Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Καλως ήρθατε!


Τα Πληροφοριακά Συστήματα όλο και περισσότερο μπαίνουν στη ζωή μας. Τα συναντάμε πλεον παντού, στις δουλειές μας, σε όλες τις συναλλαγές μας με επιχειρήσεις και οργανισμούς, σιγά σιγά εισβάλουν στο σπίτι μας και στην καθημερινότητα μας. Λίγες είναι οι φορές που για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή δεν απαιτείται η διαμεσολάβηση ενός πληροφοριακού συστήματος, όπως στην πληρωμή με πιστωτική κάρτα, ή την καταμέτρηση με την χρήση κάποιου barcode reader.

Φαντάζομαι λοιπόν ότι βρίσκεστε στο μάθημα επειδή θεωρείτε χρήσιμο να κατανοήσετε τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων, τις επιδράσεις τους στην λειτουργία των εταιρειών που τα δημιούργησαν και τα συντηρούν, τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα βελτιώσετε ή απλά να τα αξιοποιήσετε κάνοντας τα περισσότερο παραγωγικά.

Αν θεωρείτε τους παραπάνω λόγους ως την κύρια αφορμή για παρακολουθήσετε το μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, τότε η παρουσία σας στις διαλέξεις του μαθήματος και η συμμετοχή στο διάλογο θα είναι και δικό σας ζητούμενο. Η συμμετοχή σας στην υποχρεωτική εργασία θα σας ευχαριστήσει καθώς μέσα από την συγκεκριμένη προσπάθεια θα καλλιεργήσετε χρήσιμες δεξιότητες. Η απάντηση σε case studies που θα δοθούν στο μάθημα θα σας είναι ευχάριστη καθώς θα βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια κριτική ματιά σε θέματα σχετικά με τα πληροφοριακά συστήματα. Η συμμετοχή σας στο blog του μαθήματος θα σας φανεί ΄πολύτιμη καθώς θα μπορείτε να έχετε συγκεκριμένη εικόνα των απόψεων των συμφοιτητών σας που παρακολουθούν μαζί σας το μάθημα. Όμως όλα αυτά δεν είναι παρά δικές μου υποθέσεις.

Οι ανωτέρω υποθέσεις (του δικού μου μυαλού) θεωρώ ότι πρέπει να επιβεβαιωθούν. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν από την αρχή, και το συγκεκριμένο αίτημα σας αφορά όλους, να μου απαντήσετε με όσο μεγαλύτερη ειλικρίνεια μπορείτε τις 3 παρακάτω ερωτήσεις:

1. Για ποιό λόγο παρακολουθείτε το μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης;

2. Τι είναι αυτό που θα σας υποκινούσε αποφασιστικά να παρακολουθείτε τις παραδόσεις του μαθήματος;

3. Σε τι θεωρείτε ότι θα έπρεπε να εξεταστείτε ώστε να πιστοποιηθεί η επαρκής γνώση του μαθήματος, στην απομνημόνευση των πληροφοριών στις οποίες έχετε εκτεθεί ή στην κριτική αξιολόγηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που έχετε αποκτήσει;

Οι απαντήσεις που θα πάρω από όλους σας, θα με βοηθήσουν αποφασιστικά να προετοιμάσω ένα μάθημα όσο γίνεται πιο κοντά στις προσδοκίες σας. Περιμένω λοιπόν τις απαντήσεις σας. Λάβετε δε υπόψη σας ότι θέλω τις πραγματικές σας απόψεις, όσο "αιρετικές" κι αν είναι!

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ το μάθημα γιατί δεν είμαιεξοικειωμένη με το αντικείμενο που πραγματεύεται. Για να παρακολουθώ τις παραδόσεις του μαθήματος είναι βασικό να καταλαβαίνω πλήρως τις έννοιες που περλαμβάνει το μάθημα, δηλαδή να μην θεωρούνται δεδομένα πράγματα τα οποία δεν έχουμε ξανασυναντήσει, και να αναλύονται πλήρως. Επίσης, πρέπει μέσω των παραδόσεων να μπορώ να καταλάβω πλήρως την πρακτική χρησιμότητα του μαθήματος και όχι απλώς να μαθαίνω θεωρητικές έννοιες όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα μαθήματα. Όσον αφορά στην εξέταση, θεωρώ ότι θα πρεπει να εξεταζόμαστε σε κριτικό επίπεδο, δηλαδή στο τι πραγματικά έχουμε καταλάβει από το μάθημα,χωρίς απαιτήσεις για γνώσεις τις οποίες είναι απίθανο να θυμόμαστε μετά την εξέταση. Δηλαδή να εξεταζόμαστε σε γνώσεις που πραγματικά θα μας φανούν χρήσιμες. m-5050030

Ανώνυμος είπε...

5030032 - Ζαρογιαννοπούλου Μαριέττα

Θα ήθελα να παρακολουθώ το μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων γιατί θεωρώ σημαντικό και με ενδιαφέρει να αποκτήσω κάποιες βασικές γνώσεις γύρω από αυτό. Αυτό όμως που θα με κάνει να επιμείνω στην παρακολούθηση θα είναι αν διαπιστώσω ότι στο μάθημα κατανοώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τις έννοιες και την ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους στα πλαίσια του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας. Αυτό θα συμβάλλει στον περαιτέρω προβληματισμό μου γύρω από το μάθημα και άρα θα απιτρέψει τον, κατα τη γνώμη μου, προτιμότερο τρόπο εξέτασης του μαθήματος, δηλαδή σε κριτικό επίπεδο. Επίσης, καθώς οι εργασίες φαίνεται να είναι σημαντικό κομμάτι του μαθήματος, θεωρώ κύριας σημασίας και την ανατροφοδότηση από το διδάσκοντα στα διάφορα στάδιά της, ιδίως στην προεραιτική- βιβλιογραφική.

