριακό Σύστημα παίρνοντας παράλληλα το ρίσκο για το ίδιο του το τμήμα. Έτσι βασικήπρουπόθεση είναι ο κ. Ανδρέου να είναι πεποισμένος για την χρησιμότητα και της δυνατότητες του νέου συστήματος ώστε πατώντας στη δύναμή του να μπορέσει να πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

m5050060

Ο κύριος Ανδρέου ,ο οποίος είναι στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Έψιλον ΑΕ, βρίσκεται σε πόλυ δύσκολη θέση.Αυτό διότι ο κύριος Ανδρέου θα πρέπει να προτείνει την κατάλληλη στρατηγίκη έτσι ώστε να προκύψει ένα νέο σύστημα κινήτρων το οποίο θα είναι ευρέως αποδεκτώ τόσο από το διοικητικό συμβούλιο της εταίρειας όσο και από τους εργαζόμενους.Όλα τα υπάρχοντα δεδομένα συνιστούν σε μία συντηρητική προσέγγιση του θέματος από την πλευρά του κυρίου Ανδρέου καθώς το υπάρχον εργασιακό του περιβάλλον και συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ήταν αρνητικοί στην χρήση ενός πληροφοριακού συστήματος.Όμως καπότε θα έπρεπε και η εταιρεία Έψιλον ΑΕ να κάνει ένα βήμα προς την μηχανογράφηση κάποιων λειτουργειών της και αφού έχουν βρεθεί δύο τέτοια συστήματα τα οποία πληρούν τόσο τις οικονομικές όσο και τις μελλοντικές προυποθέσεις πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί σε εφαρμογή ένα τέτοιο πληροφοριακό σύστημα.Μπορεί βέβαια στην αρχή να υπάρξουν κάποια προβλήματα εφαρμογής του λόγο της νέας τεχνολογίας ωστόσο πιστεύω ότι μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να προσκομίσει η εταιρεία από την εφαρμογή του.Έτσι θα πρότεινα στον κύριο Ανδρέου να εισηγηθεί στην επιτροπή την εφαρμογή ενός πληροφοριακού συστήματος πάνω στα εργασιακά κίνητρα των εργαζομένων της εταιρείας.Μ'αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν τα παράπονα περι αντειμενικότητας του τρόπου μέτρησης της απόδοσης των εργαζομένων άφου τα κριτήρια θα είναι ίδια για όλους και θα μετρώνται από το σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

5050157
Διαβάζοντας την μελέτη περίπτωσης αντιλαμβανόμαστε οτι ο κ.Ανδρέου έχει να αντιμέτωπίσει το εξής δίλλημα: Στην σύσκεψη της επιτροπής μελέτης του Πληροφριακού Συστήματος (ΠΣ) θα προτείνει την διατήρηση του ήδη υπάρχοντος ΠΣ ή την δήμιουργία του νέου ΠΣ το οποίο ενσωματώνει τους δείκτες απόδοσης των εργαζομένων.
Τα δεδομένα που έχει αυτή την στιγμή ο κ.Ανδρέου είναι οτι αν διτηρηθεί το ήδη υπάρχον ΠΣ επειδή είναι παλιό δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει τους δείκτες απόδοσης. Άρα κατά την γνώμη μου θα πρέπει να αποκλέισει αυτήν την επιλογή.
Τώρα αν προτείνει την δημιουργία του νέου ΠΣ θα πρέπει να "πείσει" όλα τα μέλη της επιτροπής μελέτης. Αυτό σημαίνει και τους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλα και τα διοικητικά στελέχη. Επίσης, θα πρέπει να αντιμετώπίσει το πρόβλημα με τους τέσσερεις συναδέλφους του που ασχολούνται με την συντήρηση του υπάρχοντος ΠΣ και πιθανώς θα χάσουν την θέση τους.
Τέλος, θα πρέπει να σκεφτεί οτι η αλλαγή αυτή για το τμήμα του(Ανθρώπινου Δυναμικού) θα είναι επίπονη και θα φέρει αναστάτωση.
Η πρόταση που έχω να κάνω στον κ.Ανδρέου είναι στη σύσκεψη να προτείνει την δημιουργία του νέου ΠΣ και να εξηγήσει στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής μελέτης πόσο σημαντικό είναι να εξέλήσεται μια εταιρεία καθώς εξελήσεται και η τεχνολογία και οτι θα πρέπει να συμβαδίζουν για το καλό της εταιρείας. Στη συνέχεια για να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων μπορεί να προτείνει να υπάρξει πριν τη χρήση του νέου ΠΣ μια εξομόίωση ετσι ώστε να εξοικιωθούν οι εργαζόμενοι και ελλατωθεί το τεχνο-άγχος.
Με αυτόν τον τρόπο δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα ούτε με τους εργαζόμενους αλλα ούτε και με τα διοικητικά στελέχη εφόσον τα έξοδα για την δημιουργία καλύπτονται απο τον προυπολογισμό αλλά και οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πρόβλημα, πράγμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη διοίκηση.
Επιπλέον, μπορεί να προτείνει οι τέσσερεις συνάδελφοι του που ασχολούνται με την συντήρηση του υπάρχοντος ΠΣ και πιθανώς θα χάσουν την θέση τους να εκπαιδευτούν και να ασχοληθούν με το πρόγραμμα εξομοίωσης αλλά και με την συντήρηση του νέου ΠΣ.
Τέλος, σχετικά με το τμήμα του το οποίο θα επιβαρυνθεί θα πρέπει να σκεφτεί αλλά και να συζητήσει με τον προιτάμενό του όλα τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει το νέο αυτό ΠΣ ακόμα και στο τμήμα του(γρηγορότερη αξιολόγηση απόδοσης, μακροχρόνια μείωση του διαχειρισιακού κόστους σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, κλπ ).

Ανώνυμος είπε...

m5050069
Ο κ.Αντρέου βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση,καθώς πρέπει να δώσει μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία,ικανοποιώντας,τόσο τους εργαζόμενους,όσο και τη διοίκηση.Πιο αναλυτικά,στην εταιρεία θεωρείται κρίσιμη η εισαγωγή ενός νέου πληροφοριακού συστήματος το οποίο θα βοηθίσει στη διερεύνηση της ισότητας των αμοιβών.Βέβαια η εισαγωγή αυτού του συστήματος συνοδέυεται από μέγαλο κόστος,αλλά και από τη δυσαρέσκεια των εργαζόμενων,οι οποίοι έχουν συνηθίσει σε παλαιότερες μεθόδους αξιολόγησης(με εκθέσεις από τους προισταμένους τους.)Κατά τη γνώμη μου,ο κ.Αντρέου θα πρέπει να εισηγηθεί στην επιτροπή την εισαγωγή του νέου συστήματος,καθώς η εταιρεία οφείλει να εξελιχθεί,κάτι το οποίο θα της επιφέρει σημαντικά κέρδη στο μέλλον.Το νέο σύστημα θα λύσει το θέμα της αντικειμενικότητας των μισθών,αλλά θα ελαχιστοποιήσει και το χρόνο αξιολόγησης.Όσον αφορά τις αντιρρήσεις των εργαζόμενων,ένα σωστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τους βοηθίσει να αντιληφθούν τα θετικά στοιχεία του νέου πληροφοριακού συστήματος και να το αποδεχτούν γρηγορότερα.Τέλος,σχετικά με τους 4 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους,η κατάλληλη εκπαίδευση θα τους βοηθίσει να αναλάβουν νέες θέσεις,συντήρησης του νέου συστήματος,αλλά σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και η απώληση τους κρίνεται αναγκαία,δυστυχώς είναι κάτι που η διοίκηση της εταιρείας θα πρέπει να αποδεχτεί,καθώς η εξέληξη έχει πάντα κάποιο κόστος.

Ανώνυμος είπε...

Η παρούσα μελέτη περίπτωσης αφορά μία επιχείρηση η οποία αναζητά ένα νέο ΠΣΔ με σκοπό να μηχανογραφήσει την αξιολόγηση των εργαζομένων της. Στόχος είναι η εύρεση ενός πληροφοριακού συστήματος το οποίο να αξιολογεί τις αμοιβές και τις αποδόσεις των εργαζομένων με αντικειμενικό τρόπο.
Από την πλευρά των εργαζομένων τίθεται ζήτημα αδικίας μέσω της αξιολόγησης απόδοσης από το νέο σύστημα ενώ η διοίκηση το υποδέχεται θετικά. Το παλιότερο σύστημα κρίνεται ανεπαρκές εφόσον δεν μπορεί να ενσωματώσει τους νέους δείκτες απόδοσης που εισάγει το νέο σύστημα αμοιβών.
Για τη λύση του προβλήματος που ανακύπτει συγκροτείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κο Γεωργίου μία 5-μελής επιτροπή. Η επιτροπή αυτή απαρτίζεται από 2εκπροσώπους εργαζομένων,2 εκπροσώπους διοίκησης και 1 εκπρόσωπο του τμήματος ΔΑΠ τον κο Ανδρέου ο οποίος σε επίπεδο επιτροπής αναφέρεται άμεσα στον κο Γεωργίου. Ο κος Ανδρέου είναι υπεύθυνος να εισηγηθεί στην επιτροπή εάν μετά από έρευνα του κατάφερε να βρει ΠΣΔ που να βοηθήσει στην διερεύνηση της ισότητας των αμοιβών. Η έρευνα απέφερε δύο μοντέλα που πληρούν και τις οικονομικές προδιαγραφές του τμήματος. Το δίλλημα που τίθεται , επομένως, είναι εάν θα εισηγηθεί στην επιτροπή αλλαγή του συστήματος ή να παραμείνει η κατάσταση ως έχει.
Σε περίπτωση όπου εισηγηθεί αλλαγή του συστήματος θέτει σε άμεσο κίνδυνο την δουλειά τεσσάρων συναδέλφων του. Εναλλακτικά, εάν το σύστημα παραμείνει ως έχει δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης με τους νέους δείκτες απόδοσης.
Σε ένα πλαίσιο συνυπολογισμού θετικών και αρνητικών επιπτώσεων της κάθε απόφασης για την επιχείρηση θεωρώ πως η καλύτερη και αναγκαία λύση τη δεδομένη στιγμή θα είναι η είσοδος ενός νέου συστήματος.
Στην περίπτωση αυτή τίθεται σε κίνδυνο οι θέσεις 4 υπαλλήλων του τμήματος ΔΑΠ. Ακόμη αντιμετωπίζονται αντιδράσεις και άρνηση αποδοχής από πλευράς εργαζομένων , ζητήματα τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης. Ακόμη με την είσοδο του νέου ΠΣΔ ενδέχεται να χρειασθούν επιπλέον πόροι που θα δαπανηθούν για περαιτέρω εκπαίδευση των χρηστών (δηλαδή των εργαζομένων, διοίκησης και τμήμα ΔΑΠ) της επιχείρησης. Τα ευεργετήματα όμως τα οποία θα προκύψουν αφορούν την πλήρη διαφάνεια μέσω της άμεσης πρόσβασης των εργαζομένων στα στοιχεία τους και σε πληροφορίες της επιχείρησης. Κατά αυτό τον τρόπο θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες όπως ανοιχτές θέσεις για προαγωγές, μεταθέσεις, ημέρες άδειας που δικαιούνται και θα μπορούν επιπλέον να καταβάλλουν άμεσα τα αιτήματά τους σχετικά με εργασιακά θέματα. Ακόμη η άμεση πρόσβαση και γνώση της απόδοσής των εργαζομένων θα ωφελεί και τους ίδιους εφόσον αυτό θα αποτελεί feedback και θα μπορούν ταχύτερα να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν μία δυσμενή κατάσταση. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού η αύξηση της παραγωγικότητας που αφορά τόσο τους εργαζομένους όσο και τη διοίκηση. Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι εμπλεκόμενοι και μελλοντικοί χρήστες πως η πλήρης διαφάνεια απαιτεί αμοιβαία χρήση πληροφοριών. Από την πλευρά της η επιχείρηση θα πρέπει να γνωστοποιεί πχ κενές θέσεις για προαγωγή ή πληροφορίες που αφορούν την εισοδηματική της πολιτική στο σύστημα αυτό. Από την άλλη οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιληφθούν την χρησιμότητα αυτών των πληροφοριών. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στις προσωπικές τους πληροφορίες έχουν δικαίωμα ανάδρασης και μπορούν να συμμετέχουν αλλάζοντας κάποια στοιχεία. Ακόμη αυτό το σύστημα δεν θα αποκόψει τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ προϊσταμένων και εργαζομένων αντιθέτως θα κάνει την επικοινωνία πιο άμεση και αμφίδρομη μεταξύ αυτών.
Γνωρίζοντας τέλος πως η επιχείρηση αποτελείται από 4 εργοστάσια σε διαφορετικές πόλεις θα μπορούσε να θιχτεί το γεγονός της αντικειμενικότητας και ομοιογένειας των στοιχείων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρίσεις αποδοτικότητας μεταξύ εργοστασίων ή και τμημάτων.
Θεωρώ πως τα ανωτέρω στοιχεία θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην εισήγηση του κου Ανδρέου, παρουσιάζοντας την πραγματικότητα με τα υπέρ και τα κατά.
Όλα τα ανωτέρω ισχύουν εφόσον ληφθεί υπ’ όψη η κουλτούρα της επιχείρησης και των εργαζομένων ώστε να προβλεφθούν εκ των προτέρων θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις.
Τέλος, για επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος θα μπορούσε, και εφόσον έχει καμφθεί η δυσπιστία των εργαζομένων, να συγκεντρώσουν απόψεις της διοίκησης, του τμήματος ΔΑΠ και των εργαζομένων σχετικά με το τι πρέπει να περιλαμβάνει το σύστημα αυτό. Δηλαδή, ποιες είναι οι ανάγκες πληροφόρησης που έχουν τα εμπλεκόμενα μέλη στη χρήση του. Έπειτα η ενδεχόμενη πιλοτική εφαρμογή του και η τελική του αξιολόγηση. Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος που θα επιφέρει και ενδεχόμενο αποτυχίας της μεθόδου. Ακόμη θα πρέπει να αναλυθεί περαιτέρω ο βαθμός προστασίας προσωπικών δεδομένων που παρέχει το σύστημα. Ο στόχος είναι η παρουσίαση της αλήθειας με απώτερο σκοπό την κατανόηση και αποδοχή της πρότασης από τα εμπλεκόμενα μέλη. (διοίκηση, τμήμα ΔΑΠ, εργαζόμενοι)

Πέρρου Μαρία 5050094

Ανώνυμος είπε...

m5050149-Ανδρέου Παναγιώτα

Ο κύριος Ανδρέου ,ο οποίος είναι στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Έψιλον AE έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο δίλημμα: το τι θα προτείνει στην επιτροπή μελέτης, την εισαγωγή ή την μη εισαγωγή ενός νέου πληροφοριακού συστήματος υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού.
Για να αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα θα πρέπει να μελετήσει τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν με την εισαγωγή του νέου αυτού συστήματος. Επίσης, εάν αποφασίσει την εισαγωγή του νέου συστήματος θα πρέπει να πείσει την επιτροπή ότι η απόφαση που έχει πάρει είναι μια δίκαιη (και για τους εργαζομένους) λύση.
Κατά την γνώμη μου ο κ. Ανδρέου θα πρέπει να προτύνει την εισαγωγή του νέου συστήματος, παρόλο που το το κόστος του δεν είναι μέσα στο όρια του ετήσιου προϋπολογισμού του τμήματος του το οποίο κόστος δύναται να αποσβεστεί μέσα σε δύο περίπου έτη μέσα από τα οφέλη που απορρέουν.
Τα σημαντικότερα οφέλη είναι οτι προσφέρει ομοιομορφία δεδομένων, διευκολύνει την πρόσβαση σε πληροφορίες, παρέχει ευκολία διαχείρησης δεδομένων και πληροφορίας, αυξάνει τη διαφάνεια της λειτουργίας της επιχείρησης, διευκολύνει την ενδοεταιρική επικοινωνία και συνεργασία, οι εργαζόμενοι ενδυναμώνονται και η επικοινωνία τους με τον εργοδότη τους γίνεται αμεσότερη.
Παρόλα τα αυτά όμως υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα τα οποία είναι η διαχείριση και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων καθώς και η μείωση του ανθρώπινου προσωπικού.
Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων ο κ. Ανδρέου θα πρέπει να προτύνει την εισαγωγή ενός συστήματος ασφάλειας όπου θα διασφαλίζει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του κάθε εργαζομένου καθώς και με το να επιτραπεί στους εργαζομένους πρόσβαση μόνο στα δικά του/της στοιχεία, καθώς και σε γενικές επιχειρησιακές πληροφορίες. Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλίσει κάποιες άλλες θέσεις εργασίας και αντίστοιχη εκπαίδευση για τους εργαζομένους που πιθανόν η εισαγωγή του νέου συστήματος να αντικαταστήσει την εργασία τους, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα που αφορούν τη δίκαιη διαχείρηση του προσωπικού που πιθανόν να προκύψουν.

Ανώνυμος είπε...

5040081 - Μπάμπαλη Λουκία

Παρατηρούμε στη συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης οτι η επιχείρηση βρίσκεται μπροστά σε ορισμένα απαραίτητα βήματα για την ανέλιξή της. Αυτά βέβαια περιλαμβάνουν ορισμένα καινοτομικά στοιχεία τα οποία χρειάζονται προσοχή προκειμένου να ενσωματωθούν ομαλά στη λειτουργία της επιχείρησης. Αυτό λοιπόν που πιστεύω ότι χρειάζεται είναι στη συγκέντρωση της επιτροπής που έχει συσταθεί από τον Κο Γεωργίου να γίνει μια παρουσίαση που θα αφορά στη χρησιμότητα των ΠΣΔ γενικά αλλά και για τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ο Κος Ανδρέου είναι απαραίτητο να τονίσει ότι το καινούριο σύστημα ευνοεί τους εργαζομένους και θα προσαρμοστεί στην ενδοεπιχειρησιακή κουλτούρα. Αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταλάβουν τις δυνατότητες του νέου ΠΣΔ τότε θα το δεχτούν με μεγαλύτερη ευκολία. Στη συνέχεια, θα τους παρουσιαστούν και οι δύο εναλλακτικές λύσεις που έχει εντοπίσει ο Κος Ανδρέου, με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της κάθε μίας, ώστε να συμμετέχουν και αυτοί στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Τέλος, όσον αφορά τους 4 εργαζομένους που κινδυνεύουν οι θέσεις τους με την αλλαγή αυτή, δεδομένου ότι ασχολούνταν με το παλιό σύστημα, θα πρέπει να τους διαβεβαιώσει η διοίκηση ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και να εφαρμόσει συγκεκριμένο σύστημα εκπάιδευσης ώστε να αναλλάβουν την επίβλεψη του καινούριου συστήματος.

Βασιλική Συργιάννη είπε...

Το τι θα εισηγηθεί ο κος. Ανδρέου στην επιτροπή αποτελεί ένα δίλλημα που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επίπονο για το τμήμα του (ΔΑΠ) καθώς και να οδηγήσει στην απόλυση 4 συναδεύων του.

Άλλωστε η απευθείας σχέση του με τον κο. Γεωργίου καθώς και οι πόροι του για την αγορά ενός τέτοιου πληροφοριακού συστήματος (ΠΣ) επηρεάζουν το δίλλημά του΄προκειμένου η πρότασή του να διασφαλίζει το κύρος της εταιρείας καθ να μειώνει τις συγκρούσειςπου προκαλούνται από την απόκτησή του.

Δύο είναι λοιπόν οιεναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα, είτε να εισηγηθεί την αντικατάσταση του παλαιού ΠΣ με ένα νέο ή να αφήσει τις αξιολογήσεις στις εκθέσεις των προϊσταμένων.

Προτού όμως συστήνω μια λύση στον κο. Ανδρέου πρώτα θα πρέπει να εξετάσω ποιές θα ήταν οι θετικές και ποιές οι αρνητικές επιπτώσεις απότην εφαρμογή ενός ΠΣ.
Προκύπτει λοιπόν ότι θα αυξάνονταν η ταχύτητα στην επεξεργασία των πληροφοριών αφού το νέο σύστημα αφού θα μπορούσε να συμπεριλάβει νέους δείκτες αξιολόγησης απόδοσης απομακρίνοντάς την από τους άμεσα προϊστάμενους οι οποίοι μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα ακριβείς στη διαδικασία, πιθανώς για να διατηρήσουν τις καλές σχέσεις τους με τους υφισταμένους τους. Αυτή η αξιόπιστη μέθοδος θα ενίσχυε το αίσθημα ικανοποίησης των εργαζομένων και θα οδηγούσε στην αύξηση της παραγωγικότητας τους. Από την άλλη, η εφαρμογή του μπορεί να οδηγήσει στην απόλυση 4 εργαζομένων και στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων π.χ. ως προς την απόδοσή τους. Ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος για παράλυση της λειτουργίας και των 4 εργοστασίων της επιχείρησης αν διακοπεί η λειτουργία του ΠΣ καθώς και η αύξηση του τεχνο-άγχους στους εργαζόμενους διότι πιθανότατα να χρειαστεί να εκπαιδευτούν πάνω σε αυτό.

Συνεπώς, εφόσον οι εργαζόμενοι θα θεωρούν πλέον πιο δίκαιο το σύστημα των εργασιακών κινήτρων μέσω της εφαρμογής ενός ΠΣ θα πρότεινα στον κο.Ανδρέου την εφαρμογή του.

Για να πετύχει βέβαια και να εξαληφθούν οι αρνητικές επιπτώσεις η διοίκηση της επιχείρησης θα πρέπει να φροντίσει για την εκπαίδευση των εργαζομένων πάνω σε αυτό, την ύπαρξη διασφαλίσεων ως προς την πρόσβαση και τροποποίηση των δεδομένων του συστήματος κάτι που θα αύξανε ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του και βέβαια την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των 4 εργαζομένων ώστε να αποφύγει αντιδράσεις από τους συναδέλφους των. Όλα αυτά σε συνδυασμό πάντα με την στρατηγική και την κουλτούρα της επιχείρησης ώστρε το ΠΣ να πετύχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Ενώ το σύνολο των ενδιφερόμενων εργαζομένων θα ήταν καλό να λαμβάνουν αναπληροφόρηση που αύξανε την αξιοπιστία του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

m5050081
Το πλαίσιο αναφοράς στο οποίο θα κινηθούμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα εισαγωγής των πληροφοριακών συστημάτων. Το δίλημμα που αντιμετωπίζει λοιπόν ο κύριος Ανδρέου είναι η πρόταση η μη ενός νέου πληροφοριακού συστήματος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εταιρίας για ένα δίκαιο σύστημα αμοιβών.
Πιο συγκεκριμένα,ο κύριος Ανδρέου είναι στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού και παράλληλα είναι μέλος και της επιρτοπής που συνέστησε ο διευθύνων σύμβουλος με σκοπό την εύρεση μιας λύσης για ένα δίκαιο σύστημα αμοιβών. Επομένως έχει μία απευθείας σχέση με τον Κύριο Γεωργίου στον οποίο και αναφέρεται ως μέλος της επιτροπής κι επίσης λογοδοτεί και στον προϊστάμενο του τμήματός του. Επιπλέον, οι πόροι του τμήματος καλύπτουν την εισαγωγή του νεόυ συστήματος.
Ο κύριος Ανδρέου λοιπόν έχει υπόψη του 2 συστήματα που καλύπτουν το νέο σύστημα κινήτρων μπορεί όμως και να μη προχωρήσει καθόλου στην πρόταση ενός πληροφοριακού συστήματος. Για το τι θα προτείνει πρέπει να λάβει υπόψη του τα εξης:
Από τη μία, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και ο προϊστάμενός του είναι αρχικά αρνητικοί στην εισαγωγή ενός νέου πληροφοριακού συτήματος καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε ν'αποβεί επίπονο(συν το πιθανό κόστος εκπαίδευσης), αλλά υπάρχει και κίνδυνος 4 απωλειών λόγω αυτοματοποίησης των διαδικασιών.Στα παραπάνω προστίθεται και η αύξηση του τεχνο-άγχους λόγω της υπερβολικής χρήσης των ΠΣΔ.
Από την άλλη πλευρά όμως, η εισαγωγή ενός νέου πληροφοριακού συστήματος εγγυάται μεγαλύτερη ταχύτητα στην επεξεργασία των πληροφοριών και συνάδει με το νέο σύστημα ανταμοιβών κάτι για το οποίο αδυνατούσε το παλαιότερο. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν θα μειωθεί σημαντικά και το χρηματικό και το χρονικό κόστος και θα καταρριφθούν και οι γεωγραφικοί περιορισμοί αφού θα μπορεί ο καθένας κι απ'οπουδήποτε να έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε επαρκείς κι έγκυρες πληροφορίες. Έτσι αυξάνεται σημαντικά και η ευελιξία της οργάνωσης κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συγκεκριμένη εταιρία που διαθέτει εργοστάσια σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές αλλά και μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Με αυτόν τον τρόπο επομένως αυξάνεται η παραγωγικότητα της εταιρίας και δημιουργούνται υψηλά περιθώρια βελτιστοποίησης της απόδοσής της.
Όπως αντιλαμβανόμαστε ένα νέο ΠΣΔ θα μπορούσε να καλύψει σωστά ένα δίκαιο σύστημα ανταμοιβών εφόσον προσαρμοστεί φυσικά στις ανάγκες αυτού και της επιχείρησης. Υπό αυτό το πρίσμα,λοιπόν, πιστεύω πως ο κύριος Ανδρέου πρέπει να προτείνει την εισαγωγή ενός νέου ΠΣΔ σαν λύση. Κι εφόσον αυτό υιοθετηθεί θα πρέπει να δίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα feedback αλλά και να διεξάγονται έρευνες που σαν σκοπό θα έχουν την σύγκριση της επιθυμητής με την αναμενόμενη απόδοση, την μέτρηση της αποτελεσματικότητας καθώς και την αναπροσαρμογή του συστήματος σε νέες εξελίξεις και ανάγκες που τυχόν προκύψουν.

Ανώνυμος είπε...

Α.Μ: 5030029

Σύμφωνα με την κα.Κατερίνα Αποστολίδη, στέλεχος στο Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων της PricewaterhouseCoopers, «οι λόγοι για τους οποίους δίδεται τόση έμφαση στα Πληροφοριακά Συστήματα για το Ανθρώπινο Δυναμικό είναι πολύπλευροι και αφορούν τόσο τα οφέλη που δύνανται να αποφέρουν στις επιχειρήσεις όσο και τα πλεονεκτήματα για τους εργαζομένους». Έχοντας ως οδηγό αυτή την φράση της κας Αποστολίδη, ο κ.Ανδρέου θα πρέπει να δώσει απάντηση στο δίλλημά του για το αν θα χρησιμοποιήσει ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ή αν θα διατηρήσει το υπάρχον. Αυτό σημαίνει,πως θα πρέπει να αναλύσει τις θετικές και τις αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή της κάθε εναλλακτικής και με βάση τα συμπεράσματά του να εισηγηθεί την κατάλληλη πρόταση. Είναι, επίσης, σημαντικό να αναφέρουμε πως η απόφασή του θα πρέπει ταυτόχρονα να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της ανώτατης διοίκησης και τις προσδοκίες των εργαζομένων.
Για το τι θα προτείνει ο κ.Ανδρέου στην επιτροπή είναι σκόπιμο να αναλύσουμε το ρόλο του και τις σχέσεις του με άλλα μέλη της εταιρίας. Έτσι λοιπόν από τον ρόλο του κ.Ανδρέου ως στέλεχος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και Μηχανοργάνωσης απορρέουν οι σχέσεις του με τον κ.Γεωργίου. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, πως με τον κ.Γεωργίου συνδέτεαι έμμεσα μέσω προϊσταμένου αλλά και άμεσα καθώς ο ρόλος του ως μέλος της επιτροπής του δίνει τη δυνατότητα να έχει άμεση επικοινωνία με τον κ.Γεωργίου.
Έχοντας κατά νου τα παραπάνω, ερχόμαστε να εξετάσουμε τις εναλλακτικές και να προτείνουμε την καταλληλότερη. Από τη μια πλευρά, η εφαρμογή ενός νέου πληροφοριακού συστήματος θα διευκολύνει την πρόσβαση σε δεδομένα αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό και θα καταστήσει ταχύτερη την επεξεργασία των πληροφοριών. Η ευκολία πρόσβασης στα δεδομένα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για εταιρίες με γεωγραφική διασπορά, όπως είναι και η εταιρία Έψιλον Α.Ε όπου εργάζεται ο κ.Ανδρέου. Ως αποτέλεσμα των προαναφερθέντων,θα μειωθεί μακροχρόνια το διαχειριστικό κόστος του τμήματος ΔΑΠ ανώ παράλληλα τα στελέχη του συγκεκριμένου τμήματος θα έχουν περισσότερο χρόνο να διαθέσουν σε ζητήματε στρατηγικήε σημασίας. Παράλληλα, η εφαρμογή του νέου πληροφοριακού συστήματος θα διεικολύνει την ενδοεταιρική επικοινωνία και θα αυξήσει τη διαφάνεια των λειτουργειών της επιχείρησης. Όσον αφορά τους εργαζόμενους, τα πληροφοριακά συστήματα θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και θα ενδυναμώσουν το προσωπικό το οποίο έχοντας αυξημένη πρόσβαση σε προσωπικά του στοιχεία και αμεσότερη σχέση με τον εργοδότη θα ενδυναμωθεί. Επιπλέον, η εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος θα εξασφαλίσει την έγκυρη πληροφόρηση για τις ικανότητες και τις γνώσεις των εργαζομένων γεγονός που θα οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη μεταχείριση. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κόστος για την εφαρμογή του ΠΛηροφοριακού Συστήματος είναι εντός του προϋπολογισμού της εταιρίας και πως το κόστος αυτό θα αποσβεστεί , σύμφωνα με μελέτες, σε 2περίπου έτη.
Από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει να παραλέιψουμε να κάνουμε λόγο στις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τους κινδύνους που συνεπάγονται τα πληροφοριακά συστήματα. Στην περίπτωσή μας, υπάρχει ο κίνδυνος να καταργηθούν θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο κ.Ανδρέου θα πρέπει να αποφασίσει με βάση τι θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας και να μην αντιμετωπίσει το ζήτημα σκεπτόμενος ότι θα θέσει υπό κίνδυνο τις θέσεις τεσσάρων φίλων του. Είναι ακόμα μεγάλος ο κίνδυνος να παραβιαστεί η ιδιωτικότητα των ανθρώπων. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, η πρόσβαση κάθε εργαζομένου στο σύστημα δύναται να περιοριστεί με τρόπο ώστε κάθε εργαζόμενος να έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του/της στοιχεία, καθώς και σε γενικές επιχειρησιακές πληροφορίες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθούμε στο τέχνο-άγχους που μπορεί να προκαλέσει η εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος στην μείωση του οποίου μπορεί να συμβάλλει η εκπαίδευση.
Η πρόταση,τώρα, του κ.Ανδρέου να διατηρηθεί το υπάρχον σύστημα αν και έρχεται σε συμφωνία, έστω βραχυπρόθεσμα, με τις απαιτήσεις του σωματείου των εργαζομένων και δεν συνεπάγεται κανένα κόστος εκπαίδευσης, δεν εναρμονίζεται με το νέο σύστημα ανταμοιβών και κινήτρων.
Είναι, λοιπόν, σαφές ότι ο κ.Ανδρέου θα πρέπει να προτείνει την εισαγωγή ενός πληροφοριακού συστήματος για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Δεν θα πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε πως το είδος των πληροφοριακών συστημάτων που αναπτύσσονται σήμερα είναι πολύ σημαντικά για τη συνολική απόδοση μιας εταιρίας, ειδικά στη σημερινή έντονα παγκοσμιοποιημένη οικονομία που βασίζεται σε πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

5050019
Ο κ. Ανδρέου εργάζεται στην εταιρεία ΕΨΙΛΟΝ.ΑΕ. Είναι στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού και μέλος μιας πενταμελούς επιτροπής. Η επιτροπή αυτή συγκλήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γεωργίου στα πλαίσια της αντιμετώπισης και της καλύτερης δυνατής επίλυσης των παραπόνων και των διαφωνιών που προέκυψαν από τους εργαζόμενους μετά την πρόταση ενός νέου συστήματος εργασιακών κινήτρων. Έτσι ο κ. Ανδρέου παίζει δύο ρόλους μέσα στην εταιρεία:α)του στελέχους στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού που λογοδοτεί στον προϊστάμενό του και β)μέλος της επιτροπής που λογοδοτεί στον κ. Γεωργίου.
Το βασικό δίλημμα του Ανδρέου είναι το αν με βάση τα δεδομένα που έχει στα χέρια του όπως τους πόρους, τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των στελεχών, την κουλτούρα και το περιβάλλον της επιχείρησης πρέπει να προτείνει την χρήση ενός πληροφοριακού συστήματος ή να ισχυριστεί πως κάτι τέτοιο είναι ανώφελο ή περιττεύει. Ο κ. Ανδρέου με αυτή την απόφαση καλείται να εξομαλύνει τη σύγκρουση των απόψεων μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης όπου οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην χρήση ΠΔΣ ενώ η διοίκηση είναι σύμφωνη με αυτό. Επίσης πρέπει στην επιλογή του να συνυπολογίσει πως ο διευθύνων σύμβουλος υποστηρίζει την εγκατάσταση ΠΣΔ αρκεί να είναι αντικειμενικό ως προς τα κριτήρια αμοιβών ενώ αντίθετα ο προϊστάμενος του πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι θεμιτό γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα α)4 συνάδερφοι του κ. Ανδρέου να χάσουν τη δουλεία τους και β)η διαδικασία αυτή θα είναι πολύ κοπιαστική και χρονοβόρα για την εταιρεία μέχρι να συμβιβαστούν με αυτή και να την αποδεχτούν οι εργαζόμενοι. Όσον αφορά τους πόρους της επιχείρησης ο κ. Ανδρέου παίρνει το πράσινο φως καθώς μια τέτοια επένδυση είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της εταιρείας.
Παρά τα παραπάνω δεδομένα οι εναλλακτικές που έχει ο Ανδρέου παραμένουν οι ίδιες:να εισηγηθεί της χρήσης των ΠΣΔ ή να αντιταχθεί αυτής. Για να πάρει μια πιο άρτια απόφαση πρέπει να συνυπολογίσει τα θετικά και τα αρνητικά των ΠΣΔ. Έτσι, στην περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα από την εταιρεία η επεξεργασία των δεδομένων και η διαχείριση της πληροφορίας θα είναι μια ταχύτερη και μια πιο αξιόπιστη διαδικασία, γεγονός που συνεπάγεται τη μακροχρόνια μείωση του κόστους διαχείρισης των δεδομένων.Ακόμη ανά πάσα στιγμή το σύστημα έχει καταγεγραμμένες τις αγοραστικές συνήθειες και προτιμήσεις των πελατών της γεγονός που βοηθάει την επιχείρηση να έχει καλύτερη εικόνα του αντίκτυπου που έχουν ττα προϊόντα της στην επιχείρηση. Στη συνέχεια όντας όλα μηχανογραφημένα οι εργαζόμενοι θα είναι πιο παραγωγικοί στην εργασία τους γεγονός που θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Επίσης οι ενέργειες των εργαζομένων θα είναι όλες καταχωρημένες στο σύστημα και η πρόσβαση από τον οποιονδήποτε αρμόδιο θα καταστήσει πιο διαφανείς τις εργασίες. Αυτός θα είναι και ο πλέον αντικειμενικός παράγοντας με τον οποίο θα κρίνονται οι αμοιβές των εργαζομένων και έτσι ο κ. Γεωργίου θα ικανοποιήσει το μόνο και βασικότερο αίτημά του.
Όμως η χρήση των ΠΣΔ έχουν και ορισμένα αρνητικά στοιχεία όπως ότι λόγω της αυτοματοποίησης πολλών εργασιών θα μειωθούν κάποιες θέσεις εργασίας. Ακόμη οι εργαζόμενοι συχνά μπορεί να αισθάνονται ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους γιατί ο οποισδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα.Έπειτα το σύστημα ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι εκτεθειμένο σε μια πιθανή διακοπή ρεύματος και να παραλύσουν όλες οι λειτουργίες της επιχείρησης.Το τεχνοάγχος λόγω υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου και το συστήματος γενικότερα κυρίως όσων εργαζομένων δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του αποτελεί ένα ακόμα αρνητικό της εφαρμογής των ΠΣΔ.Τέλος η εκπαίδευση τςν εργαζομένων βραχυπρόθεσμα θα αποτελέσει μια χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία.
Συνοψίζοντας με βάση όλα όσα αναφέραμε παραπάνω θα συμφωνήσω και εγώ με τους περισσότερους συναδέλφους μου ότι ο Ανδρέου πρέπει να εισηγηθεί την χρήση του πληροφοριακού συστήματος.Τα αρνητικά είναι σίγουρα ανασταλτικοί παράγοντες αλλά σε σύγκριση με τα θετικά που θα προκύψουν δεν αποτελούν ισχυρά κίνητρα για να αποτρέψουν την χρήση του. Οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους μπορεί να μεταφερθούν σε κάποια άλλη θέση με άλλα καθήκοντα ή η εταιρεία να τους προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση πάνω σε κάποιο αντικείμενο που θα ωφελήσει και την ίδια αλλά και το προσωπικό της.Όσο για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητάς τους μια πρόταση είναι να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία μόνο ορισμένοι αρμόδιοι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και να απαγορεύεται από τον οποιονδήποτε η προσπέλαση προσωπικών δεδομένων. Το βασικότερο για μένα προκειμένου να καταπολεμηθούν όλα τα προβλήματα που ανέφερα είναι να γίνει ικανοποιητική εκπαίδευση στους εργαζόμενους και να τους περαστεί επαρκώς το μήνυμα ότι ακόμα και αν η χρήση του συστήματος προς το παρόν δημιουργήσει κάποια προβλήματα μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει όλες τις πλευρές.Ο κ. Ανδρέου πρέπει να εισηγηθεί στην επιτροπή και να επιμείνει πως αν θέλουν η εταιρεία να παραμείνει ανταγωνιστική τώρα αλλά κυρίως στο μέλλον πρέπει να δεχθεί το προσωπικό να συμβιβαστεί με την τεχνολογία. Πρέπει το προσωπικό να αποδεχθεί πως αυτή είναι μέρος της καθημερινότητας μας και δε θα μπορούσε να λείπει από την εργασία μας.Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσει ο Ανδρέου στην αξιοκρατία που θα φέρει το πληροφοριακό σύστημα και στην καλύτερη κατανομή των πόρων και των αμοιβών.

Ανώνυμος είπε...

m5050085
O Ανδρέου βρίσκεται ανάμεσα σε ένα δίλημμα. Αν θα προτείνει δηλαδή στην επιτροπή (την οποία δημιούργησε ο διευθύνων σύμβουλος του Γεωργίου) την ύπαρξη ή όχι ενός πληροφοριακού συστήματος, το οποίο πιθανότατα θα βοηθήσει στην διεύρυνση της ισότητας των αμοιβών. Προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν στην επιχείρηση με την απόκτηση του συγκεκριμένου πληροφοριακού συστήματος.
Αρχικά, το νέο πληροφοριακό σύστημα για να λειτουργήσει σωστά προϋποθέτει την επανεκπαίδευση των εργαζομένων που ασχολούνται με τα πληροφοριακά συστήματα της επιχείρησης. Παράλληλα, τέσσερις εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν την θέση τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εφικτή η μετακίνηση τους σε κάποιο άλλο τμήμα της επιχείρησης η προαγωγή ή η ανάθεση τους άλλων καθηκόντων. Τέλος , ένα άλλο εμπόδιο είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εξ αρχής είναι αρνητικοί με το νέο πληροφοριακό σύστημα στην πλειοψηφία τους, δείχνοντας την προτίμηση τους στις αναφορές των προϊσταμένων τους(το ζήτημα αυτό θίχθηκε και από τον προϊστάμενο του Ανδρέου) επειδή ίσως να αγχώνονται επειδή θα ελέγχονται και στην ουσία θα αξιολογούνται από μία άψυχη συσκευή.
Από την άλλη μεριά η αγορά ενός νέου πληροφοριακού συστήματος στην επιχείρηση θα έχει πολλές θετικές συνέπειες. Το σύστημα αυτό θα εξασφαλίσει «δικαιοσύνη» όσον αφορά τα συστήματα αμοιβών. Ο έλεγχος θα γίνεται με αντικειμενικό και ουδέτερο τρόπο και επομένως θα αποφευχθούν στο μέλλον τυχόν αμφισβητήσεις και διαφωνίες. Εάν κάνουν γνωστό από την αρχή στου εργαζομένους ότι ο καθένας τους θα έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του στοιχεία και όχι όλων των συναδέλφων, τότε ίσως να αλλάξουν στάση απέναντι στη νέα αυτή αλλαγή και να αυξήσουν ακόμη και την παραγωγικότητα τους ή και να βελτιωθούν όταν θα κατανοήσουν ότι με τον αντικειμενικό αυτό τρόπο αξιολόγησης και λαμβάνοντας συνεχώς feedback, έχουν περισσότερες δυνατότητες προαγωγής και ανάληψης περισσότερων καθηκόντων.
Πιστεύω ότι ο Ανδρέου θα πρέπει να προτείνει στην επιτροπή να προχωρήσει στην αγορά του νέου πληροφοριακού συστήματος, αφού στην πραγματικότητα περισσότερα θα είναι τα οφέλη που θα έχουν στο μέλλον από ότι οι αρνητικές επιπτώσεις. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να πείσουν τους εργαζομένους να το δεχθούν.