Ανώνυμος είπε...

m5050081
Αποφάσισα να παρακολουθήσω το μάθημα κατ'αρχάς επειδή είναι μάθημα κορμού.Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό μάθημα για το τμήμα και ότι θα μου προσφέρει πολύτιμες γνώσεις.
Πιστεύω πως αυτό που θα με παρακινήσει περισσότερο στη παροκολούθηση των παραδόσεων είναι ο καθηγητής κι ένας άμεσος τρόπος διδασκαλίας που θα ειναι πιο κοντά στους φοιτητές.
Όσο αφορά στο τρίτο ζήτημα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να "παπαγαλίσουμε" ένα μεγάλο και δύσκολο βιβλίο, οπότε δε νομίζω ότι μας συμφέρει η απόλυτη απομνημόνευση! Το σωστό θα ήταν να αποκτάμε μια γενική εικόνα πάνω σ'ένα θέμα και ύστερα να ερωτώμαστε με βάση την κρίση μας πάνω σε αυτό γιατί το θέμα είναι ν'αποκτούμε πραματικές γνώσεις. Βέβαια το καλύτερο για μας θα ήταν ένας συνδυασμός των 2 ώστε ν'αποφευχθούν τυχόν ακραίες καταστάσεις. Κάτι τέτοιο ,πιστεύω, μπορεί να δείξει και ότι έχουμε ασχοληθεί με το μάθημα αλλά και ότι το έχουμε κατανοήσει.

Ανώνυμος είπε...

m 5040081

Ξεκίνησα να παρακολουθώ το μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης γιατί πιστεύω ότι είναι όντως απαραίτητη η γνώση του αντικειμένου αυτού και μου αρέσει πάντα να έχω παρακολουθήσει ένα μάθημα πρωτού το διαβάσω για την εξεταστική. Συμφωνώ με την άποψη ότι τα ΠΣΔ χρησιμοποιούνται πλέον έντονα στην καθημερινότητά μας και γι' αυτό άλλωστε θα έχει ενδιαφέρον η παρακολούθηση του μαθήματος. Θα ήθελα στις παραδόσεις να ασχολούμαστε με πρακτικά θέματα και μελέτες περιπτώσεων ώστε να κατανοούμε σε βάθος τις έννοιες του μαθήματος. Φυσικά αναμένω να εξεταστούμε με βάση τα παραπάνω, που θα έχουν τονισθεί και στο μάθημα, μέσα από ερωτήσεις πολ/λης επιλογής και case studies, ώστε να διαπιστωθεί η ουσιαστική γνώση του αντικειμένου των ΠΣΔ.

Ανώνυμος είπε...

m5050120
Λοιπόν
Πρώτον παρακολουθώ το μάθημα επειδη μου αρέσει το ίντερνετ και όλα όσα το ακολουθούν....
Δεύτερον το μάθημα αυτό σχετίζεται με ηλεκτρονικά μέσα , ίντερνετ κτλ στοιχεία δηλαδή που απλά δεν μαθαίνονται !!!! Αυτά τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να γίνουν κατανοητά μέσα από κάποιες ώρες διδασκαλίας.Έχω παρατηρήσει πως και άλλα μαθήματα τέτοιου είδους (ΗΕ/ΕΗΕ ΚΤΛ)γίνονται με 5 max active φοιτητές -rofl- παρόλο που ειναι πάρα πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα.Θέλω να πω πως το όλο θέμα με τα ηλεκτρονικα μέσα και τα πληροφοριακά συστήματα είναι πρώτα εμπειρία και μετά μάθηση!!!! Μια πρόταση που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν ίσως να είχαμε και μερικά εργαστήρια και να βλεπαμε στην πράξη όλα τα στοιχεία του μαθήματος και να αλληλεπιδρούσαμε με αυτά...
Όσον αφορά τώρα την εξέταση του μαθήματος καλύτερα να μην είχαμε εξετάσεις στο μάθημα αλλά ο βαθμός να προέκυπτε με παρόμοιο τρόπο όπως στο μάθημα του κ.Λυμπερόπουλου που ακολουθεί στα επόμενα εξάμηνα.

Ανώνυμος είπε...

m 5050085

θεωρώ ότι είναι σημαντικό να παρακολουθώ το μάθημα των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης, γιατί είναι μάθημα υποχρεωτικό και επομένως οι γνώσεις που θα αποκτήσω θα μου φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Η συνεχής παρακολούθηση των διαλέξεων θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντική, αφού θα μπορέσω να κατανοήσω ευκολότερα βασικές έννοιες που αφορούν τα πληροφοριακά συστήματα και που μετέπειτα θα με βοηθήσουν στην εξέταση του μαθήματος. Eπιπλέον θα μπορέσω να έχω μια επαφή με τον καθηγητή για τυχόν απορίες μου σχετικά με τις εργασίες.

Τέλος πιστεύω ότι η εξέταση του μαθήματος θα πρέπει να στηρίζεται και στις δυο μεθόδους ώστε να αποκτήσουμε την ικανότητα να συνδυάζουμε τη θεωρία από το βιβλίο και την άποψη που έχουμε αποκτήσει μέσα από τις διαλέξεις.

Ανώνυμος είπε...

m 5040151

Θα ήθελα να παρακολουθω τις διαλέξεις διότι α)όταν όταν παρακολουθείς ένα μάθημα μαθαίνεις πολλά περισσότερα απο ότι όταν διαβάζεις μόνο ένα βιβλιο και β) διότι αν παρακολουθείς είναι πιο εύκολο να διαβάσεις μετά το βιβλίο και ξέρεις πια σημεία τονίστηκαν στην τάξη.

Αυτό που θα με έκανε να παρακολουθώ τις παραδόσεις είναι το κατα πόσο θα μου φαίνονται ενδιαφέροντα και χρήσιμα αυτα που λέγονται (δεν ειμαι πολυ φαν των μαθημάτων που σχετίζονται με η/υ).

Πιστεύω οτι οι εξετάσεις θα έπρεπε να περιέχουν λίγο και απο τα δύο. Δηλαδή και γνώσεις (τις οποίες έχουμε αποκτήσει διαβάζοντας το βιβλίο) και κρίσης. Διότι υπάρχουν άτομα τα οποία δεν έχουν πολυ καλή κρίση αλλα διαβάζουν πολύ. Και από την άλλη πλεύρα, υπάρχουν αυτοι οι οποίοι δεν μπορούν να απομνημονεύσουν το βιβλίο όμως έχουν πολύ καλή κρίση.