Ανώνυμος είπε...

5050017-Δαββέτας Βασίλειος

Η εταιρεία Ε καλείται να αποφασίσει ανα επιθυμεί την εισαγωγή ενός πληροφοριακού συστήματος που θα υποστηρίζει το νέο σύστημα κινήτρων που θέλει να εφαρμόσει η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ). Στα πλαίσια της 5μελούς επιτροπής που έχει σχηματιστεί για το θέμα αυτό συζητείται η εισαγωγή του πληροφοριακού συστήματος που θα υποστηρίζει το σύστημα κινήτρων. Ο ΑΝδρέου πρέπει ξνα κάνει μία πρόταση για την εισαγωγή ή μη ενός από τα δύο συστήματα που βρήκε ύστερα από έρευνα στην αγορά. Συνεπώς το βασικό του δίλημμα είναι τι θα προτείνει στην επιτροπή; Αυτή του η απόφαση επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από τις σχέσεις και τους πόρους που έχει. Συγκεκριμένα, η απόφασή του αυτή θα επηρεάσει τους εργαζόμενους του τμήματος οι οποίοι παράλληλα είναι αρνητικά διακείμενοι στην εισαγωγή του πληροφοριακού συστήματος αλλα και τις σχέσεις με το Γεωργίου ο οποίος επιθυμεί την εισαγωγή του συστήματος με σωστή μηχανοργάνωση ώστε οι εργαζόμενοι να το θεωρούν αντικειμενικό και δίκαιο. Όσον αφορά στους πόρους που απαιτούνται αυτοί είναι επαρκείς με βάσει τον προυπολογισμό. Οι εναλλακτικές που μπορεί να επιλέξει ο Ανδρεου είναι 1) να εισηγηθεί την εισαγωγή του πληροφοριακού συστήματος και 2) να αποδεχθεί την υπάρχουσα κατάσταση και να μην προτείνει την εισαγωγή του MIS. Εγώ θα πρότεινα οτι ο Ανδρέου θα πρέπει να εισάγει το νέο σύστημα καθώς από αυτό απορρέουν σημαντικά οφέλη για την επιχείρηση. Με το σύστημα αυτό επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ταχύτητα στις διαδικασίες της επιχείρησης και συγκεκριμένα του τμήματος ΔΑΔ.
Το παλιο γραφειοκρατικό μοντέλο που βάσιζόταν σε αναγραφή των στοιχείων ενδεχομένως σε καρτέλες αντικαθίσταται από ένα δυναμικό σύστημα το οποιο δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να αποδεσμεύσει πόρους από παραδοσιακές γραφειοκρατικές διεργασίες και να τους επανακατευθύνει αλλού. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη μείωση του διοικητικού κόστους. Επίσης το σύστημα αυτό θα οδηγήσει στην ταχύτερη διεκπαιρέωση των διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού και θα συμβάλει στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών τόσο στο εσωτερικό της επιχείρησης όσο και με τα υπόλοιπα 4 εργοστάσια της εταιρείας. Επίσης, σύστημα θα συμβάλλει στην καλύτερη ενδοεταιρική επικοινωνία και στην διαφάνεια και τη δικαιοσύνη καθώς παλιότερες πρακτικές εύνοιας με προισταμένους θα εκλείψουν και θα επικρατήσει αξιοκρατία. Τέλος, θα υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση στα στελέχη του τμήματος ΔΑΔ.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και αρνητικά που πρέπει να προσεχθούν, όπως η προστασία της ιδιοτικότητας και η δέσμευαση της διοίκησης οτι το σύστημα θα είναι αντικείμενικό δίκαιο και θα διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων. Αυτό θα μπορούσε να λυθεί μέσω της δημιουργίας δικλείδων ασφαλείας όπως η δυνατότητα να βλέπει την προσωπική του αξιολόγηση μόνο ο εργαζόμενος και ο ροιστάμενός του. Τέλος μία αρνητική επίπτωση θα ήταν και η μεταφορά των 4 εργαζομέμων και η επανεεκπαίδευσή τους για να ικανοποιούν τις ανάγκες του νέου συστήματος. Μία λύση για να λυθεί αυτό το πρ΄΄οβλημα είναι να τους προσφερθεί μία extra αμοιβή μετα το πέρας των διαδικασιών εκπαίδευσής τους ετσι ώστε να δοθεί ένα κίνητρο να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

5050087

Ο κύριος Ανδρέου βρίσκεται σε ένα σοβαρό δίλημμα,καθώς πρέπει να κατορθώσει να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα θέλω των εργαζομένων και των προϊσταμένων.Κατά τη γνώμη μου, το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων θα πρέπει να εισαχθεί.Όμως για να μπορέσει να είναι δίκαιο και ασφαλές αλλά και να είναι βέβαιοι οι εργαζόμενοι ότι δεν θα υπάρχουν θέματα μεροληψίας ή ευνοϊκής μεταχείρησης επιβάλλεται η υιοθέτηση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού.
Από την υιοθέτηση όμως αυτή όπως έχουμε δει και στο case study προκύπτουν κάποια σημαντικά προβλήματα,τα οποία θεωρώ ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με κατάλληλες ενέργειες.Επίσης,πιστεύω ότι τα μακροχρόνια πλεονεκτήματα με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος είναι πολύ σημαντικά και απαραίτητα για την δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Αρχικά,το πρόβλημα της απόλυσης μπορεί να λυθεί είτε με απασχόληση των υπαλλήλων σε άλλες θέσεις,είτε με την εκπαίδευσή τους για τη συντήρηση του καινούσιου συστήματος,η οποία δε θα κρατήσει πολύ καθώς θα είναι ήδη γνώστες ενός πιο παλιού συστήματος.Στη συνέχεια,θεωρώ ότι το κόστος της εκπαίδευσης που θα χρειαστεί αλλά και της γενικότερης ''κούρασης'' του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού,είναι επί της ουσίας μικρότερο σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα αποκομίσει το σύνολο της επιχείρησης.Όσον αφορά την αντίδραση των εργαζομένων λόγω της βολής τους μέσω της αξιολόγησης από τις εκθέσεις των εργαζομένων θεωρώ ότι μια τέτοια άποψη δεν ευνοεί την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.Εξάλλου είναι άδικο και για τους υπαλλήλους που εργάζονται σκληρά και ανταμείβονται ισάξια με τους υπόλοιπους που επαναπαύονται.Παρόλα αυτά η αντίδραση των εργαζομένων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να γίνει προσπάθεια να αλλάξει αυτή η στάση.Κάτι τέτοιο πιστεύω θα μπορέσει να γίνει με μια απαρίθμηση των πλεονεκτημάτων του συστήματος και με τη δημιουργία ενός κλίματους συνεχούς βελτίωσης τόσο των εργαζομένων όσο και όλης της επιχείρησης.
Κρίνω απαραίτητη τη πιλοτική χρήση για ένα διάστημα αυτού του συστήματος προκειμένου να φανεί η χρησιμότητα του και τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα του που έχουν απαριθμηθεί από τους περισσότρους συμφοιτητές.

Ανώνυμος είπε...

m5030007- ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΑΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΘΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΩΝ.ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Ο Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, 2 ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ.ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Η ΟΧΙ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.Η 1Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΕΝΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΤΙΟ ΘΑ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ feedback ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.Η 2Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΚΑΙ Ο Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΤΟ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΥΣ.ΑΚΟΜΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΑΧΘΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΠΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΠΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ευαγγελία Τουρκοχωρίτη
5050117
Τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν Πληροφοριακά Συστήματα για τη Διαχείρηση του Ανθρώπινου Δυναμικού τους. Ακόμη περισσότερο βέβαια οι εταιρείες με γεωγραφική διασπορά, καθώς τα Πληροφοριακά Συστήματα διευκολύνουν την ενδοεταιρική επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των απομακρυσμένων συνεργατών. Επίσης, τα συστήματα αυτά έχουν πέον ενταχθεί στη διδακτική ύλη αρκετών Πανεπιστημίων παγκοσμίως, κάτι που δείχνει τη μεγάλη τους σημασία τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.
Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν τα Πληροφοριακά Συστήματα στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων, φαίνεται και από τη συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης. Η επιχείρηση, της μελέτης αυτής, έχει αποφασίσει την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων που η διοίκηση πιστεύει ότι θα είναι πιο αξιόπιστο από το παλαιό. Βέβαια το νέο αυτό σύστημα δεν μπορεί να υποστηριχθεί επαρκώς από το ήδη υπάρχον πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης. Επίσης, υπάρχουν αντιρρήσεις από τους εργαζομένους όσον αφορά τον νέο τρόπο αξιολόγησης και μέτρησης της απόδοσής τους, καθώς πιστεύουν ότι δεν θα είναι δίκαιο. Γι’αυτό το λόγο, η διοίκηση της εταιρίας συντάσσει μια 5-μελή επιτροπή που αποτελείται από 2 εργάτες, 2 μέλη της διοίκησης και τον κ. Ανδρέου ο οποιίος είναι στέλεχος της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Αυτή η επιτροπή καλείται να βρει μια λύση που να ικανοποιεί και τους εργαζόμενους αλλά και τη διοίκηση και ο κ.Ανδρέου καλείται να εισηγηθεί για το νέο σύστημα και να θέσει προτάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του, διασφαλίζοντας το κύρος της εταιρίας αλλά και προσέχοντας να μη δυσαρεστήσει και τους εργαζομένους.
Το δίλημμα, λοιπόν, είναι το τί θα εισηγηθεί ο Ανδρέου. Το δίλημμα αυτό προέρχεται από τις σχέσεις του με τα άτομα της επιτροπής, τις οποίες και θα λάβει υπ’όψιν του. Ο Ανδρέου, ως στέλεχος της ΔΑΠ, έχει άμεση σχέση με τον προϊστάμενό του, ο οποίος αντιτίθεται στην εγκατάσταση νέου Πληροφοριακού Συστήματος που θα υποστηρίζει κατάλληλα το νέο σύστημα αμοιβών, καθώς ισχυρίζεται ότι 4 εργάτες οι οποίοι συντηρούν το παλιό σύστημα θα χάσουν τη δουλειά τους. Από την άλλη, ο Ανδρέου ως μέλος της επιτροπής έχει άμεση σχέση με τον κ.Γεωργίου ο οποίος είναι ανώτερος του Ανδρέου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Ο Γεωργίου επιθυμεί τη μηχανοργάνωση του νέου συστήματος με την προϋπόθεση όμως ότι θα θεωρείται αντικειμενικό και από τους εργαζομένους. Έπειτα, οι εργαζόμενοι είναι αρνητικοί απέναντι στο νέο σύστημα καθώς το θεωρούν άδικο και αναξιόπιστο.
Ο Ανδρέου έχει βρει δύο Πληροφοριακά Συστήματα που είναι ικανά να υποστηρίξουν με ακρίβεια το νέο σύστημα απόδοσης αμοιβών της επιχείρησης και για τα οποία επαρκούν οι διαθέσιμοι πόροι. Βέβαια η εγκατάστηση νέου Πληροφοριακού Συστήματος έχει τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά της, τα οποία πρέπει ο Ανδρέου να λάβει υπ’όψιν του , ώστε να καταλήξει στην τελική του πρόταση.
Πρώτα απ’όλα, τα Πληροφοριακά Συστήματα προσφέρουν ομοιομορφία στη συλλογή δεδομένων, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό. Ακόμη, αυξάνου τη διαφάνεια στις λειτουργίες της επιχείρησης και αυτοματοποιούν τις όποιες διαδικασίες της, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος εκτέλεσής τους. Πολλές διαδικασίες, όπως η έγκριση αδείων, απλοποιούνται και η πληροφόρηση της εταιρίας σε σχέση με τις γνώσεις και τις ικανότητες των εργαζομένων της είναι πιο έγκυρη, με αποτέλεσμα να υπάρχει δικαιότερη μεταχείριση από την επιχείρηση προς τους εργαζομένους. Επίσης, το κόστος της επένδυσης στο νέο αυτό σύστημα μπορεί να αποσβεστεί σε χρονικό διάστημα δύο ετών, λόγω των οφελών που απορρέουν από αυτό. Τέλος, ενδυναμώνονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την εγκατάσταση του νέου Πληροφοριακού Συστήματος, καθώς θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε προσωπικές και εταιρικές πληροφορίες και πιο μεση επικοινωνία με τον εργοδότη τους.
Όσον αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις, ενδέχεται να αυξηθεί το άγχος των εργαζομένων, καθώς το νέο σύστημα θα είναι τελείως άγνωστο για αυτούς. Φυσικά, θα χρειαστεί επιπλέον εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του νέου Πληροφοριακού Συστήματος. Υπάρχει, βέβαια, και ο κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους κάποια άτομα που ήταν ειδικευμένα στο παλαιό σύστημα, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά και τους υπόλοιπους εργαζομένους. Κάποιοι ίσως να φοβούνται κατά πόσο θα είναι ασφαλή πλέον τα προσωπικά τους δεδομένα καθώς θα είναι εύκολα προσπελάσιμα από όλους. Αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις αλλά και οι θετικές επιδράσεις της χρήσης των Πληροφοριακών Συστημάτων θα επηρεάσουν και θα καθορίσουν τις εναλλακτικές ενέργειες του Ανδρέου και την τελική του απόφαση, η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
Μία περίπτωση θα ήταν να εισηγηθεί να μείνουν όλα ως έχουν, δηλαδή να μην αλλάξει το Πληροφοριακό Σύστημα της εταιρίας και το νέο σύστημα απόδοσης αμοιβών να στηριχθεί στο ήδη υπάρχον σύστημα. Βέβαια κάτι τέτοιο σίγουρα θα εξασφάλιζε τη συνέχιση της εργασίας των 4 εργαζομένων που συντηρούν το παλαιό σύστημα, όμως δεν θα είναι δίκαιο για το σύνολο των εργαζομένων, καθώς το σύστημα αυτό δεν υποστηρίζει αποδοτικά τη νέα πολιτική της διοίκησης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αδικίες στην απόδοση των αμοιβών.
Η άλλη περίπτωση θα ήταν να εισηγηθεί ο Ανδρέου να εγκαταστηθεί ένα νέο Πληροφοριακό Σύστημα, καταλληλότερο να υποστηρίξει τη σωστή λειτουργία της νέας πολιτικής αμοιβών. Αυτή η απόφαση ακολουθείται από όλα τα θετικά και αρνητικά των συστημάτων αυτών, που προανέφερα, αλλά και από το γεγονός ότι 4 εργάτες κινδυνεύουν να απολυθούν.
Σύμφωνα με την κρίση μου, θα σύμβούλευα τον κ.Ανδρέου να προτείνει ην εγκατάστηση του νέου Πληροφοριακού Συστήματος, καθώς αν εφαρμοστεί η νέα πολιτική αμοιβών στηριζόμενη στο παλιό Πληροφοριακό Σύστημα θα είναι 100% άδικη και αναξιόπιστη για τους εργαζομένους, αφού το παλιό σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της νέας πολιτικής της διοίκησης. Βέβαια θα πρέπει να λάβει υπ’όψιν του και τους εργαζομένους που κινδυνεύουν να απολυθούν. Όσον αφορά αυτούς, θα μπορούσε να προτείνει στη διοίκηση να τους εκπαιδεύσει κατάλληλα ώστε να είναι ικανοί να χρησιμοποιηθούν και για τη συντήρηση του νέου Πληροφοριακού Συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο ούτε αυτοί θα χάσουν τη δουλειά τους αλλά ούτε και η επιχείρηση θα χάσει εργάτες που είχε για αρκετό καιρό. Έπειτα όσον αφορά την ανησυχία του συνόλου των εργαζομένων ότι η νέα πολιτική αμοιβών είναι άνιση, καλό θα ήταν να μηχανοργανωθεί αρχικά δοκιμαστικά το σύστημα, έτσι ώστε να πειστούν οι εργαζόμενοι για την αξιοπιστία του. Φυσικά, η ίδια η επιχείρηση θα πρέπει να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη αλλαγή, να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους και με τη δοκιμή του νέου συστήματος να ωθήσει τους εργαζομένους στην αποδοχή του.
Τέλος, στην περίπτωση που αποδειχθεί μετά την δοκιμαστική περίοδο ότι το νέο σύστημα δεν έχει τα αναμενόμενα από τη διοίκηση της επιχείρησης αποτελέσματα, δηλαδή δεν είναι δίκαιο ως προς την απόδοση των αμοιβών, τότε θα πρέπει η ίδια η διοίκηση να αλλάξει πολιτική και να εξετάσει άλλες εναλλακτικές που θα είναι πιο αξιόπιστες βασιζόμενες στο νέο Πληροφοριακό Σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

5050083
Ο κ.Ανδρέου βρίσκεται πραγματικά σε δίλλημα εφόσον η πρόταση του στην επιτροπή πρέπει αφενώς να διασφαλίζει το κύρος της εταιρίας του και αφετέρου να ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων οι οποίοι ήδη είναι αρνητικά διακείμενοι όσον αφορά την αλλαγή του συστήματος των εργασιακών κινήτρων και την εφαρμογη ενός νέου πληροφοριακού συστήματοσ από την επιχείρηση.
Το κυρίαρχο δίλημμα του επομένωσ προέρχεται από την επιτροπή και όχι από τισ σχεσεις του με τον προυστάμενο του .επίσησ πρέπει να λάβει υπόψην του ότι 4 στελεχη δεν θα έχουν καποια ιδιαίτερη αρμοδιότητα με την εφαρμογή του νέου συστήματοσ και θα χρειαστουν επανεκπαιδευση προκειμενου να φανουν χρησιμοι.
το πλαισιο που θα πρεπει να λάβει υπόψην του για την πρόταση που θα εισηγηθει είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τησ εφαρμογησ του νέου πληροφοριακού συστήματος.με την προταση του να εφαρμοστει το συστημα θα πρεπει να τονισειτα εξησ:
ότι ενα τέτοιο σύστημα μπορει να αυξησει την παραγωγικότητα των εργαζομενων,αυξανει την διαφάνεια των λειτουργιών τησ εταιριασ,διευκολύνει την ενδοεταιρικη επικοινωνία ακι αυτοματοποιει ολεσ τισ διαδικασιεσ που ειναι χρονοβορεσ,επομενωσ θα υπαρχει κερδοσ χρόνου και διοικητικού κόστουσ,ετσι τα στελεχη θα μπορουν να ασχοληθουν και με άλλα θεματα.επισησ διευκολυνεται διοικηση ολησ τησ εταιρια η οποια ειναι γεωγραφικα διασκορπισμενη.Επιπρόσθετα θα πρεπει να τονισει οτι με αυτα τα συστηματα διευκολύνετα η επικοινωνια των εργαζομένων με τον εργοδοτη τουσ και αυξανεται η πληροφορηση των εργαζομένων όσον αφορα τισ εταιρικές διαδικασιεσ και πρακτικεσ.Εκτοσ αυτων, η εταιρια θα εχει εγκαιρη και ικανη πληροφορηση αναφορικα με τισ δυνατοτητεσ,γνωσεισ,χαρακτηριστικα των εργαζομενων τησ και ετσι θα μπορει να τουσ παρεχει δικαιοτερη μεταχειρηση οσον αφορα τισ προαγωγεσ κτλ...βέβαια η εφαρμογη του νεου συστηματοσ απαιτει επανεκπαιδευση των εγαζομενων προκειμένου να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα και παραλληλα με την αυτοματοποιηση των διαδικασιων θα υπαρξει και μειωση των θεσεων εργασιασ...ο κ.Ανδρεου λοιπον θα πρειπει να διασφαλισει στην επιτροπη ότι η εφαρμογή τησ απόφασησ του γίνεται στα πλαισιΑ τησ ευρυθμησ λειτουργιασ τησ επιχειρησησ και οχι στα πλαισια συνφερόντων τησ διοίκησησ.επομενωσ πρεπει να εγγυηθει οτι θα υπαρξει πληρη διαφανεια στην μηχανογραφηση του συστηματοσ και θα γινει υπό το φωσ των εργαζομένων και δεν θα "μαγειρευτει" απο το ΔΣ..ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΑΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΘΟΡΙΕΣ.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗΝ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΗ ΩΘΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Υ.Γ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΔΙΟΤΙ ΒΙΑΖΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

m5050024
Η μελέτη περίπτωσης μας παρουσιάζει μια εταιρεία η οποία αλλάζει το σύστημα αμοιβών-κινήτρων της,το οποίο όμως θα πρέπει να υποστηρίζεται και απ’το κατάλληλο πληροφοριακό σύστημα.Το κύριο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει ο κ.Ανδρέου,ως στέλεχος ανθρωπίνου δυναμικού,είναι για το ποια λύση θα εισηγηθεί στην σύσκεψη της επιτροπής. Το δίλημμά του βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές λύσεις:
A. Η πρώτη αναφέρεται στην περίπτωση να μην γίνει καμία αλλαγή στο ήδη υπάρχον σύστημα,με σοβαρή επίπτωση,όμως,αυτό να μην ανταποκρίνεται στις αλλαγές και τις ανάγκες της επιχείρησης,άρα καθίσταται ‘άχρηστο’.
B. Η δεύτερη εναλλακτική αφορά την υιοθέτηση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος διοίκησης προσωπικού,που θα υποστηρίζει το νέο σύστημα αμοιβών.Το σύστημα αυτό είναι ικανό να χειρίζεται με ευκολία μεγάλο όγκο πληροφοριών,με μεγάλη ταχύτητα σε ελάχιστο χρόνο.
Παράλληλα η παραγωγικότητα των εργαζομένων αυξάνεται απ’τη μία λόγω αυτοματοποίησης των διαδικασιών και απ’την άλλη λόγω του γεγονότος ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται περισσότερο ενημερωμένοι,ενδυναμωμένοι,ασφαλείς , αφού έχουν πρόσβαση σ’ενα μεγάλο όγκο πληροφοριών σχετικά με τις εταιρικές διαδικασίες και στρατηγικές.Επίσης καταρρίπτει τις αμφιβολίες των εργαζομένων σχετικά με τις αμοιβές αφού προβλέπει δίκαιες αμοιβές και αξιολόγηση για τους εργαζόμενους.
Ακολουθώντας την εναλλακτική αυτή,η επιχείρηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα τα οποία μπορούσε να αποφύγει με την εφαρμογή της πρώτης εναλλακτικής.
Το πρώτο είναι η μείωση θέσεων εργασίας,γιατί δεν θα υπάρχει λόγος για την ύπαρξη συντήρησης.Στην περίπτωση αυτή μπορεί να προτέινει την λύση της επανεκπαίδευσης των υπαλλήλων πάνω στο νέο σύστημα,ώστε να απασχοληθούν σε νέες δραστηριότητες και να μην χρειαστεί να απολυθούν.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των εργαζομένων,λόγω του γεγονότος ότι ο κάθε υπάλληλος θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των άλλων.Ο προβληματισμός αυτός που γεννάται με την υιοθέτηση του νέου συστήματος μπορεί επίσης να ξεπεραστεί αν περιορισθεί η πρόσβαση κάθε υπαλλήλου σε προσωπικά στοιχεία που άφορούν τον ίδιο.
Βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι απαραίτητη προυπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος δεν είναι μόνο τα παραπάνω αλλα και ο σωστός εντοπισμός απ’το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού των πεδίων αλλαγών και των αναγκών του τμήματος ώστε το πληροφοριακό σύστημα που θα εφαρμοσθεί να αποδίδει το βέλτιστο δυνατό σε σχέση με το παλιό σύστημα.
Η πρότασή μου είναι ο κ. Ανδρέου να εισηγηθεί στην σύσκεψη την δεύτερη εναλλακτική και να μην αποκρίψει την αλήθεια σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες για τους 4 υπαλλήλους,απ’τη στιγμή που μπορεί να προτέινει σημαντικές λύσεις.
Με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιήσει τόσο τον κ.Γεωργίου που επιθυμεί την μηχανοργάνωση,όσο και τους εργαζόμενους,αφού θα καταφέρει να εξαλείψει τις αμφιβολίες και τους φόβους τους προτείνοντας λύση γι’αυ

Ανώνυμος είπε...

m5050155
Το βασικό δίλημμα στην περίπτωση του κυρίου Ανδρέου είναι το τι θα εισηγηθεί στην επιτροπή και αυτό είναι εμφανές. Από την μια η άποψη των δυο αντιπροσώπων των εργαζομένων είναι αρνητική απέναντι στο θέμα «νέο πληροφοριακό σύστημα» από την άλλη δεν γνωρίζει τις απόψεις των άλλων δυο αντιπροσώπων, το οποίο ίσως είναι και θετικό προς τους ισχυρισμούς του. Φυσικά ο κύριος Ανδρέου πρέπει να υποστηρίξει την άποψη του εφόσον το πληροφοριακό σύστημα υστερεί και παρουσιάζει πρόβλημα πρέπει να αναφέρει σαφώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πληροφοριακών συστημάτων. Πλεονεκτήματα όπως η γρήγορη επεξεργασία και η εκτέλεση υπολογισμών που είναι σαφώς ταχύτερη από έναν εργαζόμενο. Θα υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας και μεγαλύτερη εισροή χρήσιμων πληροφοριών εφόσον θα υπάρχει ο έλεγχος από Η/Υ. Όμως οι επιπτώσεις ενός νέου πληροφοριακού συστήματος δεν παύουν να έχουν και αρνητικές επιρροές. Εργαζόμενοι θα χάσουν τη θέση τους, διότι η εργασία τους θα αντικατασταθεί από έναν Η/Υ. Επίσης η πιθανή παράλυση ενός συστήματος μπορεί να αφήσει στάσιμη την λειτουργία της επιχείρησης. Συνεπώς όλα αυτά πρέπει να αναφερθούν από τον κύριο Ανδρέου επειδή δεν είναι στην δική του αρμοδιότητα η αλλαγή του ανθρώπινου δυναμικού, επίσης να λάβει υπόψη του τους πόρους της επιχείρησης και το κόστος που έχει αυτή η αλλαγή που προβάλλει ως σωστή κίνηση στην προκείμενη περίπτωση. Με το να είναι ειλικρινής και λογικός προβάλλοντας τα επιχειρήματα του τα οποία είναι σωστά εν μέρει αλλά αντιμετωπίζουν τα εμπόδια των αντιπροσώπων των εργαζομένων και τους ενδοιασμούς του προϊσταμένου του. Όμως αν το αίτημα του δεν γίνει αποδεκτό θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της επιτροπής στις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην εταιρία, οι οποίες θα είναι αρκετές. Διότι η αλλαγή αυτή έχει στόχο στην επιτυχή πορεία της εταιρίας .

Ανώνυμος είπε...

m5040017
Η εταιρεία Έψιλον ΑΕ αντιμετωπίζει το πρόβλημα του μη αξιοκρατικού συστήματος ανταμοιβών το οποίο δυσαρεστεί τους εργαζόμενους της.Ο κύριος Ανδρέου ώντας στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού καλείται να υποστηρίξει την ύπαρξη ή μη ενός MIS υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού (δίλλημα) στη σύσκεψη της επιτροπής μελέτης του συστήματος κινήτρων.Αυτή αποτελείται από 4 άλλα μέλη (2 εργαζομένους και 2 της διοίκησης).
Ο κύριος Ανδρέου έχει διαπιστώσει ότι το πρόβλημα των δίκαιων ανταμοιβών μπορεί να λυ8εί με τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων αξιολόγησης.Ακόμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πόρων και ότι μπορεί να ανταποκριθεί και σε μελλοντικά νέα δεδομένα. Η εφαρμογή αυτής της λύσης όμως έχει ως πιθανή συνέπεια την απώλια εργασίας τεσσάρων συναδέλφων του. Λόγω αυτής της κατάστασης και της άγνοιας των εργαζομένων για αυτήν την καινοτομία διατυπώνονται αντιρρήσεις και απο την πλευρά των εργαζομένων και των διοικούντων.
Από την άλλη πλευρά η μη χρήση των MIS και η διατήρηση του παλιού συστήματος μπορεί να μην φέρνει άμεση δυσαρέσκεια αλλά μελλοντικά θα φέρει μεγαλύτερη αφού δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά την καταστάση άρα και το πρόβλημά.Θα υπάρχουν καθυστερήσεις και λάθη και γενικά το συστημα θα χωλένει.
Ετσι ο κύριος Ανδρέου στη σύσκεψη της επιτροπής πρέπει να υποστηρίξει την ύπαρξη του MIS με τις εξής ενέργεις: να ενημερώσει και πληροφορήσει σωστά για το πως αυτό λύνει το πρόβλημα της αξιοκρατίας που αντιμετωπίζουν, να προβάλει τα ευεργετήματα της ταχύτητας και της εύκολης επεξεργασίας δεδομένων ιδιαίτερα για μακρυνές αποστάσεις, να εξετάσει τα κέρδη από τη σχέση κόστους-ωφέλειας ιδιαίτερα σε μακροχρόνιο διαστημα ,και να συζητήσει την απορρόφηση των 4 εργαζομένων σε άλλες 8έσεις. Με αυτό το τρόπο οι εργαζόμενοι μπορούν να καταλάβουν τι 8α τους προσφέρει το νέο σύστημα και να διαλύσει τις αντιδράσεις αυτών αλλά και του κυρίου Γεωργίου(διευθύνων σύμβουλος).
Πρέπει βέβαια να τονίσει ότι για την αποτελεσματικότητα του απαιτείται συνεχές feedback,πατακολούθηση και διατήρηση.

Ανώνυμος είπε...

m5050090
Ο πρωταγωνιστής σε αυτό το case study είναι ο κ.Ανδρέου, στέλεχος της εταιρείας "Έψιλον ΑΕ". Ο κ. Ανδρέου έχει οριστεί από την ανώτατη διοίκηση της εταιρείας μέλος μιας 5μελούς επιτροπής. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν και 2 εκπρόσωποι των εργαζομένων και 2 εκπρόσωποι της διοίκησης. Ρόλος της επιτροπής είναι να κάνει προτάσεις σχετικά με το νέο σύστημα κινήτρων της εταιρείας, καθώς για το παλαιό έχουν εκφραστεί παράπονα από τους εργαζομένους. Ο κ Ανδρέου γνωρίζει ότι το σύστημα υποστήριξης του τμήματος ανθρώπιου δυναμικού είναι παλιό και δεν μπορέι να υποστηρίξει το νέο σύστημα κινήτρων της εταιρείας. 'Εχει αναλάβει,λοιπόν, να ετοιμάσει μια εισήγηση προς την επιτροπή, σχετικά με το αν θα πρέπει να αγοραστεί νέο πληροφοριακό σύστημα ή όχι. Αυτό είναι και το δίλλημα που αντιντιμετωπίζει.
Γνωρίζει ότι η διοίκηση είναι θετική στην απόκτηση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος,αλλά ότι θα δώσει μεγάλη έμφαση στο κόστος που θε προκύψει. Γνωρίζει ακόμα ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι ενάντιοι στην απόκτηση νέου συστήματος αφενός γιατί θα αλλάξει τα μέχρι τότε δεδομένα, και αφετέρου γιατί δεν μπορούν να είναι σίγουροι για την αξιοκρατεία του.
Κατά την άποψή μου, ο κ.Ανδρέου πρέπει να εισηγηθεί την απόκτηση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος και να αποδείξει τόσο στη διοίκηση,όσο και στους εργαζομένους ότι θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές.
Απευθυνόμενος προς την διοίκηση θα τονίσει την ανάγκη αντικατάστασης του παλαιού συστήματος με ένα νέο ,το οποίο θα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες τις εταιρείας. Ξέροντας ότι η διοίκηση ενδιαφέρεται για το κόστος, θα επισημάνει ότι ,ύστερα από έρευνα που έκανε, δεν θα ξεπεράσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.Ακόμα,θα σημειώσει ότι το κόστος θα αποσβεστεί μέσα στα δύο πρώτα έτη χρήσης του συστήματος, και ότι μακροπρόθεσμα θα μειωθούν και τα έξοδα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, λόγω της ευκολίας και της ταχύτητας διαχείρησης των δεδομένων.Τέλος, θα αναφερθεί στην ευελιξία του συστήματος, καθώς θα μπορεί να προσαρμοστεί στο μέλλον, σε πιθανές νέες μεταβολές στο σύστημα κινήτρων της εταιρείας.
Μιλώντας προς τους εργαζομένους, θα χρειαστεί να τους κάνει ξεκάθαρο ότι το νέο πληροφοριακό σύστημα είναι ανεξάρτητο από το νέο σύστημα κινήτρο που θα υιοθετήσει η εταιρεία.Το πληροφοριακό σύστημα δεν καθορίζει το σύστημα ανταμοιβών, απλά το αντιπροσωπεύει και βοηθά στην επεξεργασία των στοιχείων.Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν αμφισβητήσει το σύστημα κινήτρων της εταιρείας.Θα τους εξηγήσει λοιπόν, ότι με το νέο πληροφοριακό σύστημα θα εξασφαλιστεί η διαφάνεια στην αξιολόγηση και στην ανταμοιβή των εργαζομένων.Οι εργαζόμενοι ενδυναμώνονται,καθώς θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα προσωπικά τους στοιχεία, για την πρόοδό τους αλλά και τις ευκαιρείες τους για εξέλιξη.Έτσι δε θα εξαρτώνται από τη σχέση τους με τον προϊστάμενό τους.Επίσης, θα τους ενημερώσει, ότι θα έχουν πρόσβαση και σε πληροφορίες για την ίδια την επιχείρηση και την πορεία της.Θα τονίσει βέβαια ότι θα εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε υπαλλήλου, επιτρέποντας την πρόσβαση στα στοιχεία μόνο στον ίδιο τον εργαζόμενο.Έτσι, θα αυξηθεί η διαφάνεια και η διακιοσύνη στις λειτουργίες της εταιρείας.
Επειδή ο κ.Ανδρέου είναι και στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, θα πρέπει να ενδιαφερθεί και για τους 4 υπαλλήλους του τμήματός του, των οποίων η εργασία κινδυνεύει.Γνωρίζει φυσικά ότι κάθε αλλάγη και προσπάθεια για αύξηση της κερδοφορίας και της παραγωγικότητας επιφέρει περικοπές.Ωστόσο στα πλαίσια της ηθικής δεοντολογίας θα εξετάσει έναν τρόπο επανεκπείδευση των υπαλλήλων αυτών πάνω στο νέο πληροφοριακό σύστημα και πιθανή μετάθεσή τους σε κάποιο από τα υπόλοιπα εργοστάσια της εταιρείας.

Ανώνυμος είπε...

5050158
Η εταιρεια Έψιλον ΑΕ κάλεσε τον κύριο Ανδρέου να εκφράσει στη σύσκεψη της επιτροπής μελέτης του συστήματοςκινήτρων την άποψή του σχετικά με το αν πρέπει να αντικατασταθεί το παλιό πληροφοριακό σύστημα με ένα νέο, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην διερεύνηση της ισότητας των αμοιβών.
Μετά από έρευνες που έκανε ο κύριος Ανδρέου, βρήκε ότι υπαρχουν δύο πληροφοριακά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το νέο σύστημα κινήτρων, καθώς και μελλοντικές αλλαγές σε αυτό. Επίσης, το κόστος τους είναι μέσα στα όρια του ετήσιου προϋπολογισμού του τμήματος.
Στην επιτροπή ο κύριος Ανδρέου έχει να αντιμετωπίσει το τμήμα διοίκησης και τους εργαζομένους. Η διοίκηση είναι υπέρ του νέου προγράμματος ανταμοιβών και ενδιαφέρετε μόνο για το πόσο μεγάλο είναι το κόστος. Όπως είπαμε και προηγουμένος, το κόστος είναι μέσα στα όρια του ετήσιου προϋπολογισμού και μπορεί να αποσβεστεί μέσα από τα οφέλη που απορρέουν. Το δύσκολο κομμάτι του κυρίου Ανδρέου είναι να πείσει τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι κατά του νέου προγράμματος ανταμοιβών. Το πρόβλημα τους είναι ότι αλλάζει το υπάρχον σύστημα και ο έλεγχος πάει από τους προϊστάμενους στη διοίκηση. Ο κύριος Ανδρέου πρέπει να τους εξηγήσει ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν αυξημένη πρόσβαση σε πληροφορίες για τα προσωπικά τους στοιχεία και γίνεται αμεσότερη η επικοινωνία με τον εργοδότη τους. Πρέπει επίσης να τους τονίσει ότι θα εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε υπαλλήλου, επιτρέποντας την πρόσβαση στα στοιχεία μόνο στον ίδιο τον εργαζόμενο. Ακόμα πρέπει να τους εξηγήσει ότι το νέο σύστημα ανταμοιβών αυξάνει την παραγωγικότητα τους.
Ο κύριος Ανδρέου θα πρέπει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο τμήμα, το τμήμα του ανθρώπιου δυναμικού. Το τμήμα αυτό είναι κατά την λοποίηση του νέου συστήματος ανταμοιβών γαιτί το νέο σύστημα θέτει σε κίνδυνο την εργασία τεσσάρων συναδέλφων τους και γιατί φοβούντε την τεχνολογία. Ο κύριος Ανδρέου θα πρέπει να μην δεχθεί να απούσει τους τέσσερις συναδέλφους του, αλλά να προτείνει την μεταφορά σε κάποιο άλλο τμήμα της επιχείρησης ή την μετεκπαίδευσή τους για να μπορέσουν να εργαστούν στη συντήρησςη του νέου συστήματος.
Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί το πληροφοριακό σύστημα που πιστεύει ο κύριος Ανδρέου ότι ανταποκρίνεται πιο πολύς τις ανάγκες της επιχείρησης. Αν εξηγήσει όλα αυτά που αναφέθηκαν παραπάνω, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να συμφωνήσει η επιτροπή να υιοθετήσει η επιχείρηση το νέο σύστημα ανταμοιβών.

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρεια Έψιλον ΑΕ κάλεσε τον κύριο Ανδρέου να εκφράσει στη σύσκεψη της επιτροπής μελέτης του συστήματοςκινήτρων την άποψή του σχετικά με το αν πρέπει να αντικατασταθεί το παλιό πληροφοριακό σύστημα με ένα νέο, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην διερεύνηση της ισότητας των αμοιβών.
Μετά από έρευνες που έκανε ο κύριος Ανδρέου, βρήκε ότι υπαρχουν δύο πληροφοριακά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το νέο σύστημα κινήτρων, καθώς και μελλοντικές αλλαγές σε αυτό. Επίσης, το κόστος τους είναι μέσα στα όρια του ετήσιου προϋπολογισμού του τμήματος.
Στην επιτροπή ο κύριος Ανδρέου έχει να αντιμετωπίσει το τμήμα διοίκησης και τους εργαζομένους. Η διοίκηση είναι υπέρ του νέου προγράμματος ανταμοιβών και ενδιαφέρετε μόνο για το πόσο μεγάλο είναι το κόστος. Όπως είπαμε και προηγουμένος, το κόστος είναι μέσα στα όρια του ετήσιου προϋπολογισμού και μπορεί να αποσβεστεί μέσα από τα οφέλη που απορρέουν. Το δύσκολο κομμάτι του κυρίου Ανδρέου είναι να πείσει τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι κατά του νέου προγράμματος ανταμοιβών. Το πρόβλημα τους είναι ότι αλλάζει το υπάρχον σύστημα και ο έλεγχος πάει από τους προϊστάμενους στη διοίκηση. Ο κύριος Ανδρέου πρέπει να τους εξηγήσει ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν αυξημένη πρόσβαση σε πληροφορίες για τα προσωπικά τους στοιχεία και γίνεται αμεσότερη η επικοινωνία με τον εργοδότη τους. Πρέπει επίσης να τους τονίσει ότι θα εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε υπαλλήλου, επιτρέποντας την πρόσβαση στα στοιχεία μόνο στον ίδιο τον εργαζόμενο. Ακόμα πρέπει να τους εξηγήσει ότι το νέο σύστημα ανταμοιβών αυξάνει την παραγωγικότητα τους.
Ο κύριος Ανδρέου θα πρέπει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο τμήμα, το τμήμα του ανθρώπιου δυναμικού. Το τμήμα αυτό είναι κατά την λοποίηση του νέου συστήματος ανταμοιβών γαιτί το νέο σύστημα θέτει σε κίνδυνο την εργασία τεσσάρων συναδέλφων τους και γιατί φοβούντε την τεχνολογία. Ο κύριος Ανδρέου θα πρέπει να μην δεχθεί να απούσει τους τέσσερις συναδέλφους του, αλλά να προτείνει την μεταφορά σε κάποιο άλλο τμήμα της επιχείρησης ή την μετεκπαίδευσή τους για να μπορέσουν να εργαστούν στη συντήρησςη του νέου συστήματος.
Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί το πληροφοριακό σύστημα που πιστεύει ο κύριος Ανδρέου ότι ανταποκρίνεται πιο πολύς τις ανάγκες της επιχείρησης. Αν εξηγήσει όλα αυτά που αναφέθηκαν παραπάνω, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να συμφωνήσει η επιτροπή να υιοθετήσει η επιχείρηση το νέο σύστημα ανταμοιβών.