Ανώνυμος είπε...

m5040087
Παρακολούθησα το 1ο μάθημα διότι ανήκει στα υποχρεωτικά μαθήματα του ΜΚΤ και σκοπεύω να συνεχίσω να το παρακολουθώ εάν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο η 1η παράδοση. Επίσης, θεωρώ ότι με γνώσεις σχετικές με τεχνολογίες όπως τα πληροφοριακά συστήματα είναι μου είναι απαραίτητες.

Προτάσεις σχετικά με αύξηση παρακολούθησης είναι η όσο το δυνατόν απλούστερη παρουσίαση των πληροφοριακών συστημάτων με χρήση υπαρκτών ή/και γνωστών παραδειγμάτων ώστε να κατανοήσουμε την χρηση και χρησιμότητα τους.
Από μια πρώτη εντύπωση, το μάθημα μπορεί και εύχομαι να γίνει ενδιαφέρον.

Όσον αφορά την αξιολόγηση θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι πρέπει να βασιστεί και στην κρίση αλλά και στην γνώση.

Ανώνυμος είπε...

m5030019
Θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω το μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης για δύο λόγους. Αφενός αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα και η παρακολούθηση του συμβάλλει στην καλύτερη κατανόησή του και αφετέρου γιατί η γνώση των πληροφοριακών συστημάτων είναι άκρως απαραίτητη στη διοίκηση (και όχι μόνο) των επιχειρήσεων- πεδίο στο οποίο πολύ πιθανόν να απασχοληθώ.
Αυτό που θα με παρακινούσε να παρακολουθήσω το μάθημα ακόμη περισσότερο είναι η "πράξη" όπως ανέφερε και ένας συνάδελφος. Δεν είναι δυνατόν να διδασκόμαστε ένα τέτοιο μάθημα χωρίς την ανάλογη πρακτική εξάσκηση!
Τέλος, όσον αφορά την εξέταση, πιστεύω αρχικά ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια εργασία/project η οποία θα πραγματεύοταν και μαθαίναμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ θέματα για τα MIS, της οποίας ο βαθμός θα κάλυπτε ένα μεγάλο ποσοστό του συνολικού βαθμού (με την ανάλογη "δυσκολία" ασφαλώς) και το υπόλοιπο να καλύπτεται από γραπτή εξέταση στην οποία να υπαρχει συνδυασμός ερωτήσεων κρίσεως και γνώσεων. (Θεωρώ άδικο για τους φοιτητές ιδιαίτερα στα τελευταία έτη να κάνουν εργασίες υποχρεωτικές και αρκετά απαιτητικές και για αυτές να λαμβάνουν 1, το πολύ 2 βαθμούς εφόσον περάσουν το μάθημα!)

Ανώνυμος είπε...

m5040095
Ο λόγος για τον οποίον θα ήθελα να παρακολουθώ το μάθημα και να συμμετέχω και στο συγκεκριμένο blog, είναι πως ενώ φαινομενικά πρόκειται για ένα "βαρύ" μάθημα,ειδικά για όσους δεν συμπαθούν και τόσο τους η/υ και την ταεχνολογία, πρόκειται για ένα μάθημα που πραγματεύεται καταστάσεις και συστήματα που πρωταγωνιστούν καθημερινά στη ζωή μας. Αυτό από μόνο του με παρακινεί να θέλω να μάθω πως ουσιαστικά οι επιχειρήσεις αποφασίζουν να βάλουν στη ζωή μας τα πληροφοριακά συστήματα.
Όσον αφορά την παρακολούθηση του μαθήματος, αυτό που θα με παρακινούσε ουσιαστικά είναι η παρουσίαση case studies στην τάξη, ειδικότερα γνωστών εταιριών, ώστε να αυξάνεται περισσότερο και το ενδιαφέρον μας!
Σχετικά με την εξέταση τώρα, συμφωνώ πως το καλύτερο είναι να εξετάζεται τόσο η κρίση όσο και η αποστήθιση, με την μεγαλύτερη βαρύτητα όμως να δίνεται στα θέματα κρίσεως, καθώς η κρίση μας πιστεύω θα ζητηθεί αφού τελειώσουμε τη σχολή μας. Από την άλλη βέβαια πιστεύω πως αυτό είναι και πιο δίκαιο για όλους, καθώς δίνεται σε όλους τους φοιτητές η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, είτε αυτές αφορούν την κρίση είτε την αποστήθιση.

Ανώνυμος είπε...

m5040156
Πρέπει να ομολογήσω πως το συγκεκριμένο μάθημα με φοβίζει λίγο μιας και οι σχέσεις μου με το αντικείμενο δεν είναι και οι καλύτερες. Αύτος είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο θα ήθελα να το παρακολουθώ ελπίζοντας πως το τέλος του εξαμήνου αυτό θα αλλάξει. Πιστεύω πως λίγο ή πόλυ, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η τεχνολογία έχει μπεί για τα καλά στην καθημερινότητα της ζωής μας και είμαστε αναγκασμένοι να την ακολουθούμε, ιδιαίτερα αφού επιλέξαμε το αντικείμενο του μάρκετινγκ για τις προπτυχιακές μας σπουδές.
Όσον αφορά τις παραδόσεις θα ηθελά να υπάρχει μια αμφίδρομη επικοίνωνια μεταξύ καθηγητή και σπούδαστων και όχι ένας μακρύς μονόλογος χώρις τέλος. Την παρακολούθηση θα την έκανε πιο εύκολη, όπως έχει ήδη πεί μια συνάδελφος, η πλήσης κατανόηση των διαφορών ένοιών αλλά και παραδείγματα για την κατανόηση των εφαρμογών τους στην δική μας πραγματικότητα. Δέδομένου ότι από αυτά που ακούμε στην παράδοση, βάση ερεύνων, μόνο το 20% μπορούμε να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας μετά από μία εβδομάδα, θεωρώ πως η ύπαρξη του μπλόκ και η εργασία είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να είμαστε σε συνεχή επαφή με το αντικείμενο. Τώρα για τον τρόπο εξέτασης ίσως θα ήταν καλύτερο να εξεταζόμασταν σε κριτικό επίποδο(αλλά δεν θα είναι και ο πιο αντικείμενικος τρόπος βαθμολόγησης φαντάζομαι).Απεύχομαι φύσικα να χρειαστεί να παπαγαλήσω και να εκβιάσω το μυαλό μου να συγκρατήσει δεδομένα μόνο για τις 2 ώρες εξέτασεις.