Ανώνυμος είπε...

5050022

Για να μην επαναλάβω για άλλη μια φορά όλα όσα έχουν ειπωθεί από τους συναδέλφους, θα πω απλά ότι συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του 5040119. Σύντομη και περιεκτική.
Επίσης βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τα ΠΣΔ και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εφαρμόζονται στη ΔΑΠ. Μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.citeman.com/establishing-human-resources-information-system-hris

Για όσους δεν έχουν χρόνο να το διαβάσουν, να παραθέσω επιγραμματικά τους 3 λόγους που αναφέρει:
α) Τα ΠΣΑΠ (Πληροφοριακά Συστήματα Ανθρωπίνων Πόρων) αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης και επομένως και την ανταγωνιστικότητά της
β) Η ύπαρξη των ΠΣΑΠ εξασφαλίζει πολύ περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες για τους ανθρώπινους πόρους μιας επιχείρησης και
γ) Τα ΠΣΑΠ μεταθέτουν την προσοχή του προσωπικού των ανθρωπίνων πόρων από τη συλλογή, μορφοποίηση και αλλαγή των δεδομένων στην database, στην οργάνωση της στρατηγικής ΔΑΠ.

Για περισσότερη ανάλυση μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

5050026

Ο Ανδρέου καλείται να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον της εταιρείας. Να προχωρήσει ή μη στην υποβολή πρότασης για την αγορά πληροφοριακού συστήματος; Όπως κάθε μεγάλη αλλαγή έτσι και αυτή δημιουργεί ανασφάλεια και προκαλεί αντιδράσεις. Ο Ανδρέου καλείται να επιχειρηματολογήσει απέναντι στην ανυσηχία της διοίκησης και των εργαζομένων. Πρώτα απ'όλα ο Ανδρέου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στην διοίκηση ότι, από τεχνικής και μόνο άποψης η αγορά ενός νέου Π.Σ. είναι επιβεβλημένη αφού το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων που οι ίδιοι επιθυμούν να εφαρμόσουν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από το υπάρχον σύστημα. Έπειτα στοχεύοντας στο κύριο και μόνιμο προβληματισμό τους,το κέρδος, θα τους επισημάνει, ότι έπειτα από προσωπική του έρευνα διαπίστωσε ότι το ποσό που θα διατεθεί για την αγορά θα είναι στα πλαίσια του προϋπολογισμού και ότι σε δύο μόλις χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η απόσβεση του. Τα οφέλη από την χρησιμοποίηση του θα είναι πολύ μεγάλα λόγω της μεγάλης διασποράς των εγκαταστάσεων της και του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων της. Επιπρόσθετα μια τέτοια αγορά θα μειώσει το διαχειριστικό κόστος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και θα δώσει την ευκαιρεία στα πολύτιμα στελέχη της επιχείρησης να ασχοληθούν με σηματικότερα θέματα και να μην σπαταλούν υον χρόνο τους στην διευθέτηση καθημερινών μικροπροβλημάτων. Τέλος θα αναφερθεί στο γεγονός ότι το νέο Π.Σ. θα επιδέχεται αλλαγές εξαλείφοντας κατά αυτόν τον τρόπο έναν ακόμη προβληματισμό της διοίκησης. Όσον αφορά στους εργαζομένους, οι χειρισμοί του πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεχωρίσουν το προτεινόμενο Π.Σ. από το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων, στο οποίο και εναντιώνονται. Κρίνεται σκόπιμο, Ο Ανδρέου να βοηθήσει τους εργαζομένους να τις ξεχωρίσουν προκειμένου να δουν και το νέο Π.Σ. με άλλο μάτι, χωρίς προκαταλήψεις. Όπως έιναι φυσικό οι εργαζόμενοι έχουν βολευτεί με το υπάρχον σύστημα και φοβούνται ότι με την μεταφορά του ελέγχου από τους προϊστάμενους στην διοίκηση η αξιολόγηση δεν θα είναι αντικειμενική. Ένα νέο όμως Π.Σ. θα απέχει από διακρίσεις αφού ο εργαζόμενος θα έχει πρόσβαση στα έντυπα αξιολόγησης και έτσι δεν θα χρειάζεται να μαντεύει κάθε φορά αν οι υποσχέσεις των προϊσταμένων του υλοποιούνται κατά την αξιολόγηση. Ενισχύεται ακόμη η επικοινωνία με τον εργοδότη τους. Ο Ανδρέου πρέπει να αναφερθεί και στην απλοποίηση πολλών διαδικασιών, απλοποίηση που θα οδηγήσει και στην γενική απλοποίηση της εταιρικής ζωής τους. Έχοντας ήδη ενημερώσει τους παραπάνω ο Ανδρέου έρχεται αντιμέτωπος και με ένα τελευταίο εμπόδιο, το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, εμπόδιο που μπορεί να παρακάμψει αλλά που είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσει με προσοχή. Το τμήμα αυτό φαίνεται να πάσχει από τεχνοφοβία και έτσι μια ενδεχόμενη αγορά ενός νέου Π.Σ. τους τρομάζει. Ο Ανδρέου θα στηριχθεί στο γεγονός ότι αυτά τα συστήματα χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία δεδομένων και ευκολία στην διαχείρηση τους. Έτσι προτείνοντας και μια σύντομη επίσημη εκπαίδευση των άμεσα εμπλεκομένων θα τους καθυσηχάσει. Τέλος θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τους τέσσερις εργαζόμενους που θα απολυθούν. Κάθε αλλαγή προς το καλό κρύβει θυσίες. Επειδή όμως στην προκειμένη περίπτωση οι θυσίες είναι σε ανθρώπινο δυναμικό, η θέση του είναι λεπτή. Ο Ανδρέου είναι αναγκαίο να προβεί σε μια αξιολόγηση των εργαζόμενων που αποτελούν το σύνολο από το οποίο θα διαλεχθούν αυτοί οι τέσσερις, θα βάλει στην άκρη τους χειρότερους, θα δει αν κάποιος ενδεχομένως επρόκειτο να απολυθεί για άλλους λόγους οπότε και θα προβεί στην απόλυση του, και μπορεί να βοηθήσει τους υπόλοιπους με το να δουλεύουν υπερωρίες και ταυτόχρονα να εκπαιδεύονται μέχρι να αδειάσουν κάποιες θέσεις.
Ο Ανδρέου πρέπει αναμφίβολα να υποστηρίξει την αγορά ενός εκ των δύο Π.Σ. για το καλό τόσο της επιχείρησης όσο και των εργαζομένων.

Ανώνυμος είπε...

5050013 - Γεωργακοπούλου-Ντάβου Βασιλική
Η θέση του κ.Ανδρέου είναι σαφώς υπέρ της εγκατάστασης ενός πληροφοριακού συστήματος(Π.Σ).Η επιχειρηματολογία του πρέπει να κινηθεί σε δύο άξονες οι οποίοι θα θέσουν τα πλαίσια προώθησης της ιδέας του Π.Σ απέναντι στις δύο ομάδες ενδιαφέροντος που εκπροσωπούνται στην επιτροπή,της διοίκησης και των εργαζομένων.
Αρχικά ο κ. Ανδρέου πρέπει να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι το Π.Σ δύναται να υποστηρίξει και να επιτύχει τη μηχανοργάνωση του νέου συστήματος κινήτρων,ότι το κόστος αυτού δεν υπερβαίνει τα όρια του προυπολογισμού και ότι επιδέχεται αλλαγές σε περίπτωση διαφοροποίησης του συστήματος κινήτρων στο μέλλον.
Εν συνεχεία, ο κ.Ανδρέου πρέπει να αποσυνδέσει ουσιαστικά το Π.Σ από το σύστημα κινήτρων προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση των εργαζομένων.Συγκεκριμένα πρέπει να υπογραμμίσει τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη που μπορέι να διασφαλίσει ένα Π.Σ σε θέματα αξιολόγησης εφόσον θα παρέχει στους εργαζομένους αποκλειστική πρόσβαση σε προσωπικές και γενικότερες εταιρικές πληροφορίες.
Επιπρόσθετα,ο κ.Ανδρέου πρέπει να προτείνει συγκεκριμένο μηχανισμό επανένταξης-επανεκπαίδευσης-επανατοποθέτησης των ατόμων τα οποία στα πλαίσια των επερχόμενων αλλαγών ενδέχεται να χάσουν τις τρέχουσες θέσεις εργασίας τους.Τέλος, όσον αφορά στον παράγοντα της εξοικείωσης πρέπει να τονίσει ότι το Π.Σ έιναι φιλικό και εύχρηστο.

Ανώνυμος είπε...

Αναστασία-m5050048
Ο κος Ανδρέας ως στέλεχος του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού έχει κληθεί να εισηγηθεί μια πρόταση για τα Πληροφοριακά συστήματα που θα μπορούσε η εταιρεία του να υιοθετήσει προκειμένου να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα. Αυτά που ο ίδιος πρέπει να διερευνήσει είναι αρχικά αν υπάρχει κάποιο ανάλογο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορούσε να προτείνει στην αρμόδια επιτροπή και στη συνέχεια αν αυτό μπορεί να υποστηρίξει ένα ικανοποιητικό σύστημα αμοιβών. Η έρευνα που διεκπεραίωσε τον οδήγησε στη διαπίστωση ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα πληροφοριακά συστήματα τα οποία πληρούν τα όρια προϋπολογισμού της επιχείρησης. Πέρα όμως από αυτά ο κος Ανδρέας έρχεται τώρα να προσπαθήσει να πείσει δύο ομάδες αντικρουόμενες ότι πράγματι πρέπει κάποιο από αυτά τα Συστήματα να υιοθετήσουν. Οι δύο αυτές ομάδες που απαρτίζουν και την αρμόδια επιτροπή είναι η διοίκηση και οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι του Συνδικάτου. Πρέπει λοιπόν να καταθέσει εμπρός τους κάποια διαφορετικά για την κάθε ομάδα επιχειρήματα. Τα επιχειρήματα με τα οποία θα αφοπλίσει τη διοίκηση που ενδιαφέρεται περισσότερο για το οικονομικό κέρδος είναι :
I Το υπάρχων πληροφοριακό σύστημα δεν μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα ανταμοιβών.
II Υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης του πληροφοριακού συστήματος από τον προϋπολογισμό της επιχείρησης.
ΙΙΙ Το πληροφοριακό σύστημα επιδέχεται αλλαγές στο μέλλον προσαρμοζόμενο στις ενδεχόμενες αλλαγές κινήτρων.

Απέναντι στους εργαζομένους πρέπει να σταθεί αποφασιστικός και ετοιμόλογος έτσι ώστε να τους πείσει ότι το Πληροφοριακό Σύστημα που προτείνει καταρρίπτει τους προβληματισμούς τους πως θα αλλάξει τα κίνητρα της επιχείρησης και θα απομακρύνει τον έλεγχο από την ανώτατη διοίκηση. Αντίθετα το νέο αυτό σύστημα είναι ως επί το πλείστον υποστηρικτικό και θα επιλύσει όλα τα προβλήματα που η έλλειψή του δημιουργεί. Τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει είναι:
Ι Θα υπάρχει δυνατότητα των εργαζομένων για πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που τους αφορούν αλλά και δυνατότητα να δουν τις αληθινές αξιολογήσεις που τους έχουνε δοθεί.

Τέλος ο κος Ανδρέας ως στέλεχος του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις απόψεις των υπόλοιπων στελεχών αυτού του τμήματος το οποίο φυσικά θα κρατήσει στάση αρνητική λόγω των περικοπών που αναμένεται να επακολουθήσουν. Πρέπει ωστόσο να τους πείσει ότι υπάρχει η δυνατότητα για μια τόσο μεγάλη επιχείρηση τα άτομα αυτά να επανενταχθούν και να επανεκπαιδευτούν έτσι ώστε να είναι εκ νέου χρήσιμοι. Επίσης υπάρχουν τρόποι απόλυσης ύστερα από αμοιβαία συμφωνία με τους εργαζομένους. Τέλος η τεχνοφοβία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με επανεκπαίδευση αφού το νέο σύστημα είναι εύχρηστο και φιλικό.

Ανώνυμος είπε...

5010203
Ο ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΛΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ.ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΔΥΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ".ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΟΠΩΣ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ,Η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ Κ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ,Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Κ.Α.
Ο ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ "ΞΕΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ".ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" Κ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΕΝΤΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ Ο ΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗς ΤΡΟΠΟ :
EFOSON ENA APO TA PLEONEKTHMATA ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥς Ο ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΩΣΤΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΝΑ Μ Ε Τ Α Κ Υ Λ Η Θ Ε Ι ΣΤΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΠΩΣ?
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΤΗΣΙΟ MEETING ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΧ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΥ?ΠΩΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Κ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ Κ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΟΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΤΟ MEETING ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΣΑΒ/ΚΟ Κ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ,ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΑΦΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦ'ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ-Κ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ.
ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

m5040095
Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ο εκσυγχρονισμός, ουσιαστικά, του συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων. Η παρούσα κατάσταση έχει ως εξής:η επιχείρηση επιθυμεί να εισάγει κάποιους νέους δείκτες απόδοσης για τους εργαζομένους της, που βρίσκονται στα 4 εργοστάσια της. Το πρόλημα υφίσταται στο ότι ουσιαστικά δεν μπορούν αυτοί οι δείκτες να ενσωματωθούν στο υπάρχον σύστημα και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Ο κ. Ανδρέου θα πρέπει να προτείνει κάποια λύση, στην επιτροπή που έχει σχηματιστεί για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Από έρευνα του, έχει βρει πώς υπάρχουν 2 έτοιμα πληροφοριακά συστήματα στην αγορά που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους. Η πρώτη εναλλακτική που υπάρχει είναι να απορρίψουν το νέο σύστημα κινήτρων και να μην εισάγουν κανένα νέο σύστημα. Απορρίπτω αυτήν την εναλλακτική, καθώς τα πληροφοριακά συστήματα για την διοίκηση ανθρώπινων πόρων εξελλίσσονται και χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στις σύγχρονες επιχειρήσεις, καθώς τα αποτελέσματα που αποφέρουν, αποσβένουν τό κόστος ανάπτυξής και συντήρησής τους. Αυτό που θα πρότεινα λοιπόν είναι η υιοθέτηση ενός από τα δύο πληροφοριακά συστήματα που βρήκε ο κ. Ανδρέου. Λόγω του ότι η επιχείρηση απασχολεί έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων,η ύπαρξη ενός εκσυγχρονισμένου συστήματος κρίνεται αναγκαία.Το σημαντικό που θα πρέπει να τονίσει ο Ανδρέου στην επιτροπή όμως, είναι με ποιο τρόπο θα επιχειρήσει να ενσωματώσει το νέο σύστημα στην επιχείρηση. Όπως είδαμε, σημαντική είναι η αποδοχή του συστήματος από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Το καλύτερο λοιπόν που θα πρότεινα να κάνει, είναι να χρησιμοποιήσει τους 4 συναδέρφους του, που κινδυνεύουν να χάσουν την θέση τους λόγω του νέου συστήματος, και να τους ορίσει υπεύθυνους για την ενσωμάτωση του συστήματος στην επιχείρηση και για την μετέπειτα συντήρησή του. Εφόσον οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για την συντήρηση του παλιού συστήματος, θα είναι εξοικειωμένοι με τα πληροφοριακά συστήματα και θα μπορούν να παρουσιάσουν στους υπόλοιπους συναδέρφους τους το σύστημα. Η ενασχόληση των εργαζομένων με το σύστημα είναι πολύ πιθανό να τους κάνει πιο ανοικτούς ως προς την χρήση του και να τους πείσει πως είναι δίκαιο και αποτελεσματικό. Ακόμη η κατάλληλη εκπαίδευση των ατόμων που θα διαχειρίζονται το σύστημα κρίνεται απαραίτητη, ώστε να εξοικειωθούν μαζί του και να ελαχιστοποιηθούν τυχόν λάθη διαχείρισης. Τέλος θα πρότεινα ο κ. Ανδρέου να θέσει σαφείς στόχους που θέλουν να επιτύχουν με το νέο σύστημα και να προτείνει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης του συστήματος με σαφή χρονικό προγραμματισμό. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω θα καμφθουν οι αντιρρήσεις των εργαζομένων και η επιχείρηση θα καταφέρει να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από το νέο σύστημα και μάλιστα σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

5040087
Γνωρίζω ότι καθυστέρησα το σχολιασμό γι'αυτό και δεν θα ήθελα να επαναλάβω την αρχική ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, στην οποία οι περισσότεροι συμφοιτητές σωστά έχουν αναφερθεί λέγωντας περίπου τα ίδια.
όσον αφορά λοιπόν τη απάντηση που ο κ. Ανδρέου καλέιται να δώσει στην επιτροπή, όπως είχε αναφερθεί το δίλημμα του προέρχεται από την επιτροπή και όχι απο το HR.
ο κ. Ανδρέου καλείται αρχικά να πείσει τον προιστάμενο του κ.Γεωργίου ότι ένα τέτοιο MIS σύστημα αναπόφευκτα θα ωφελήσει την επιχείρηση, παρά θα την βλάψει, δίοτι θα συτηματικοποιηθούν πιο αντικειμενικά πληροφορίες που με το υπάρχον σύστημα είναι αδύνατον να συλλεχθούν. Επιπλέον, ακόμη κι αν κάποιοι εργαζόμενοι τώρα παραπονιούνται, αυτοί είναι μάλλον που φοβούνται διότι μέχρι τώρα μπορούσαν να "ξεγελάσουν" το σύστημα ενώ τελικά το νέο θα έιναι προς όφελος των πολλών της εταιρίας.
Επιπλέον, μέλημα του κ.Ανδρέου είναι να εξασφαλίσει ότι οι 4 εργαζόμενοι δεν θα απολυθούν αλλά θα γίνει επαναπροσδιορισμός θέσεων εργασίας. Αρχικά λοιπόν μπορούν να βοηθήσουν στην εκπάιδευση του προσωπικού για εξοικίωση με το σύστημα και έπειτα να απασχοληθούν με την καλύτερη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων ώστε εν τέλει να επιτευχθεί και η δικαιότερη μισθοδοσία.
Θεωρώ ότι κάθε νέα τεχνολογία έχει το τίμημα της, ωστόσω αυτό δεν είναι αρκετό για να μας εμποδίσει να την υιοθετήσουμε. Άλλωστε αν γινόταν κάτι τέτοιο τα πάντα θα έμεναν στάσιμα. Είναι αντιεπαγγελματικό να αρνηθείς να χρησιμοποιήσεις ένα νέο σύστημα ή τεχνολογία επειδή είναι διαφορετικό από αυτό που ήδη γνωρίζεις, διότι το νέο θα σου προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και ΄χρόνο οι οποίες υπερκαλύπτουν τις περισσότερες φορές τις αρνητικές συνέπειες!
Στόχος λοιπόν του κ. Ανδρέου είναι να κάνει τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και τον προιστάμενο του να κατανοήσουν την χρησιμότητα του νέου MIS.

Ανώνυμος είπε...

5050052
Μελετώντας την περίπτωση του Ανδρέου βλέπουμε πόσο κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται σε μια εταιρεία και πόσες διαφορετικές παράμετροι πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να παρθεί η κατάλληλη απόφαση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατ’ αρχήν θα πρότεινα στον Ανδρέου να εισηγηθεί την εισαγωγή ενός καινούριου πληροφοριακού συστήματος υποστήριξης ανθρωπίνου δυναμικού το οποίο θα μπορούσε να υποστηρίξει το νέο σύστημα κινήτρων αλλά και μελλοντικές αλλαγές. Τάσσομαι υπέρ αυτής της άποψης, γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχουν πολύπλευρα εργασιακά κίνητρα προκειμένου να υπάρχει ισχυρή παρακίνηση των εργαζομένων και άρα μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ανταποκρίνονται σε αυτά και να έχουν πιστοί απολύτως για την δικαιοσύνη όσον αφορά το σύστημα των αμοιβών. Καίριο, λοιπόν, σημείο αποτελεί οι εργαζόμενοι να καταλάβουν ότι οι αξιολογήσεις από τους προϊσταμένους αποτελούν αναχρονιστική μέθοδο αξιολόγησης και μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα σε συνδυασμό με το νέο αυτό σύστημα κινήτρων. Αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συνειδητοποιήσουν ότι το σύστημα αυτό ουσιαστικά τους ωφελεί, αφού έχει ως αποτέλεσμα δικαιότερες αμοιβές, είναι σίγουρο ότι θα το υποστηρίξουν. Επίσης ένα ακόμη γεγονός που συνηγορεί στην εισαγωγή νέου πληροφοριακού συστήματος είναι ότι είναι μέσα στα όρια του ετήσιου προϋπολογισμού του τμήματος του. Βέβαια κρίνεται ότι η αλλαγή αυτή ίσως είναι επίπονη για το τμήμα του, αλλά κάθε αλλαγή πάντα επιφέρει συνέπειες. Όμως η τεχνολογία εξελίσσεται και ο οργανισμός που θα μείνει πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις είναι σίγουρο ότι μακροπρόθεσμα θα ζημιωθεί. Άλλωστε το καινούριο πάντα φοβίζει αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε οτιδήποτε καινούριο που μάλιστα συμβάλλει και στη βελτίωσή μας. Τέλος, οι συνάδελφοί του που ασχολούνται με τη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος συστήματος θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιπλέον εκπαίδευση να ασχοληθούν με το νέο σύστημα. Σε μια δουλειά άλλωστε κανείς δεν πρέπει να μένει στάσιμος αλλά θα πρέπει συνεχώς να ενημερώνεται πάνω στο αντικείμενό του.