Ανώνυμος είπε...

5050157
Λοιπόν, αρχικά έχω να πω σχετικά με το θέμα της παρακολούθησης του μαθήματος οτι για εμένα ισχύει οτι ισχύει για όλα τα μαθήματα. Δηλάδή πάντα με την παρακολούθηση ενός μαθήματος είναι πιο εύκολο να ανακαλέσεις στοιχεία στο μυαλό σου γιατι το μάθημα κατά τη γνώμη μου είναι κάτι "ζωντανό". Δημιουργούνται εικόνες στο μυαλό μας και έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε γνωμες που θα μας προβληματίσουν και πιθανώς δεν υπαρχουν σε βιβλία. Όλα αυτά ισχύουν σίγουρα στην περίπτωση του μαθήματός της Δοιίκησης¨Πληροφοριακών Συστημάτων αφού δεν ειμαί καταρτησμένη σχετικά με τα θέματα που πραγματεύεται. Σχετικά με το τι θα ήθελα να υπάρχει στο μάθημα ακόμα δεν μπορώ να εκφράσω συγκεκριμένη άποψη, σίγουρα όμως θα ήθελα να έχει τη μορφή του διαλόγου. Γι'αυτό και συμφωνω ιδιαίτερα με το να ασχοληθούμε με κάποια case studies. Σχετικά με την εξέταση θα ήθελα να εξεταστούμε σε πράματα τα οποία θα μας χρειαστούν αργότερα, έτσι ώστε να μην ξεχαστούν. Τέλος θεωρώ οτι η χρήση του blog είναι πολύ σημαντική γιατι μας κρατάει σε συνεχή επαφή με το μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

m5050149
παρακολουθώ το μάθημα γιατί κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό. Με το διάβασμα μόνο δεν μπορείς να καταλάβεις τόσα πράγματα (κυρίως πρακτικά) όσο με την παρακολούθηση. Επίσης μπορείς να εκφράσεις κάποιες απορίες που έχεις. Επίσης, πιστεύω ότι η παρακολούθηση βοηθάει στο διάβασμα για τις εξετάσεις.
θα ήθελα στις παραδόσεις να ασχολούμαστε περισσότερο με πρακτικά θέματα έτσι ώστε να κατανοούμε καλύτερα τις θεωρητικές έννοιες.
Όσον αφορά την εξέταση πιστεύω ότι είναι σημαντικότερο να εξεταζόμαστε με βάση την κρίση μας γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει να μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτά που μαθαίνουμε και όχι απλά να τα αποστηθίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

m5050126
Έχω αποφασίσει να παρακολουθώ το μάθημα καθώς για να είναι ένα από τα βασικά μας μαθήματα σημαίνει πως μπορεί να μας παράσχει πολύ σημαντικές πληροφορίες σε ότι αφορά στο αντικείμενο μας. Επιπλέον οτιδήποτε ασχολείται με θέματα πληροφορικής το θεωρώ άκρως σημαντικό μιας και πλέον η πληροφορική αποτελει σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και θα αποτελέσει ακόμα πιο σημαντικό κομμάτι κι εργαλείο της δουλειάς μας. Συνεπώς κρίνεται για μένα απαραίτητη η οποιαδήποτε εξοικείωση και γνώση που μπορεί να μας προσφερθεί μέσα στο Πανεπιστήμιο.Προκειμένου τώρα να είμαι απολύτως συνεπής στο μάθημα θεωρώ άκρως απαραίτητη τη διεξαγωγή του μαθήματος σε διαλογικά πλαίσια. Δηλαδή πιστεύω πως θα πρέπει να γίνεται ένα μάθημα στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει συνεχής αλληλόδραση και διάλογος μεταξύ όλων εμάς των φοιτητών και εσάς. Αυτό όμως πιστεύω πως θα είναι απόλυτα εφικτό μιας κι έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε ως μέθοδο να μας παρουσιάσετε κάποια πράγματα, τις μελέτες περιπτώσεων. Μέσω αυτών σίγουρα,όπως έχει φανεί και σε άλλα μαθήματα, θα αποκτήσουμε πιο αντικειμενικές, ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις. Σχετικά με την εξέταση θα συμφωνήσω με μία συνάδελφο παραπάνω. Καλό θα ήταν δηλαδή να εξεταστούμε και σε θεωρητικό επίπεδο, δηλαδη μια ερώτηση μέσα από το βιβλίο ώστε να έχετε μία σαφή εικόνα σχετικά με το αν ασχοληθήκαμε με το μάθημα, και μια πιο πρακτικού επιπέδου ερώτηση, ώστε να δείτε αν και σε ποιο βαθμό έχουμε κατανοήσει κάποιες έννοιες. Βέβαια στη 2η ερώτηση, μιας και ουσιαστικα θα είναι κρίσεως, καλό θα ήταν να είναι διαβαθμισμένη ώστε ακόμη κι αν δεν είμαστε απόλυτα γνώστες του συγεκριμένου θέματος που θα έχετε επιλέξει να μας εξετάσετε, να μπορούμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς.

Ανώνυμος είπε...

M5030007 ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΝΓΙΩΤΗΣ

ΑΡΧΙΚΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΣΔ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΩ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΣΔ ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ MULTIPLE CHOICE)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡ/ΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ , ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Κ.Α ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΛΑΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

m5050046
Ο λόγος που αποφάσισα να παρακολουθήσω το πρώτο σας μάθημα ήταν για να ενημερωθώ για το περιεχόμενο του μαθήματος και φυσικά για τις εργασίες. Σκοπεύω να το παρακολουθώ γιατί γενικά κατανοώ καλύτερα τα μαθήματα όταν παρευρίσκομαι στις διαλέξεις.
Αν και δε θεωρώ τα μαθήματα πληροφορικής ενδιαφέροντα, γνωρίζω ότι μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις. Προσωπικά, θα τα έβρισκα πιο ενδιαφέροντα αν ο τρόπος διδασκαλίας ήταν πιο αμφίδρομος, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση πετυχαίνεται κατά ένα βαθμό με τη συμμετοχή στο blog.
Όσον αφορά τον τρόπο εξέτασης, πιστεύω ότι είναι προτιμότερη η κριτική αξιολόγηση γιατί έτσι θα φανεί αν έχουμε κατανοήσει και μάθει ουσιαστικά ότι χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

m5050103
Παρακολουθώ το μάθημα για να το περάσω με όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό.Η παρακολούθηση γίνεται ενδιαφέρουσα όταν ο διδάσκων εμπλουτίζει την καθαρή πληροφορία με την προσωπικότητά του και τη μεταδίδει παραστατικά αλλά και κατανοητά.Στην εξέταση σαφώς πρέπει να αξιολογείται η κριτική ικανότητα σε μεγάλο βαθμό,μόνο αν έχουν δοθεί τα κατάλληλα παραδείγματα και καθοδήγηση από το μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

HHGF

Ανώνυμος είπε...

5010203
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ!!ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΤΕ!
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΡΜΟΥ Κ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ Κ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ Κ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΣΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Κ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΝΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!!Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

m5050024
Σκοπεύω να παρακολουθήσω το μάθημά σας επειδή δεν γνωρίζω καλά το αντικείμενο της πληροφορικής και δυσκολεύομαι αρκετά στην κατανόηση σημειώσεων, αν δεν έχω συμμετάσχει στο μάθημά σας. Καθώς επίσης, για να ενημερώνομαι για τις εργασίες.
Για τις εξετάσεις, πιστεύω ότι πρέπει να περιλαμβάνει τόσο ερωτήσεις κρίσεως όσο και αποστήθισης.

Ανώνυμος είπε...

m5050108
Αποφάσισα να παρακολουθήσω την πρώτη διάλεξητου μαθήματος ΠΣΔ και θα συνεχίσω να παρακολουθώ και τις επόμενες,καθώς θεωρώ πολύ σημαντικό το αντικείμενο που διαπραγματεύεται το συγκεκριμένο μάθημα.Η πληροφορική έχει εισχωρήσει στη ζωή μας και θα αποτελέσει κυρίαρχο εργαλείο στη δουλειά μας. Επιπλέον μέσω της παρακολούθησης θα κατανοήσω καλύτερα το μάθημα και θα μπορέσω να εκφράσω τις απορίες μου.Θα προτιμούσα οι διαλέξεις εκτός των θεωριτικών εννοιών να περιλαμβάνουν και παραδείγματα πρακτικών εφαρμογών για να έχω μια πιο εμπειρική άποψη του μαθήματος.Κατά τη γνώμη μου η εξέταση θα πρέπει να βασίζεται στην κριτική αξιολόγηση γιατί έτσι φαίνεται αν ο φοιτητής/τρια έχει σε βάθος κατανοήσει ή απλώς"παπαγαλίσει"αυτά που εχει διδαχτεί.

m5050060 είπε...

Θέλω να παρακολουθήσω το μάθημα αυτό διοτί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο διεξάγοντε καποίες καθημερινές συναλλαγές καθώς και την σημαντικότητα που αρχίζουν να εχούν τα συστήματα αυτά στην καταναλωτική μας συμπεριφορά.Οσον αφόρα τις παραδόσεις αυτό που πραγματικά θα με υποκίνουσε να τις παρακολουθήσω θα ήταν η αναφορά του μαθήματος σε γεγονότα που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο ωστέ οι γνώσεις που μπορώ να αποκτήσω να γίνονται ευκολότερα κατανοήτες καθώς θα αναφέρονται σε περιστατίκα γνώστα στους περισότρους από εμάς.Τέλος η τελίκη εξέταση του μαθήματος θα ήταν καλύτερο να στηριχτεί στην κριτική αξιολόγηση των γνώσεων και των σκέψεων μας καθώς μ'αυτόν τον τροπό είναι σιγούρο ότι ο εξεταζόμενος για να περάσει το μάθημα αύτο θα πρέπει να έχει κατανοήσει πλήρως τις ίδεες και γνώσεις που πραγματεύτε το μάθημα αύτο.

Ανώνυμος είπε...

m5040094Παρακολουθώ το μάθημα γιατί θεωρώ πως η εξοικείωση με τα Πληροφοριακά συστήματα είναι επιβεβλημένη για ένα μελλοντικό στέλεχος μιας επιχείρησης. Επίσης τα συναντάμε σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής.
Για να γίνει η παρακολούθηση ευχάριστη για όλους τους φοιτητές ακόμα πιστεύω πως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση μας για συμμετοχή και διάλογο είναι σημαντική καθώς επίσης και η χρήση απλής γλώσσας από τον καθηγητή για να μην μένουν απορίες.
Όσον αφορά τις εξετάσεις, θεωρώ πως το υπάρχον βιβλίο δεν βοηθά καθόλου καθώς είναι πολ΄μεγάλο και δυσκολονόητο. Έτσι βάση πρέπει να δοθεί στις σημειώσεις του καθηγητή και σε όσα λέγονται κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Ανώνυμος είπε...

m5050069
Αποφάσισα να παρακολουθώ το μάθημα διότι θεωρώ πως είναι ένα αρκετά δύσκολο μάθημα,το οποίο απαιτεί την άμεση συνεργασία φοιτητών και καθηγητή.Τα πληροφοριακά συστήματα βρίσκονται καθημερινά στη ζωή μας και το να μάθουμε πως πρέπει να τα χρησιμοποιούμε είναι κρίσιμο για τη μελλοντική μας επαγγελματική αποκατάσταση.
Στον τομέα της παρακολούθησης,πιστεύω πως η συμμετοχή μας στην εργασία και η συνεχή χρήση καθημερινών παραδειγμάτων,θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση και θα κάνουν το μάθημα πιο κατανοητό.
Τέλος,όσον αφορά την εξέταση,η αποστήθιση γνώσεων που θα αποβάλλουμε αμέσως μετά την εξέταση,όπως γίνεται στα περισσότερα μαθήματα,δε θεωρώ ότι είναι αποτελεσματικός τρόπος εξέτασης.Κατα τη γνώμη μου,η χρήση ερωτήσεων κριτικής ικανότητας βοηθά στην πραγματική κατανόηση για το αν οι φοιτητές έχουν αντιληφθεί την ουσία του μαθήματος.