Ανώνυμος είπε...

m5050075

Η εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος επηρεάζει την λειτουργία του τμήματος Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων. Ο κ. Ανδρέου ωστόσο καλείται να παρουσιάσει και να δικαιολογήσει την αγορά του πληροφοριακού συστήματος στην επιτροπή που απαρτίζεται από μέλη της διοίκησης και από αντιπροσώπους των εργαζομένων. Συνεπώς τα επιχειρήματά του θα πρέπει να τα δομήσει με βάση τις ανησυχίες και τις ανάγκες των δυο πλευρών της επιτροπής.
Αναλυτικότερα, αναφορικά με τα μέλη της διοίκησης, η στάση τους αναμένεται γενικά θετική στην εφαρμογή ενός πληροφοριακού συστήματος. Βασικός παράγοντας που θα εξετάσουν στη πρόταση του κ. Ανδρέου είναι το κόστος. Στην παρουσίαση λοιπόν ο κ. Ανδρέου πρέπει να αναφέρει ότι το αναμενόμενο κόστος μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό. Επίσης ότι το κόστος της επένδυσης δύναται να αποσβεστεί μέσα σε δύο περίπου έτη μέσα από τα οφέλη που απορρέουν. Επιπρόσθετα οφέλη για τα διοικητικά στελέχη που εξασφαλίζει το συνιστώμενο πληροφοριακό σύστημα είναι: 1) μπορεί το ΠΣ να ενσωματώσει τους νέους δείκτες απόδοσης, 2)επιδέχεται αλλαγές, 3)ομοιομορφία δεδομένων που διευκολύνει την πρόσβαση σε πληροφορίες αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό, 4)μειώνει μακροπρόθεσμα το διαχειριστικό κόστος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, 5) διευκολύνει την ενδοεταιρική επικοινωνία και συνεργασία. Με την αυτοματοποίηση των διαδικασιών η ενημέρωση των στοιχείων του προσωπικού γίνεται άμεση και παράλληλα απλοποιούνται ενέργειες όπως η αξιολόγηση της απόδοσης μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των εντύπων.
Από την άλλη μεριά, οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν την εφαρμογή οποιουδήποτε πληροφοριακό σύστημα καθώς αντιτίθενται στην πολιτική αξιολόγησης που η επιχείρηση επέβαλλε. Ο κ. Ανδρέου, συνεπώς, πρέπει να πείσει για την χρησιμότητα ενός συστήματος και να μπορέσει να κάνει τους εργαζόμενους να διαχωρίσουν αυτό από την νέα πρακτική αξιολόγησης και αμοιβής της επιχείρησης. το πληροφοριακό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την υποστήριξη της νέας πρακτικής. Ωστόσο ανάλογα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα άλλο που ίσως οι εργαζόμενοι να αντιλαμβάνονται ως πιο δίκαιο. Πρέπει να τονίσει ότι το ΠΣ αποτελεί απλώς την τεχνολογική υποδομή. Στην παρουσίαση του θα πρέπει να συμπεριλάβει τα οφέλη που θα έχουν οι εργαζόμενοι: την διαφάνεια και την ενημέρωση που εξασφαλίζει. Οι εργαζόμενοι θα έχουν αυξημένη πρόσβαση σε πληροφορίες για τα προσωπικά τους στοιχεία καθώς και αναφορικά με τις εταιρικές διαδικασίες και πρακτικές.

Ανώνυμος είπε...

Το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης της επιτροπής είναι το αν θα υπάρχει ή όχι πληροφοριακό σύστημα,το οποίο θα υποστηρίζει το νέο σύστημα αμοιβών(και την ισότητα αυτών).Ο Αντρέου στη σύσκεψη αυτή θα προσπαθήσει να πείσει τα μέλη της οτι συμφέρει την εταιρία και αυτά να υπάρχει νέο σύστημα.Στην προσπάθειά του αυτή εχει να αντιμετοπίσει τρείς ομάδες,την διοίκηση,τους εργαζόμενους και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.
Αυτό που ενδιαφέρει τη διοίκηση είναι το κόστος(και μόνο).Θα είναι δηλαδή υπέρ ή κατά κυρίως αναλόγως του ύψους του κόστους.
Οι εργαζόμενοι είναι γενικότερα κατά του νέου Π.Σ. γιατί,λόγω της αλλαγής,υποπτεύονται κάποιου είδους αδικία και εμφάνιση διακρίσεων σκεπτόμενοι οτι ο έλεγχος του συστήματος αμοιβών πάει απο τους προιστάμενους στη διοίκηση.
Τέλος,η Δ.Α.Π. είναι και αυτή αρνητική(ίσως περισσότερο αρνητικη) εξαιτίας της τεχνοφοβίας και της πιθανής απώλειας θέσεων.Τα όσα θα εισηγηθεί,λοιπόν, ο Ανδρέου στη επιτροπή πρέπει να μπορούν να αντιμετοπίσουν τις αντιδράσεις και των τριών αυτών ομάδων.
Όσον αφορά στη διοίκηση θα πρέπει κατ'αρχάς να δείξει το λόγο για τον οποίο χρειάζεται το νέο Π.Σ.-οτι δηλαδή το παλιό δεν ικανοποιεί το νέο σύστημα κινήτρων-.Ακόμα πρέπει να πεί πως δέχεται αλλαγές που πιθανότατα να χρειαστούν στο μέλλον και φυσικά το οτι είναι μέσα στα όρια του προυπολογισμού(που όντως είναι).
Οι προτάσεις του στους εργαζόμενους απ'την άλλη θα είναι οι εξής.
Το νέο σύστημα θα επιτρέπει την πρόσβαση κάθε εργαζομένου σε πληροφορίες σχετικές με αυτόν(π.χ η αξιολόγησή του,οι άδειές του,οι απουσίες του κλπ.) και το νέο αυτό Π.Σ. δεν ταυτίζεται με το νέο σύστημα αμοιβών("άλλο το'να,άλλο τ'άλλο!".
Τώρα,για το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού,επειδή είναι η πιο κάθετα αρνητική ομάδα,ο Ανδρέου θα προσπαθήσει μέσα απο τα επιχειρήματά του να μειώσει τουλάχιστον τις αντιδράσεις της.Τα επιχειρήματα είναι τα ακόλουθα τρία.
Το σύστημα αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.Το σύστημα έχει μηχανισμούς επανεκπαίδευσης/επανένταξης των εργαζομένων που πρόκειται να απολυθούν/αλλάξουν θέση.Το σύστημα είναι εύχρηστο(για να μειώσει την τεχνοφοβία).Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

5050015
Το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης της επιτροπής είναι το αν θα υπάρχει ή όχι πληροφοριακό σύστημα,το οποίο θα υποστηρίζει το νέο σύστημα αμοιβών(και την ισότητα αυτών).Ο Αντρέου στη σύσκεψη αυτή θα προσπαθήσει να πείσει τα μέλη της οτι συμφέρει την εταιρία και αυτά να υπάρχει νέο σύστημα.Στην προσπάθειά του αυτή εχει να αντιμετοπίσει τρείς ομάδες,την διοίκηση,τους εργαζόμενους και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.
Αυτό που ενδιαφέρει τη διοίκηση είναι το κόστος(και μόνο).Θα είναι δηλαδή υπέρ ή κατά κυρίως αναλόγως του ύψους του κόστους.
Οι εργαζόμενοι είναι γενικότερα κατά του νέου Π.Σ. γιατί,λόγω της αλλαγής,υποπτεύονται κάποιου είδους αδικία και εμφάνιση διακρίσεων σκεπτόμενοι οτι ο έλεγχος του συστήματος αμοιβών πάει απο τους προιστάμενους στη διοίκηση.
Τέλος,η Δ.Α.Π. είναι και αυτή αρνητική(ίσως περισσότερο αρνητικη) εξαιτίας της τεχνοφοβίας και της πιθανής απώλειας θέσεων.Τα όσα θα εισηγηθεί,λοιπόν, ο Ανδρέου στη επιτροπή πρέπει να μπορούν να αντιμετοπίσουν τις αντιδράσεις και των τριών αυτών ομάδων.
Όσον αφορά στη διοίκηση θα πρέπει κατ'αρχάς να δείξει το λόγο για τον οποίο χρειάζεται το νέο Π.Σ.-οτι δηλαδή το παλιό δεν ικανοποιεί το νέο σύστημα κινήτρων-.Ακόμα πρέπει να πεί πως δέχεται αλλαγές που πιθανότατα να χρειαστούν στο μέλλον και φυσικά το οτι είναι μέσα στα όρια του προυπολογισμού(που όντως είναι).
Οι προτάσεις του στους εργαζόμενους απ'την άλλη θα είναι οι εξής.
Το νέο σύστημα θα επιτρέπει την πρόσβαση κάθε εργαζομένου σε πληροφορίες σχετικές με αυτόν(π.χ η αξιολόγησή του,οι άδειές του,οι απουσίες του κλπ.) και το νέο αυτό Π.Σ. δεν ταυτίζεται με το νέο σύστημα αμοιβών("άλλο το'να,άλλο τ'άλλο!".
Τώρα,για το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού,επειδή είναι η πιο κάθετα αρνητική ομάδα,ο Ανδρέου θα προσπαθήσει μέσα απο τα επιχειρήματά του να μειώσει τουλάχιστον τις αντιδράσεις της.Τα επιχειρήματα είναι τα ακόλουθα τρία.
Το σύστημα αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.Το σύστημα έχει μηχανισμούς επανεκπαίδευσης/επανένταξης των εργαζομένων που πρόκειται να απολυθούν/αλλάξουν θέση.Το σύστημα είναι εύχρηστο(για να μειώσει την τεχνοφοβία).Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΣΙΟΥ - 5050070

Στην εταιρεία Έψιλον ΑΕ τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα έμα γύρω από το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων. Το θέμα αυτό συζητιέται απ'ο όλες τις ομάδες της εταιρείας και είναι αντικείμενο μελέτης μιας πενταμελούς ομάδας. Η ομάδα αυτή ποτελείται από δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, δύο της διοίκησης και του κυρίου Ανδρέου. Ο κύριος Ανδρέου είναι εκπρόσωπος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.
Ο κύριος Ανδρέου από τις προτάσεις της διοίκησης έχει να αντιμετωπίσει ένα βασικό δίλημμα το οποίο συνοψίζεται στους εξής βασικούς άξονες:
α. Αν υπάρχει πληροφοριακό σύστημα που θα μηχανογραφήσει κατάλληλα το σύστημ ατων εργασιακών κινήτρων
β. Αν ναι πόσα υπάρχουν (στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν δύο)
γ. Τελικά, ποιο από αυτ΄σ τα συστήματα θα επιλέξει.
Για να αποφασίσει αξιολόγησε τρεις παράγοντες. Το κόστος, το οποίο καλύπτεται από τον προϋπολογισμό. Το να ταιριάζει με το σύστημα ανταμοιβών, για να μπορεί να μηχανογραφηθεί κατάλληλα. Τέλος, να μπορεί να υποστεί αλλαγές στο μέλλον, που καθώς φαίνεται αυτό ισχύει.
Βέβαια, σε αυτή του την απόφαση παίζουν ρόλο και οι αντιδράσεις τριών μερών. Η μεν διοίκηση θέλει την αλλαγή σκεπτόμενη πρώτα το κόστος. Το δε συνδικάτο των εργαζομένων είναι κατά του νέου πληροφοριακού συστήματος. Και τούτο γιατί, αλλάζει το υπάρχον σύστημα, το οποίο δεν τους βολεύει λόγω αλλαγών. Δεύτερον γιατί ο έλεγχος φεύγει από τυος προϊσταμένους που έχουν πιο προσωπική σχέση και ίσωως αξιολογούντια ευνοϊκότερα και τέλος, απασχολούντια από το ερώτημα αν τυπάρχον σύστημα κάνει διακρίσεις. Επίσης, είναι και το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού που αντιδρά γιατί δεν μπορεί τις αλλαγές και επειδή κινδυνεύει η θέση τεσσάρων συναδέλφων τους.
Επιχείρημα απέναντι στους εργαζομένους είναι ότι με το καινούριο σύστημα θα υπάρχει διαφάνει και δικαιοσύνη κατά την αξιολόγησή τους. Δηλαδή, ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να μάθει μόνο για τον εαυτό του την αντικειμενική αλήθεια για την απόδοσή του. Φυσικά, θα μπορεί να έχει και τη γνώμη του προϊσταμένου του.
Για το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να υποστηρίξει ότι η δύναμη των τεσσάρων ατόμων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού στην εταιρεία που θα παρουσιαστούν πιο αποδοτικοί. Αυτο θα γίνει με επανεκπαίδευση και επανατοποθέτηση άρα, προφανώς θα είναι πιο συμφέρον και για τα ίδια τα άτομα και για την εταιρεία.
Συμπερασματικά, ο κύριος Ανδρέου θα πρέπει να εισηγηθεί την αλλαγή σε ένα νέο πληροφοριακό σύστημα στην εταιρεία. Αυτό θα είναι πιο έυχρηστο και φιλικό για τους εργαζομένους, πιο αποδοτικό και δυναμικά τροποποιήσιμο για την εταιρεία και πιο αντικειμενικό για την εκπλήρωση του αρχικού μστόχου της εταιρείας.

Ανώνυμος είπε...

5050041
Το δίλλημα του Ανδρέου στο συγκεκριμένο case study είναι το τι θα πρέπει να εισηγηθεί στην επιτροπή, αν θα πρέπει δηλαδή να αγοραστεί ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ή όχι. Η πρόταση που θα κάνει θα πρέπει να οδηγεί σε εισροή οφελών για την επιχείρηση, αλλά να ικανοποιεί και τους εργαζόμενους. Εφ’όσον λοιπόν υπάρχουν δύο πληροφοριακά συστήματα τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το νέο σύστημα ανταμοιβών καθώς και μελλοντικές αλλαγές σε αυτό και το κόστος τους είναι μέσα στα όρια του ετήσιου προϋπολογισμού, ο κ. Ανδρέου πρέπει να προτίνει να αγοραστεί ένα νέο σύστημα. Η απόφασή του βέβαια αυτή θα έχει κάποιους υποστηρικτές στην επιτροπή, και κάποιους οι οποίοι θα είναι αντίθετοι σε αυτή.
Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση είναι υπέρ της πρότασης του Ανδρέου. Η μόνη πιθανή αντίρρησή της είναι το κόστος. Οι εργαζόμενοι είναι κατά του νέου συστήματος, γιατί το θεωρούν άδικο και γιατί ο έλεγχος θα είναι τώρα στα χέρια της διοίκησης. Επίσης, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι σύμφωνο με την αλλαγή, γιατί αφ’ενός προκύπτει ο φόβος της απώλειας των θέσεων και αφ’ετέρου φόβος για τη νέα τεχνολογία. Ο Ανδρέου όμως, έχοντας μία πρόταση διαμορφωμένη με βάση τα αληθινά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του νέου συστήματος, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις όποιες αντιδράσεις προκύψουν. Όσον αφορά τη διοίκηση, θα πρέπει να τονιστεί το ότι το πληροφοριακό σύστημα δεν υπερβαίνει τα όρια του ετήσιου προϋπολογισμού, δέχεται αλλαγές και κυρίως μπορεί να υποστηρίξει το νέο σύστημα κινήτρων, κάτι το οποίο το παλιό δεν μπορεί να το κάνει. Επιπλέον, το νέο σύστημα θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείρηση των δεδομένων και της πληροφορίας, κάτι που μακροπρόθεσμα μειώνει το διαχειριστικό κόστος και θα συντελέσει στην αύξηση της διαφάνειας της λειτουργίας της επιχείρησης. Επίσης θα διευκολύνεται η ενδοεταιρική επικοινωνία και συνεργασία και οι διαδικασίες θα απλοποιηθούν. Όσον αφορά τους εργαζόμενους, θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να βλέπει τα δικά του στοιχεία(και μόνο), δηλαδή θα ανατροφοδοτείται με στοιχεία της απόδοσής του και να κάνει την αυτοαξιολόγησή του ή σε συνδυασμό με τον προϊστάμενό του. Αυτό θα βοηθήσει στην βελτίωση της απόδοσής του και στην εξέλιξή του. Τέλος, όσον αφορά το τμήμα ΔΑΠ, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί βασική λειτουργία της ΔΑΠ, ο Ανδρέου θα πρέπει να έχει την ευθύνη για την επανεκπαίδευση και επανατοποθέτηση των εργαζομένων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ικανότητες τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να νιώσουν ότι απειλούνται από το νέο σύστημα, το οποίο θα πρέπει να είναι φιλικό απέναντι τους.
Κλείνω λοιπόν λέγοντας ότι ο κ. Ανδρέου θα πρέπει να υποστηρίξει την εισαγωγή ενός νέου συστήματος, φροντίζοντας όμως να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος και η αξιολόγηση του, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία του.