Ανώνυμος είπε...

5030010

Παρακολουθώ το μάθημα γιατί έχω αντιληφθεί ότι τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης είναι απαραίτητα εργαλεία για την αποτελεσματική λειτουργία των σημερινών επιχειρήσεων και άρα είναι κριτικής σημασίας το να μπορέσω να κατανοήσω πλήρως την έννοια και την εφαρμογή τους.
Αυτό που θα με παρακινούσε περισσότερο να παρακολουθώ το μάθημα είναι η μελέτη αρκετών case studies τα οποία θα δείχνουν πώς δημιοργείται και λειτουργεί ένα Πληροφοριακό Σύστημα στα πλαίσια επιχειρήσεων διάφορων κλάδων. Τέλος, σε ότι αφορά την αξιολόγησή μας πιστεύω ότι ο προτιμότερος τρόπος θα ήταν εκείνος που συνδυάζει την κατανόηση βασικών εννοιών και όρων που είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε και τη χρήση της κριτικής μας σκέψης.

Ανώνυμος είπε...

m5050079

Το μάθημα αυτό το παρακολουθώ κατ'αρχάς γιατί είναι υποχρεωτικό μάθημα κορμού! Κατα τα άλλα ομώς ελπίζοντας οτι θα κατανοήσω σε μεγαλύτερο βαθμό θέματα πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης, πράγμα που απέτυχα σε προηγούμενα εισαγωγικά μαθήματα...
Και αυτό γιατι θεωρώ ότι ο κλάδος αυτός θα παίξει ιδιαίτερα στο μέλλον, σημαντικό ρόλο σε καθε μια επιχείριση, αφου όλα τείνουν να γίνουν αυτοματοποιημένα. Ελπίζω λοιπόν πέρα απο το να περάσω το μάθημα να πάρω αυτές τις γνώσεις που σίγουρα θα φανούν αρκετά χρήσιμες μελλοντικά.

Ανώνυμος είπε...

m5030024-ΔΑΕΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Δεδομένου ότι βρίσκομαι στο 5ο έτος των σπουδών μου, η εμπειρία μου μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι μόνο τα μαθήματα που έχω παρακολουθήσει την παράδοσή τους μου έχουν προσφέρει γνώσεις που μπορώ εύκολα να ανακαλέσω και που θεωρώ ότι τις κατέχω, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στα οποία η βιαστική αποστήθιση την περίοδο των εξετάσεων δεν αποδείχθηκε χρήσιμη. Επιπλέον, επειδή λόγω εργασίας αναγκάστηκα να καθυστερήσω την ολοκλήρωση των σπουδών μου, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τον πρόσθετο αυτό χρόνο,παρακολουθώντας όλα τα εναπομείναντα μαθήματα. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο μάθημα,ο τίτλος του μου δημιουργεί κίνητρο να το παρακολουθήσω καθώς φαίνεται ότι έχει πρακτική εφαρμογή και συνδέεται με την τεχνολογία την οποία πρέπεινα παρακολουθούμε και να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε εποικοδομητικά.Η πρώτη επαφή με το μάθημα μου έδωσε την εντύπωση ότι το μάθημα θα περιλαμβάνει και συζήτηση , μελέτες περιπτώσεων κ.τ.λ και δε θα βασίζεται μόνο στην κατανόηση θεωρητικών εννοιών, γεγονός που δίνει επιπλέον κίνητρο για την παρακολούθηση του.Αυτό που σίγουρα αποθαρρύνει τους φοιτητές είναι η απλή ανάγνωση από των καθηγητή δεκάδων διαφανειών επί δύο ώρες-ο,τιδήποτε πέρα από αυτό δίνει και ένα κίνητρο για παρακολούθηση, το οποίο φυσικά αυξάνεται όσο πιο ενδιαφέρουσα είναι για το φοιτητή η ύλη του μαθήματος.όσον αφορά στις εξετάσεις νομίζω ότι η μονομέρεια και στις δύο περιπτώσεις δεν ενδείκνυται,αλλά θα προτιμούσα έναν συνδυασμό αυτών, καθώς μη γνωρίζοντας βασικές θεωρητικές έννοιες δε θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε 1 case study,αλλά και περιορίζοντας την εξέταση σε αυτές δεν εξασφαλίζεται ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε και να λάβουμε αποφάσεις σε θέματα σχετικά με τα ΠΣΔ.Γι'αυτό μόνο ο συνδυασμός μπορεί να οδηγήσει σε συνολική και αντικειμενική αξιολόγηση.

Ανώνυμος είπε...

m5050080 O λόγος για τον οποίο πρόκειται να παρακολουθήσω το μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης είναι ότι πιστεύω πως η γνώση του αντικειμένου αυτού είναι χρήσιμη.Το γεγονός ότι είναι μάθημα κορμού δεν θα με παρακινούσε να το παρακολουθήσω αν δεν έβρισκα τα όσα πραγματεύεται ενδιαφέροντα.Ακόμη,θα με βοηθήσει σημαντικά στην παρακολούθηση το να κατανοώ πλήρως τις έννοιες και την εφαρμογή τους στα πλαίσια του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας.Σε αυτό κατά τη γνώμη μου θα συμβάλλει η όσο το δυνατό μεγαλύτερη απλούστευση των εννοιών από τον καθηγητή.
Όσο αφορά το αν θα έπρεπε να δίνεται μεγαλύτερο βάρος στην κρίση ή την απομνημόνευση των φοιτητών στις εξετάσεις η γνώμη μου είναι ότι για την απομνημόνευση ο φοιτητής καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια.Αντίθετα, η κρίση αποτελεί περισσότερο μια ικανότητα που διαθέτει σε κάποιο συγκεκριμένο βαθμό.Επομένως θεωρώ ότι θα πρέπει να εξετάζεται και στα δύο αλλά να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση από το καθηγητή στο αν έχουν καταννοηθεί επαρκώς οι έννοιες.

Ανώνυμος είπε...

m 5050099
O λόγος για τον οποίο σκοπεύω να παρακολουθώ τα ΠΣΔ είναι αφ'ενός γιατί αποτελεί μάθημα υποχρεωτικό και άρα επιθυμώ ένα καλό βαθμό και αφ'ετέρου επειδή πιστεύω ότι η εξοικείωση με το αντικείμενο είναι απαραίτητη για την μετέπειτα σταδιοδρομία μου. Βέβαια, η συστηματική παρακολούθηση μου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η μεταδοτικότητα του καθηγητή και η παρουσίαση των πληροφοριών με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποτελούν στείρες γνώσεις. Η τελική εξέταση πιστεύω πως θα πρέπει να γίνεται σε πρακτικά θέματα και να συνδυάζει κριτική σκέψη και θεωρητικές γνώσεις. Επίσης,θα ήθελα να πω πως είμαι υπέρ των εργασιών αρκεί αυτές να συνυπολογίζονται πραγματικά στο βαθμό.

Ανώνυμος είπε...

'Ενας απο τους σοβαροτερους λογους που παρακολουθω το μαθημα ειναι σαφως το οτι ειναι μαθημα κορμου. Φθανοντας ομως στο 5ο ετος πλεον, εχω αλλαξει αποψη σχετικα με τα μαθηματα, εχω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα για αυτα και θεωρω οτι μας δινεται μια σπουδαια ευκαιρια να μαθουμε πραγματα με τα οποια πιθανως να μην ασχολουμασταν υπο διαφορετικες συνθηκες. Αντί, λοιπον, να παιρνουμε απο φοβο τα μαθηματα αυτα, επειδη ισως δεν εμπιπτουν στα ενδιαφεροντα μας και ακομα και ο τιτλος τους μας φαινεται δυσνοητος (!), πρε πει να φερθουμε εξυπνα και να ασχοληθουμε πιο εντατικα μαζι τους, αποκομιζοντας ετσι γνωσεις σε πολυ πρακτικα και χρησιμα θεματα, οπως ειναι και τα ΠΣΔ.
Το βασικοτερο κριτηριο για να παρακολουθησω ενα μαθημα και ,ιδιως ενα μαθημα οπως τα ΠΣΔ που σχετιζεται με εναν τομεα που δεν κατεχω ιδιαιτερα,ειναι να κραταει ζωντανο το ενδιαφερον μου και να μου δημιουργει την περιεργεια να μαθω περισσοτερα πανω πανω σε αυτο και τη διαθεση να συμμετασχω ενεργα. Αυτό σημαινει ουσιαστικα οτι η μαθηση μεσω ερευνων, εργασιων, συζητησεων ειναι το καλυτερο μεσο εκμαθησης και εξοικειωσης με το περιεχομενο τον μαθηματος.Τελος, και ο τροπος εξετασης πρεπει να ειναι σε αμεση συναρτηση με τον τροπο διδασκαλιας, προτιμοτερες δηλαδη θα ηταν οι πρακτικες ασκησεις που θα δειχνουν το αν εχουν σε βαθος και ουσιαστικα κατανοησει το τι υα πει ΠΣΔ και ποια η χρησιμοτητα και η πρακτικη εφαρμογη τους, σε αντιθεση με τη στειρα θεωρια.

Ανώνυμος είπε...

m5030078-ΜΠΡΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ 5ο ΕΤΟΣ ΚΑΙ TA MIS ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΩ. ΟΜΩΣ, ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣTΕΛΕΧΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ MIS. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΖΩΝΤΑΝΟ. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ CASE STUDIES ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΤΕΛΟΣ, ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

5050056-Λουκρέζη Παναγιώτα
-Παρακολουθώ το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης διότι ολοκληρώνει τις γνώσεις μου για ecdl,επίσης διότι ένα μάθημα όπως αυτό που σχετίζεται με πρακτικά ζητήματα απάιτεί παρακολούθηση για να το καταννοήσει κάποιος.
-Για να παρακολουθήσω το μάθημα θα με παρακινούσε αποφασιστικά το μάθημα να μην επικεντρώνεται στη θεωρία αλλα στην πρακτική εφαρμογή της.
-Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να εξεταστούμε στην κριτική αξιολόγηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ελπίζω να αποκτήσουμε στην πορεία,αφού αυτό και θα μας φανεί χρήσιμο και στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

m5050041-ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΙΩΑΝΝΑ
Παρακολουθώ το μάθημα γιατί θέλω να κατανοήσω όσο το δυνατόν καλύτερα το περιεχόμενό του, δηλαδή να εξοικειωθώ με την έννοια των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης και την πρακτική εφαρμογή τους.΄Άλλωστε θεωρώ ότι η πληροφορική είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο τη σύγχρονη εποχή και θα ήθελα να γνωρίζω όσο το δυνατόν περισσότερα γύρω από αυτή.
Πιστεύω ότι το μάθημα θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρον, αν αναφέρονται παραδείγματα στην τάξη και γίνεται με διάλογο. Επίσης, θεωρώ ότι χρήσιμες είναι οι σημειώσεις, γιατί το βιβλίο φαίνεται δυσνόητο.
Τέλος, όσον αφορά την εξέταση, πιστεύω ότι πρέπει να δοκιμαστούν και οι γνώσεις μας και η κριτική μας σκέψη.

Ανώνυμος είπε...