Ανώνυμος είπε...

m5050151-Μαρία Μιχαήλ
Λοιπόν επειδή πρόκειτε για blog και τα πολύ μεγάλα κείμενα κουράζουν ακόμα κι εμένα που δε θα τα διαβάσω θα μπω κατευθείαν στο θέμα για την απάντηση στο case study.
Ο κος Ανδρέου πρέπει να κάνει μια εισήγηση στην επιτροπή για το θέμα αγοράς ενός ΠΣ για την υποστήριξη του νέου συστήματος αμοιβών.
Υπάρχει ένα δίλημμα αν πρέπει να αγοράστεί ή όχι ένα ΠΣ.
Ο Ανδρέου έχει εντοπίσει μάλιστα 2 συστήματα για τα οποία έχει διερευνίσει το κόστος τους, το αν ταιριάζουν με το προτεινόμενο σύστημα αμοιβών και αν δέχονται αλλαγές στο μέλλον.
Ο Ανδρέου και βέβαια πρέπει να εισηγηθεί την αγορά πληροφοριακού συστήματος(κάποιου από τα δύο τα οποία έχει εντοπίσει και θεωρεί κατάλληλα) αφού το παλιό δεν μπορεί να υποστηρίξει το νέο σύστημα κινήτρων.
Επίσης το κόστος του είναι μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού και τέλος μπορεί να δεκτεί αλλαγές στο μέλλον σε περίπτωση που αλλάξει το σύστημα αμοιβών.
Ο Ανδρέου με αυτή του την πρόταση θα έχει να αντιμετωπίσει ανησυχίες από μέλη της διοίκησης για όσον αφορά το κόστος του ΠΣ, αντιρρήσεις από τους εργαζομένους διότι δε θέλουν να αλλάξει το υπάρχον σύστημα και ανησυχούν που ο έλεγχος φεύγει από τα χέρια των προισταμένων και περνάει στη δοίκηση.
Τέλος θα αντιμετωπίσει αντιστάσεις από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού το οποίο τμήμα ανησυχεί η απώλεια θέσεων και η τεχνοφοβία για την εισαγωγή ενός νέου σύγχρονου συστήματος.
Όσον αφορά τη διοίκηση δε θα είναι δύσκολο να την καθησυχάσει αφού απλά θα την ενημερώσει ότι το κόστος του ΠΣ είναι στα πλαίσια του προϋπολογισμού.
Τώρα στους εργαζόμενους θα εξηγήσει ότι το ΠΣ δεν αντιπροσωπεύει το νέο σύστημα αμοιβών-κινήτων της επιχ. και δεν επηρεάζει την πολιτική αμοιβών αλλά προσφέρει διαφάνεια στη διαδικασία. Επίσης θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι ο κάθε εργαζόμενος θα έχει πρόσβαση μόνο σε στοιχεία σχετικά με αυτόν.
Τέλος, στη τμήμα αθρώπινου δυναμικού θα εξηγήσει ότι εν όψη της μεγάλυτερης αποδοτικότητας της επιχ. θα υπάρξουν αλλαγές όπως περικοπές θέσεων. Οι αλλαγές είναι αναμενόμενες και αναγκαίες.
Θα προτείνει όμως ένα σχέδιο επανένταξης(επανατοποθέτησης) των εργαζομένων που θα επηρεαστούν, ένα πρόγραμμα επανεκπαίδευσης αυτών που πρόκειτε να απολυθούν.
Αυτή είναι και μία ευθύνη του Ανδρέου ως στελέχους του τμήματος ανθώωπινου δυναμικού.
Όσον αφορά την τεχνοφοβία θα τονίσει ότι το ΠΣ είναι φιλικό και εύχρηστο κι έτσι θα χρειαστεί μικρότερη προσπάθεια από τους εργζόμενους για εξοικείωση μ' αυτό.
Μ'αυτό ολοκληρώνει την προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις αντιστάσεις που πιθανόν να παρουσιαστούν και να πείσει τελικά την επιτροπη για την αγορά του ΠΣ

Ανώνυμος είπε...

m5050073- Μπουμπλίνη Αικατερίνη
Ο κύριος Ανδρέου, στέλεχος του τμήματος Ανρώπινου Δυναμικού της εταιρείας Ε. καλείται να προτείνει στην αρμόδια επιτροπή ένα νέο ΠΣ, που να εκσυγχρονίζει τις διαδικασίες αξιολόγησης και γενικότερα τη λειτουργία της επιχείρησης. Καλείται να αποδείξει τη χρησιμότητά του και την υπεροχή του νέου απέναντι στο υπάρχον ΠΣ.
Η επιτροπή στην οποία θα πρέπει να καταθέσει την πρότασή του, αποτελείται από αντιπροσώπους των εργαζομένων από όλες τις βαθμίδες (πιο συγκεκριμένα αποτελείται από δυο στελέχη της Διοίκησης, δυο αντιπροσώπους των εργαζομένων και μέλη του Συνδικάτου, και δυο εργαζομένους του τμήματος Α.Δ.)
Ο Ανδρέου 8α πρέπει να αποδείξει σε κάθε πλευρά την αναγκαιότητα εισαγωγής ενός νέου Π.Σ., γνωρίζοντας ότι κάθε πλευρά έχει αντικρουόμενα συμφέροντα και διαφορετικούς λόγους υποστήριξης ή μη του νέου Π.Σ.
Ο Ανδρέου λοιπόν, έχει καταλήξει στην αναγκαιότητα εισαγωγής ενός νέου ΠΣ και ότι υπάρχει πράγματι ΠΣ που να υποστηρίζει το νέο σύστημα ανταμοιβών. Θα πρέπει λοιπόν να προτείνει την αγορά του.
-Τα επιχειρήματά του απέναντι στην Διοίκηση θα περιλαμβάνουν θέματα α.μείωσης του κόστους (που αποτελεί και την 1η προτεραιότητα της Διοίκησης),
β.ευελιξίας, στην περίπτωση αλλαγής του συστήματος κινήτρων στο μέλλον, καθώς και
γ.συμβατότητας με το υπάρχον ΠΣ και ένταξής του στα όρια του τμήματος ΑΔ.
-Τα επιχείρήματά του απέναντι στους εργαζόμενους αφορούν την ευκολία που συνεπάγεται γι αυτούς η χρήση του, καθώς το νέο σύστημα θα κάνει το σύστημα Α.Δ. πιο αποτελεσματικό ικανοποιώντας καλύτερα τις ανάγκες των εργαζομένων, ενώ παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα προσβασιμότητάς τους σε θέματα αξιολόγησης που αφορούν την προσωπική τους εργασία, κάτι που δεν είχαν παλιά, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του συστήματος και πολεμώντας τακτικές που προάγουν την ανισότητα μεταξύ των εργαζομένων.
Τέλος, θα πρέπει να ''σβήσει'' τους πιθανούς φόβους των εργαζομένων αναφορικά με την αλλαγή του συστήματος αμοιβών σε μια ενδεχόμενη αλλαγή του ΠΣ, τονίζοντας ότι το ΠΣ δεν καθορίζει το σύστημα αμοιβών, απλά το αντιπροσωπεύει και μοναδική αρμόδια για κάθε αλλαγή του συστήματος αμοιβών είναι η Διοίκηση.
-Η τελευταία τοποθέτηση του κ.Ανδρέου θα είναι απέναντι στο τμήμα Α.Δ. Η επιχειρηματολογία του θα περιλαμβάνει μια πρόταση για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο επανένταξης των τεσσάρων εργαζομένων στην ''ενεργό δράση''(όπως για παράδειγμα με την επανεκπαίδευσή τους ώστε να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο άλλο τμήμα που έχει ανάγκη η επιχείρηση)αλλά και θέματα εκπαίδευσης του συνόλου των εργαζομένων του τμήματος Α.Δ. με απώτερο στόχο την καταπολέμηση -ή τουλάχστον τη μείωση- της τεχνοφοβίας και τη διάδοση της ευχρηστίας και φιλικότητας προς το χρήστη του συστήματος. Αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος να γίνουν πιο αποδοτικοί - ωφελώντας και τους ίδιους, και τον οργανισμό.
Υ.Γ.γνωρίζω την καθυστέρηση με την οποία ανήρτησα το σχόλιο αυτό. κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ..
καλημέρα.:)

Ανώνυμος είπε...

m5050020
Ο Ανδρέου αντιμετωπίζει ένα βασικό δίλλημα το οποίο μπορεί να αναλυθεί σε δύο μέρη.Πρώτον αν υπάρχει Π.Σ. που να υποστηρίζει το νέο σύστημα ανταμοιβών και πόσα υπάρχουν και δεύτερον ποιό απο αυτά είναι το κατάλληλο και πως θα το παρουσιάσει στην επιτροπή.Στα μέλη της διοίκησης πρέπει να τεθεί υπέρ του νέου Π.Σ. διότι μπορεί να υποστηρίξει το νέο σύστημα κινήτρων ενώ το παλιό οχι.Επίσης δέχεται αλλαγές στο μέλλον και είναι μέσα στα όρια του προυπολογισμού του τμηματός του.Ένα άλλο σημαντίκο πλεονέκτημα είναι η γρηγορότερη επεξεργασία των πληροφορείων.Στα μέλη του συνδικάτου θα πρέπει να κάνει σαφές οτι οι αλλαγές είναι αναγκαίες και οτι δέν υπάρχει περίπτωση παραβίασης των προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων.Θα πρέπει να προτείνει τρόπους επανένταξης και επανεκπαίδευσης για όσους χάσουν τη θέση τους.Όσον αφορά τον φόβο της τεχνογνωσίας είναι καλό να επισημάνει ότι το σύστημα είναι φιλικό και το προσωπικό θα εκπαιδευτεί.

Ανώνυμος είπε...

m5050039
Ο Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΡΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΛΙΚΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ Ο Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ Η' ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΟ ΒΗΜΑ" ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΝ Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΡΩΝ, ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΟΠΟΤΕ ΒΑΣΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΥΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΟΔΑ. ΥΣΤΕΡΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΩΤΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ. ΤΕΛΟΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΜΑΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Κ.Τ.Λ. ΤΕΛΟΣ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

m5050039
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΟΥ.
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΙΣΗΣΗΣΗ ΤΟΥ Ο Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ, ΣΥΝΕΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

m5050080
Στην Έψιλον ΑΕ όπου ο Ανδρεου εργάζεται ως στέλεχος του τμήματος ανθρώπινων πόρων υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με την εισαγωγή και λειτουργία του συστήματος εργασιακών κινήτρων που η Ανώτατη διοίκηση έχει προτείνει.Η λειτουργία του προυποθέτει την υποστήριξη του από κατάλληλο πληροφοριακό συστημα.Ο Ανδρέου βρίσκεται σε δίλλημα για το ποιά θέση θα υποστηρίξει, αυτή της ανωτατης διοίκησης που τασσεται υπέρ του νέου συστήματος και της μηχανογράφησης του ή αυτής των εργαζομένων και του τμήματος ΔΑΠ που είναι αρνητικοί απέναντι στο θέμα.Το δίλλημα προκύπτει από την συμμετοχή του Ανδρέου στην επιτροπή που έχει οριστεί από το ΔΣ με σκοπό την υποβολή προτάσεων για το νέο σύστημα. Η θέση του αυτή τον «εξουσιοδοτεί» να αποφασίσει για την μοίρα του συστήματος δεδομένου ότι η επιτροπή έχει χωριστεί σε δύο μέρη.Αυτό των εργαζομένων & αυτό της διοίκησης, καθένα από τα οποία έχει την δική του άποψη για το θέμα. Ο Ανδρέου καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα συνολικά και με βάση πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.Η πρόταση του θα πρέπει να διασφαλίζει τα συμφέροντα της επιχείρησης αλλά και να αποτρέπει τυχόν συγκρούσεις ανάμεσα στους εργαζομένους.Οι ενναλακτικές που φαίνεται να υπάρχουν είναι δύο:1)ο Ανδρέου απορίπτει την πρόταση του ΔΣ και παίρνει το μέρος των εργαζομένων.Κάτι τέτοιο θα αποκλειστεί,φυσικά,διότι θα πρέπει να υπακούσει στους ανωτέρους του.Μια τετοια στάση θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά δυσμένεις συνέπειες για αυτόν.2)ο Ανδρέου δέχεται και υποστηρίζει την θέση του ΔΣ.Αυτή η ενναλλακτική θα πρέπει να γίνει δέκτη.Θα πρέπει όμως να είναι πολύ προσεκτικός.Αφού ταχθεί υπέρ του νέου συστήματος κινήτρων θα πρέπει να στηρίξει την θέση του με τα σωστά επιχειρήματα.Θα πρέπει να τονίσει τις θετικές συνέπειες που έχει αυτή η διαδικασία για την επιχείρηση αλλά και τους εργαζομένους.Θα πρέπει ακόμη να προνοήσει ώστε οι αρνητικές συνέπειες να ελαχιστοποιηθούν και να μην προκλήθει πρόβλημα.Επειδή τα θετικά και τα αρνητικά έχουν αναλυθεί ηδή εκτενώς από τους συναδέλφους και στην τάξη δεν θα αναφερθώ περαιτέρω.Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι ως επίλογο στην εισήγηση του ο Ανδρέου θα πρέπει να αναφερθεί στις δεσμεύσεις που θα έχει η διοίκηση για την σωστή εκτέλεση του έργου.Οτι δηλαδη θα υποστηρίξει την αλλαγή,θα ωθήσει τους εργαζομένους στην αποδοχή της και θα διαθέση όλους τους απαιτούμενους πόρους για την εκτέλεση του έργου.Φυσικά, θα μπορούσε να προτείνει και ένα τρόπο να ελεγχθεί η ορθότητα της προτεινόμενης λύσης.Αφού λοιπόν εισηγείται την εισαγωγή του νέου συστήματος και του πληροφοριακού συστήματος υποστήριξης του θα ήταν ωφέλιμο να προτείνει κ ένα τρόπο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του.Θα μπορούσε για παράδειγμα να θέσει ένα χρονικό διαστημα μέσα στο οποίο το νέο σύστημα θα λειτουργεί δοκιμαστικά κ μέσα στο οποίο θα γίνεται καταγραφή όλων των πληροφοριών που διακινούνται, οι διαδικασίες που διευκολύνονται κ όλα τα ωφέλη ή ζημιές που προκύπτουν.Ετσι θα μελετηθουν αργότερα από ειδικούς και θα βγούν τελικά συμπεράσματα για την απόδοση του συστήματος.Μια τέτοια πρωτοβουλία του Ανδρέου θα προσφέρει ασφάλεια στους εργαζομένους και θα τους ενθαρρύνει να δεκτούν ευκολότερα το νέο σύστημα,καθώς θα γνωρίζουν ότι αν τελικά δεν ευεργετηθούν ή αν αδικηθούν το νέο σύστημα θα αποσυρθεί.Αλλά και η διοίκηση θα ισχυροποιήσει την βούληση της για την εισαγωγή του συστήματος διότι θα ξέρει ότι αν δεν αποδώσει τα αναμενόμενα θα αποσυρθεί, επιφέροντας όσο το δυνατό μικρότερο κόστος.

lefteris είπε...

m5050034 Καραγιαννόπουλος Ελευθέριος
Μετά απο 62 σχόλια σχετικά με την μελέτη περίπτωσης του κύριου Ανδρέου πραγματικά μου φένεται πολύ δύσκολο να πρωτοτυπήσω και να εκφράσω μια άποψη που να μην έχει ακουστεί πολλάκις. Έχοντας αυτό στο νου μου αποφάσισα να προσπαθήσω να αναλύσω σε μεγαλύτερο βάθος ένα επιμέρους κομμάτι της εισήγησης του κ. Ανδρέου, αυτό της πρότασής του σχετικά με τη μοίρα των 4 εργαζομένων που απειλούνται οι εργασίες τους. Το κομμάτι αυτό το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο εισηγητής μας αποτελεί στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας. Ο κ. Γεωργίου πρέπει να το έλαβε υπ' οψιν του όταν τον επέλεξε να κάνει την εισήγηση σχετικά με τα νέα πληροφοριακά συστήματα υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού, σκεπτόμενος ότι ακριβώς επειδή η θέση του είναι τέτοια δεν θα αφήσει ακάλυπτους τους 4 εργαζόμενους προτείνοντας κάτι που θα μπορέσει να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω οτι στις περισσότερες απο τις περιπτώσεις οποιουδήποτε είδους προόδου σε κ'αθε τομέα, η πρόοδος αυτή δεν ήρθε χωρίς συνέπειες στα άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενα μέλη. Π.χ. Η παραγωγή οποιουδήποτε σχεδόν προϊόντος τριτογενούς τομέα επειδή γίνεται σε εργοστάσια, επιρρεάζει αρνητικά την υγεία των κοντά στο εργοστάσιο κατοίκων με τα απόβλητα και τα λήμματα που αφήνει στο περιβάλλον η διαδικασία παραγωγής. Ένα παραδειγμα από τα πάρα πολλά από το χώρο της βιωσιμότητας επιχειρήσεων αποτελεί η η Fiat. Είναι γνωστό οτι πριν μερικά χρόνια απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους της για να μειώσει τις απώλειες της που διαρκώς αυξάνονταν. Στη συνέχεια βέβαια σε συνδιασμό με την πρόσληψη νέου CEO και με ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο τα κέρδη της αυξήθηκαν εντυπωσιακά και φέτος μάλιστα η νέα σειρά Ciquecento που λάνσαρε σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία! Αν δεν είχε πραγματοποιήσει όμως τις απολύσεις πιθανώς τα έξοδα να διογκώνονταν και σημερα να αποτελούσε ανάμνηση επιχείρησησς. Δυστηχώς ή ευτυχώς οι επιχειρήσεις είναι οργανώσεις που μεν έχουν ως στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη αλλα για να γίνει αυτό πρέπει να προοδεύουν και να εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες. Αυτό σίγουρα θα κάνει κάποιες θέσεις εργασίας λιγότερο ή και καθόλου χρήσιμες για την εταιρία. Η τελευταία ως κίνητρο για την συνέχισης της προσπάθειας για ικανοποίηση του πελάτη, έχει το κέρδος που οι μέτοχοι ανα΄μένουν να λάβουν. Για να είναι αυτό δυνατό πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τα άσκοπα έξοδα και τα συνολικά έσοδα να υπερβαίνουν μακροπρόθεσμα τουλάχιστον τα συνολικά έξοδα ωστε η επιχείρηση να είναι βιώσιμη. Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Ανδρέου θα έπρεπε να έισηγηθεί απόλυση χωρίς δεύτερη σκέψη των μη χρήσιμων πλέον στην επιχείρηση υπαλλήλων. Παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις έχουν και μια ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους της ή τουλάχιστον θεωρείται οτι θα πρέπει να έχουν. Έχοντας αυτά τα 2 υπ'όψιν του ο κ. Ανδρέου, ότι τα περριτα έξοδα πρέπει να περικοπούν και οτι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν ξεξρέμαστοι καλείται να δώσει, να προτείνει ,αν θέλετε, μια μέση λύση βρισκόμενος σε δύσκολη θέση όντας στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. Ποιά όμως θα μπορούσε να είναι μια τέτοια λύση εφόσον τα 2 αυτά είναι αντικρουόμενα? Όπως προανέφερα για τις αλλαγές είναι αναμενόμενες νέες αλλαγές και στα επιμέρους μέρη της επιχείρησης όπως οι εργαζόμενοι. Δεν θα μπορούσε να φτίάξει κανείς σπανακόπιτα με τα ίδια υλικά που κάνει την τυρόπιτα. Κάτι πρέπει να αφερεθεί και κάτι να προστεθεί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που πρέπει να αφαιρεθεί είναι κάποιοι εργαζόμενοι εφόσον αυτό που προστίθεται είναι τα νέα πληροφοριακά συστήματα. Ακόμα ένα στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί είναι και ο σχετικά μοκρός αριθμός των αναμενόμενων απολύσεων. Είναι μόλις 4. Για τα δεδομένα μιας επιχείρησης μεγάλου μεγέθους όπως η Έψιλον Α.Ε. αυτά τα νούμερα είναι πάρα πολυ μικρά. 4 απολύσεις δεν έχουν σημασία και μεγάλη κοινωνική αντίδραση για μια τέτοια επιχείρηση. Από αυτά συμπεραίνουμε οτι ο κ. Ανδρ΄΄εου δεν πρέπει να εισηγηθεί την συνέχηση της εργασίας των 4 εργαζομένων. Οπότε τί μένει? Η απόλυση? Ναι, οι εργαζόμενοι πρέπει να απολυθούν... Παρόλα αυτά όμως ο κ. Ανδρέου έχει και μια ευθύνη απέναντί τους όντας στο τμήμα Α.Δυναμικού. Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένη την εισήγηση για απόλυσή τους προτέινω οτι ο κ. Ανδρέου θα ηταν γόνιμο να προ΄τείνει τα εξής: 1) Να απασχοληθούν σε άλλο τομέα της επιχείρησης αν υπάρχει σχετική θέση 2)Σε περίπτωση μελλοντικής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας να έχουν οι απολυθέντες προτεραιότητα σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους αν έχουν τα απαραίτητα προσόντα φυσικά. 3) Σε περιίπτωση αποχώρησης από την εταιρία εργαζομένων για οποιοδήποτε προσωπικό λόγο(σύνταξη , ασθένεια, αλλη εργασία) να έχουν πάλι αντίστοιχη προτεραιότητα. 4) Να δοθούν συστατικές επιστολές για αυτούς ωστε να απασχοληθούν ευκολότερα από άλλες επιχειρήσεις. 5) Μια εταιρία του μεγέθους της Έψιλον Α.Ε. σίγουρα θα έχει συνεργασία με άλλες μεγάλες ή και μικρότερες εταιρίες. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα μπορούσε να κάνει συμφωνία για απορρόφηση από αυτές τις εταιρίες τον απολυθέντων αν υπάρχει κενή αντίστοιχη θέση.
Ελπίζω να μπόρεσα να δώσω περισσότερο φώς στα επιμέρους στοιχεία του θέματος που έθεσα και αν χαρακτηριστώ σκληρός από κάποιους τουλάχιστον θα ξέρω πως δεν κινούμαι σε μη ρεαλιστικά πλαίσια... Εξάλλου πρότεινα 5 λύσεις προτάσεις για ενέργειες μετά την απόλυση, γιατί την τελευταία την θεωρώ επιβεβλημένη...

Ανώνυμος είπε...

5050091_Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου

Η διαδικασία αυτή θα ακολουθήσει ένα δένδρο αποφάσεων. Αν ισχύει μία συνθήκη ή όχι προχωράμε στο ανάλογο βήμα και έτσι θα φτάσουμε στην τελική λύση και στην ανάλογη εισήγηση του κ. Ανδρέου

Κατ' αρχάς θα πρέπει ο κ. Ανδρέου πρίν από τη σύσκεψη να διερευνήσει το αν όντως υπάρχει ανάγκη στην επιχείρηση για νέο σύστημα κινήτρων ή όχι. Δηλαδή, οι ανάγκες τις επιχείρησης έχουν μεταβληθεί τόσο ώστε θα ήταν πραγματικά χρήσιμο ένα νέο σύστημα ή θα ήταν απλώς σπατάλη χρημάτων?

Αν ισχύει το δεύτερο, τότε δεν υπάρχει λόγος να εισηγηθεί στη σύσκεψη την αλλαγή του συστήματος.

Αν υπάρχει ανάγκη να αλλάξει, τότε, πάλι πριν από τη σύσκεψη, θα πρέπει να διερυνηθούν τα σημεία στα οποία αντιδρούν οι εργαζόμενοι με το προτεινόμενο σύστημα και να εξακριβωθεί αν η αντίδραση οφείλεται σε φόβο προς το καινούριο ή σε βάσιμες υποψίες ότι το νέο σύστημα κινήτρων δεν θα λειτουργήσει σωστά (π.χ. δεν θα υπάρξει διαφάνεια, δεν θα είναι δίκαιο)

Αν διαπιστωθεί ότι το σύστημα δεν πάσχει, θα πρέπει να πεισθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην επερχόμενη συνάντηση ότι τα οφέλη που θα δώσει το νέο σύστημα είναι περισσότερα από την 'ταλαιπωρία' που θα υποστούν για την εκμάθηση της χρήσης του και ότι η όλη διαδικασία θα είναι μακροπρόθεσμα επικερδής κα για τις δύο πλευρές. Πρέπει δηλαδή να διασαφηνίσει ΠΟΙΟΣ θα διαχειρίζεται τα δεδομένα (να είναι ο αξιολογητής άτομο αξιόπιστο, αμερόληπτο και αμοιβαία αποδεκτο), ΠΟΙΑ συγκεκριμένα στοιχεία θα διαχειρίζεται (να έχει πρόσβαση μόνο σε εργασιακά στοιχεία των εργαζομένων), ΠΩΣ θα τα διαχειρίζεται(να πεισθούν ότι θα υπάρχει διαφάνεια ή ίσως και ανωνυμία στις διαδικασίες όσον αφορά τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψιν κατά την αξιολόγηση για τις αμοιβές) και ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ (τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται μόνο για εργασιακούς σκοπούς/δεν θα υπάρχει το λεγόμενο 'φακέλωμα'). Ας μην ξεχνάμε και τον φόβο της διαροής των δεδομένων (να πεισθούν ότι τα δεδομένα θα είναι ασφαλή). Επίσης θα πρέπει να να διασφαλιστεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι οι συντηρητές του υπάρχοντος συστήματος δεν θα αφεθούν στην τύχη τους αλλά είτε θα εκπαιδευτούν ώστε να συντηρούν το νέο σύστημα είτε θα βρεθεί νέα εργασία για αυτούς εντός ή εκτός της επιχείρησης, συναφής με το αντικείμενό τους.(Για αυτό το σημείο βέβαια θα πρέπει να πείσει και τους εκπροσώπους της διοίκησης ότι θα είναι καταστρεπτικό για την δέσμευση των υπαλλήλων στην επιχείρηση και γενικά για την σχέση διοίκησης/ υπαλλήλων να απολυθούν απλώς οι συντηρητές)Επίσης θα πρέπει να πεισθούν οι εκπρόσωποι της διοίκησης ότι θα χρειαστούν χρηματικοί πόροι για την αλλαγή του συστήματος ΑΛΛΑ και για την προετοιμασία/εκπαίδευση των εργαζομένων της επιχείρησης για την χρήση του.

Αν διαπιστωθεί ότι το προτεινόμενο σύστημα όντως έχει κενά όσον αφορά τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να προτείνει ο κ. Ανδρέου να γίνουν αλλαγές στις διαδικασίες στις οποίες πάσχει, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα σύστημα κινήτρων με αποδεκτές διαδικασίες. Για αυτό το νέο σύστημα θα πρέπει να βρεθεί νέο πληροφοριακό σύστημα που να μπορεί να το υποστηρίξει. Επομένως θα πρέπει να ελεγχθεί αν μπορεί το υπάρχον πληροφοριακό σύστημα με μερικές προσθήκες να υποστηρίξει τη νέα πρόταση. Εαν όχι τότε ο κ. Ανδρέου πρέπει να εισηγηθεί καινούρια έρευνα για να βρεθεί το κατάλληλο σύστημα υποστήριξης. Και φυσικά αυτό έχει ως επακόλουθο την εκπαίδευση του προσωπικού και των συντηρητών για την εφαρμογή του- για τα οποία ο κ. Ανδρέου πρέπει ως μεσολαβητής να πείσει και τις δύο πλευρές.

Ανώνυμος είπε...

5040064-ΛΗΞΟΥΡΓΙΩΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ

Σίγουρα ο Ανδρέου βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα.Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει ¨σωστή¨ και ¨λάθος¨ απόφαση.Καλύτερη απόφαση είναι αυτή με τις λιγότερες ¨απώλειες¨.
Αν βρισκόμουν στο ίδιο δίλλημα θα υιοθετούσα το νέο σύστημα εργασιακών κινήτρων, γιατί τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν των μειονεκτημάτων.
Καταρχάς, θα πρέπει ο κ. Ανδρέου να τονίσει στην επιτροπή ότι το νέο σύστημα είναι μέσα στα όρια του ετήσιου προυπολογισμού του τμήματός του και ότι έχει ήδη βρει
2 συστήματα τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το νέο σύστημα κινήτρων.
Πριν παρουσιαστεί στην επιτροπή θα πρέπει να μιλήσει στους εκπρόσωπους των εργαζομένων και να τους πείσει ότι με αυτό θα έπιτευχθεί αμερόληπτη αξιολόγηση των εργαζομένων και από τα 4 εργοστάσια.Επίσης θα πρέπει να τονίσει ότι οι συνάδελφοί του δεν κινδυνεύουν με απόλυση, αφού με κατάλληλη εκπαίδευση θα μπορούν να χειριστούν και το νέο σύστημα.
Όσον αφορά την παρουσίασή του στην επιτροπή οφείλει να τονίσει τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος:γρήγορη και καλύτερη επεξεργασία των πληροφοριών,καλύτερη διάχυση των πληροφοριών,γρηγορότερη πρόσβαση σε αυτές
,απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών,διευκόλυνση ενδοεταιρικής επικοινωνίας,δικαιότερη αντιμετώπιση του προσωπικού, αφού δεν εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας,γεγονός το οποίο θα αυξήσει την αποδοτικότητα των εργαζομένων.
Προφανώς τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά αξιόλογα.Ο κ.Ανδρέου λοιπόν αρκεί να πείσει την επιτροπή ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται μπορούν να ξεπεραστούν.Δηλαδή, το κόστος υιοθέτησης του συστήματος είναι ανεκτό και το κόστος εκπαίδευσης των 4 εργαζομένων πάνω στο νέο σύστημα μπόρει να εξαλειφθεί μακροπρόθεσμα αν αναλογιστούμε τα οφέλη που θα αποκομίσει η εταιρεία από αυτό.
Συμπερασματικά λοιπόν, η υιοθέτηση αυτού του νέου συστήματος μπορεί να είναι στρατηγικής σημσσίας για την εταιρεία και μακροπροθεσμα να αποφέρει πολλά οφέλη ,αρκεί να το αποδεχτούν καλά όλοι οι εργαζόμενοι και να προσπαθήσουν με τη συνεργασία βέβαια της διοίκησης, να το ενσωματώσουν στις διαδικασίες της επιχείρησης.

Ανώνυμος είπε...

O Ανδρέου πρέπει αρχικά να εξετάσει αν υπάρχει πληροφοριακό σύστημα για να υποστηρίξει το νέο σύστημα ανταμοιβών. Αφού βρει ότι υπάρχουν δύο, πρέπει να επιλέξει ποιο από τα δύο μπορεί να προτείνει για αγορά. Ποιο θα επιλέξει εξαρτάται από το κόστος, από το κατά πόσο ταιριάζει με τα προτεινόμενα συστήματα ανταμοιβών και από το αν θα μπορεί να δέχεται αλλαγές στο μέλλον(κάτι το οποίο δε μπορεί να κάνει το παρόν σύστημα και για αυτό μειονεκτεί). Ο Ανδρέου όταν εισηγηθεί αγορά ενός νέου ΠΣ, θα έρθει αντιμέτωπος με τη διοίκηση, η οποία θα ενδιαφερθεί κυρίως για το κόστος. Ακόμα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι θεωρούν το νέο σύστημα άδικο και είναι πιθανότατα διστακτικοί στο ότι φεύγει ο έλεγχος από τον προϊστάμενο. Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο ενδιαφέρεται για το αν το νέο σύστημα κάνει διακρίσεις, επίσης είναι πιθανόν να διαφωνήσει με το νέο σύστημα λόγω τεχνοφοβίας και λόγω της απώλειας θέσεων που θα δημιουργήσει. Έτσι, στη σύσκεψη ο Ανδρέου θα εισηγηθεί την αγορά του νέου συστήματος παρουσιάζοντας τα εξής επιχειρήματα :
1. Το υπάρχον σύστημα δε μπορεί να υποστηρίξει το νέο σύστημα ανταμοιβών.
2. Είναι μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού του τμήματος ανθρωπίνων πόρων.(με το επιχείρημα αυτό θα πείσει τη διοίκηση.)
3. Το καινούριο σύστημα λέει με ακρίβεια πως έχει αξιολογηθεί ο κάθε εργαζόμενος και όλοι έχουν πρόσβαση. Ενώ, υπάρχει ρύθμιση ώστε ο κάθε εργαζόμενος να έχει πρόσβαση μόνο στη δική του αξιολόγηση.
4. Το πληροφοριακό σύστημα δεν καθορίζει αυτό την πολιτική αμοιβών στην επιχείρηση, αυτή καθορίζεται από τη διοίκηση.
5. Το νέο σύστημα παρουσιάζει μεγαλύτερη διαφάνεια και ευχρηστία.
Τα τρία τελευταία επιχειρήματα στοχεύουν περισσότερο στο να μετριάσουν την αντίδραση των εργαζομένων και να πείσουν το τμήμα ανθρωπίνων πόρων. Ακόμα, όσον αφορά την απώλεια θέσεων, οι εργαζόμενοι οι οποίοι ασχολούνταν με τη συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος μπορούν να εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να συντηρούν το νέο σύστημα.
5050101

Ανώνυμος είπε...

Για να μπω και εγω κατευθείαν στο θέμα και να μην ξαναπώ τα ίδια με τους συναδέλφους σωστά σχόλια, συμφωνώ με το 5040119. Συμπληρώνοντας θα ήθελα να πω πως, φυσικά και υπάρχουν πολλά αρνητικά στοιχεία με την εφαρμογή του νέου πσδ, τα οποία όμως λύνονται με την πάροδο του χρόνου.
Στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση μίας επιχείρησης. Γιαυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να πέρνουν τις σωστές αποφάσεις που θα βοηθούν την εταιρεία μακροπρόθεσμα. το νεο πσδ θα είναι ένα βήμα μπροστά για την εταιρεία και γιαυτό το λόγο ο κ.Ανδρέου θα πρέπει να το προτείνει στο συνέδριο.

Ανώνυμος είπε...

m5050171-Χρυσάνθη Πλατή

Η ραγδαία εισαγωγή των τεχνολογιών και των πληροφοριών σήμερα, επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ίδια την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.Η παρούσα μελέτη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ο κύριος Ανδρέου, στέλεχος της εταιρίας απο το τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού, καλείται να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό δίλλημα:Να προτείνει την δημιουργία και την υιοθέτηση ενός νέου Πληροφοριακού συστήματος που θα υποστηρίζει το νέο σύστημα ανταμοιβών ή να προσπαθήσει να βελτιώσει το ήδη υπάρχον;

Κατά την γνώμη μου ο κύριος Ανδρέου θα πρέπει να προτείνει την ανάπτυξη ενός νέου Πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή πληροφόρηση και την παράθεση στοιχείων τα οποία θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης, να καθορίσουν την επιχειρηματική τακτική τους στα επόμενα χρονικά διαστήματα, να σχεδιάσουν δηλ. το σύστημα των κινήτρων με στόχο την αύξηση των πωλήσεων, να κατανείμουν την διαθεσιμότητα των αποθεμάτων τους, ανάλογα με την ζήτηση που παρατηρείται σε κάθε υποκατάστημα, έτσι ώστε να υπάρχει πληρότητα και η σωστή κατανομή των πολυάριθμων εμπορευμάτων τους.Άλλωστε ένα καλά οργανωμένο πληροφοριακό σύστημα οφείλει να συλλέγει στο μικρότερο δυνατό χρόνο έγκυρα στοιχεία σε σχέση με το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση.
Στην συγκεκριμένη επιχείρηση ο κύριος Ανδρέου εισηγείται δύο πληροφοριακά συστήματα τα οποία εμπίπτουν μέσα στον ετήσιο προϋπολογισμό της επιχείρησης. Αυτό οδηγεί στον επανασχεδιασμό και την αναδιοργάνωση των καθιερωμένων διαδικασιών εντός της επιχείρησης καθώς και σε υψηλά περιθώρια βελτιστοποιήσεων των δύο συστημάτων στο μέλλον.
Με αυτόν τον τρόπο η επιχείρηση αποκομίζει αρκετά οφέλη τα οποία οδηγούν στην ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της.
Όσον αφορά τις επικείμενες αντιδράσεις που προκύπτουν απο την πλευρά της διοίκησης και του κυρίου Γεωργίου, πιστέυω ότι το "σημείο" που πρέπει να τονίσει ο κύριος Ανδρέου για να διευθετηθεί μια τέτοιου είδους σύγκρουση είναι να συζητήσει για την χρησιμότητα του νέου Πληροφοριακού συστήματος. Να βοηθήσει ν΄αντιληφθεί η διοίκηση ότι μάλλον είναι πιο πιθανό να κερδίσει περισσότερα απο ότι με το προηγούμενο σύστημα. Άλλωστε και τα δυό συστήματα που προτείνει είναι εντός του ορίων του προϋπολογισμού και επιδέχονται και αλλαγές στο μέλλον προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες του περιβάλλοντος.
Ωστόσο, η στάση απέναντι στους εργαζόμενους θα πρέπει να είναι ανάλογη. Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα αυξήση την παραγωγικότητα της δουλειάς τους. Θα τους κάνει πιο αποτελεσματικούς έτσι ώστε να επιλύουν τα προβλήματα τους με πιο αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο. Παράλληλα το Πληροφοριακό σύστημα δίνει πρόσβαση στις αξιολογήσεις των εργαζομένων και με την προστασία που τους παρέχει διασφαλίζει και τα προσωπικά τους δεδομένα. Σχετικά με τους τέσσερις εργαζόμενους, ο κίνδυνος μπορεί να ξεπεραστεί με την επανεκπαίδευση και την μετάθεση τους σε νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επιχείρηση. Κάθε αλλαγή ουσιαστικά σε μία επιχείρηση και κάθε προσπάθεια για κερδοφορία απαιτεί κάποιες θυσίες και κάποιες αλλαγές.
Δίνεται η δυνατότητα στον κύριο Ανδρέου να καταγράψει τις υφιστάμενες διαδικασίες και να κατανοήσει σε βάθος τις ανάγκες της εταιρίας. Η ηθική και η δεοντολογία που θα άναπτύξει θα τον οδηγήσουν στην δημιουργία ενός εμπεριστατωμένου σχεδίου επανένταξης των εργαζομένων αποτρέποντας την τεχνοφοβία που ίσως να νιώθουν. Το νέο σύστημα θα είναι πιο φιλικό και πιο εύχρηστο απέναντι τους σε σχέση με το προηγούμενο.
Τέλος, το όφελος που προκύπτει απο την χρήση τέτοιων πληροφοριακών συστημάτων είναι μεγάλο. Η δέσμευση της διοίκησης είναι απαραίτητη προκειμένου να δώσει ώθηση στους εργαζόμενους να αποδεχτούν το νέο σύστημα ενώ παράλληλα θα πρέπει να διαθέσει τους απαραίτους πόρους για την υλοποίηση και την ανάπτυξη του.

Ανώνυμος είπε...

5050023-Eυσταθιου Πέρσα
Ο κύριος Ανδρέου είναι στέλεχος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού στην εταιρεία Έψιλον ΑΕ. Είναι υπεύθυνος για να εισηγηθεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού. Πρέπει να μελετήσει αν το υπάρχον πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίξει το νέο σύστημα κινήτρων που εισήγαγε η διοίκηση, να διαπιστώσει αν είναι αποδοτικό και να προτείνει τη βελτίωσή του ή την ανάπτυξη ενός νέου.
Το παλαιό σύστημα υποστήριξης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του νέου συστήματος ανταμοιβών. Επίσης δεν έχει περιθώρια βελτίωσης και η αναβάθμισή του θα κόστιζε πολύ στην επιχείρηση. Οπότε θα ήταν ασύμφορη μια τέτοια πρόταση προς τη διοίκηση.
Κατά τη γνώμη μου, ο κύριος Ανδρέου πρέπει να εισηγηθεί την αγορά ενός νέου προγράμματος υποστήριξης. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο Ανδρέου το κόστος του βρίσκεται εντός των ορίων του προϋπολογισμού, μπορεί να υποστηρίξει το νέο σύστημα αμοιβών και τέλος είναι ευέλικτο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δεχτεί αλλαγές στο μέλλον αν υπάρξει ανάγκη.
Όσον αφορά τις αντιδράσείς των εργαζομένων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ όλες τις τα προσωπικές τους πληροφορίες, διασφαλίζοντας την διαφάνεια στην αξιολόγηση τους. Επίσης κανένας δε θα ’χει πρόσβαση στα στοιχεία του συναδέλφου του καθώς υπάρχει το προσωπικό απόρρητο το οποίο είναι εξασφαλισμένο μέσω του προγράμματος.
Ο κύριος Ανδρέου όμως ως μέλος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού έχει στενές σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη του τμήματος και η θέση του είναι ιδιαίτερα λεπτή. Το νέο πρόγραμμα μπορεί να σημάνει απόλυση κάποιων απ’ αυτούς. Ο Ανδρέου πρέπει να εισηγηθεί την επανεξέταση των προσόντων τους για ενδεχόμενη οριζόντια μετακίνησή τους αλλά και την μετεκπαίδευσή των υπολοίπων για να αφομοιωθούν στις καινούργιες ανάγκες που θα προκύψουν.
Βέβαια η πληροφόρηση όλων των εργαζομένων είναι αναγκαία. Πρέπει να ενημερωθούν για το νέο σύστημα, πως λειτουργεί αλλά και πως θα ωφεληθούν οι ίδιοι. Άλλωστε ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις την τεχνοφοβία είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση.
Προτείνω την ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων σε κατιδίαν συνάντηση για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων σε περίπτωση ενδεχόμενων απολύσεων. Η εκπαίδευση να γίνει στα γραφεία της εταιρείας. Πρώτα θα εκπαιδευτούν οι προϊστάμενοι και έπειτα οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Στα γραφεία οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν και να εξοικειωθούν μαζί του στο περιβάλλον όπου θα το χρησιμοποιούν καθημερινά. Με την πρακτική άσκηση θα μειωθεί ο χρόνος εκμάθησης του προγράμματος και θα υπάρχει επίβλεψη από τους γνώστες τους προγράμματος για αποφυγή λαθών.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρέου, εφόσον υπάρχουν ΠΣ τα οποία εξυπηρετούν την αλλαγή που θέλει να προωθήσει η διοικηση, πρέπει να πείσει την 5-μελή επιτροπή. Αντιμετωπίζει την κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Έτσι πρέπει να πείσει τους αντιπροσώπους των εργαζομένων οι οποίοι είναι αρνητικοί επειδή: *Οι εκθέσεις αξιολόγησης μέχρι τώρα γίνοταν από τους προιστάμενους και οι εργαζόμενοι μπορεί να φοβούνται πως το σύστημα θα χάσει την αντικειμενικότητά τους. *Ο έλεγχος θα φύγει από τους προιστάμενους και *οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω στο υπάρχον σύστημα θα χάσουν τη δουλειά τους. *Επίσης κάθε αλλαγή φέρνει την αναστάτωση αφού η άγνοια φέρνει τον φόβο για την αλλαγή.

Έτσι ο Ανδρέου για να αντικρούσει τα παραπάνω υποστηρίζει τα εξής: #Οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίεσ τους χωρίς όμως να μπορούν να δουν τις αξιολογήσεις των άλλων. #Οι άνθρωποι που δούλευαν πάνω στο παλιο σύστημα θα επανενταχθύν σε άλλο τμήμα. # Θα παρουσιαστεί το νέο σύστημα στους εργαζομένους ωστε να κατανοήσουν τη χρησιμότητά του και να μην το φοβούνται.

Από την άλλη μεριά η διοίκηση φοβάται *το κόστος, *το ταίριασμα με το σύστημα νέο αξιολόγησης, *το αν θα δέχεται αλλαγές στο μέλλον

Σε αυτούς ο Ανδρέου απαντά πως εκ προιμίου #το υπάρχον σύστημα δεν υποστηρίζει το νεο μοντέλο αξιολόγησης, #είναι μέσα στον προυπολογισμό #θα είναι δεκτικό σε μελλοντικές αλλαγές και # ταιριάζει "γάντι" με το προς εφαρμογή σύστημα.

5050068-Θωμάς