5050052
Αποφάσισα να παρακολουθώ το μάθημα γιατί τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης έχουν πλέον ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό λοιπόν να είμαστε αρκετα εξοικειωμένοι με αυτο τον τομέα.
Η εργασία αλλά και τα case studies που θα μας δωθούν παίζουν σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αποτελούν και παράγοντα υποκίνησης για την παρακολούθηση του μαθήματος καθώς μας εντάσσουν στο πνεύμα του. Σημαντικό επίσης είναι οι διαλέξεις να είναι κατανοητές και να αναλύονται οι βασικότερες εννοιες καθώς και να υπάρχει διάλογος και συνεργασία ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητή.
Τέλος θεωρώ ότι η στείρα απομνημόνευση δε συντελεί στην εμπέδωση του μαθήματος. Άρα η εξέταση είναι προτιμότερο να βασίζεται στην κριτική αξιολόγηση των γνώσεων και ικανοτήτων που έχουμε λάβει.Να εξεταζόμαστε δηλαδή σε αυτά που θα μας φανούν ουσιαστικα χρήσιμα.

Ανώνυμος είπε...

5040119-το μαθημα καταρχάς εντάσσεται στα υποχρεωτικά του τμήματος. οπότε η σταδιακή παρακολούθηση είναι απαραίτητη. ωστόσο το αν θα το παρακολουθω θα εξαρτηθεί απο τη φύση των παραδόσεων. έννοιες, ορισμοί, ασκήσεις,μελέτες περιπτώσεων πρέπει να μελετούνται με τρόπο απλό και γλώσσα κατανοητή. δεδομένου ότι τα πληροφοριακά συστήματα ως επιστήμη ειναι σχεδόν δεδομένο οτι θα τη συναντήσουμε στην πορεία πρέπει μέσα από μάθημα να την αγαπήσουμε και να καταλάβουμε γιατί εντέλει είναι τόσο σημαντική και τι πρέπει εμείς από μεριά μας να κάνουμε. το μάθημα πρέπει να στηρίζεται σε πρακτικές εφαρμογές για την καλύτερη κατανόηση και φυσικά για να μη βαριόμαστε από την πολλή θεωρία! η εξέταση θα πρέπει κύρίως να βασίζεται στην κρίση μας μιας και ποτέ σε καμιά δουλειά δεν θα μας ζητηθεί να ξέρουμε κατεβατά απέξω. παρόλαυτα η κρίση μας διαμορφώνεται μέσα απο την κατανόηση της θεωρίας και σε αυτό βασιζόμαστε σε εσάς και το μάθημa.

Ανώνυμος είπε...

m5050090
Ένας βασικός λόγος που παρακολουθώ το μάθημα είναι επειδή δεν έχω μεγάλη σχέση με τα θέματα της τεχνολογίας και το αντικείμενο του μαθήματος. Στη συνέχεια,ανάλογα με το αν θα αποδειχθεί ενδιαφέρον ή όχι, θα το παρακολουθώ επειδή θέλω και όχι μόνο επειδή πρέπει!
Αυτό που θα με παρακινούσε να έρχομαι είναι να διαπιστώσω ότι καταλαβαίνω τόσο τις έννοιες που πραγματεύεται όσο και το πώς η εφαρμογή τους θα μου φανεί χρήσιμη.Ένα άλλο βασικό στοιχείο που θα με παρακινούσε είναι ο τρόπος της διδασκαλίας.Όχι ένας βαρετός μονόλογος, αλλά μία συζήτηση μέσα στο αμφιθέατρο.
Τέλος, για τον τρόπο εξέτασης πιστεύω ότι χρειάζονται τόσο οι ερωτήσεις γνώσης όσο και οι ερωτήσεις κρίσης.

Kapajohn είπε...

m5040045 Καπαγιαννίδης Δημήτρης

Παρακολουθώ το μάθημα διότι πιστεύω ότι ένας ολοκληρωμένος manager που έχει ως στόχο την αποτελεσματική διοίκηση οφείλει να έχει γνώσεις πάνω στο θέμα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, αλλά και να είναι σε θέση να τις εφαρμόσει.
Αυτό που θα με υποκινούσε να παρακολουθήσω το μάθημα είναι η ύπαρξη και εργαστηριακού μαθήματος στο οποίο θα εφαρμόζαμε της γνώσεις μας. Στο πρώτο έτος για παράδειγμα είχαμε τα μαθήματα των Ποσοτικών Μεθόδων 1 και 2 τα οποία συνοδεύονταν από το εργαστηριακό μάθημα του SPSS το οποίο μας βοήθησε να εφαρμόσουμε τις γνώσεις στατιστικής που είχαμε. Ακόμα η ύπαρξη εντατικού διαλόγου είναι ένα σημαντικό στοιχείο κατά την άποψη μου για την επιτυχία ενός μαθήματος.
Προσωπικά πιστεύω ότι η παπαγαλία και η αποστήθιση βιβλίων δεν έχει θέση στα σχολεία πόσο μάλλον τα πανεπιστήμια διότι δηλητηριάζει την κριτική σκέψη και δημιουργεί άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να σκεφτούν και να βρουν λύσεις σε προβλήματα της εργασίας τους. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ορισμένοι καθηγητές του πανεπιστημίου μας χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο. Είναι προφανές δε ότι προτιμώ στις εξετάσεις να αξιολογείτε η κριτική σκέψη.

Ανώνυμος είπε...

m5050019
Μπήκα να παρακολουθήσω την πρώτη διάλεξη του μαθήματος για να δω περί τίνος πρόκειται και τι αντικείμενο πραγματεύεται.Μετά χαράς διαπίστωσα ότι ασχολείται με θέματα ενδιαφέροντα και χρήσιμα τόσο για την μετέπειτα πορεία μας στο χώρο του μάρκετινγκ όσο και για καθημερινά μας ζητήματα.
Αυτό που θα με έκανε να παρακολουθήσω το μάθημα είναι να ασχολούμαστε κυρίως με τις πρακτικές εφαρμογές των ΠΣΔ και να μη μένουμε απλά στα πλαίσια της θεωρίας.Να βλέπουμε και να κρίνουμε ρεαλιστικές καταστάσεις έτσι ώστε να κατανοήσουμε σε βάθος το αντικείμενο του μαθήματος.Επίσης ένα άλλο ζήτημα που θα με ωθούσε στην παρακολούθηση είναι το κατά πόσο προσιτός είναι ο καθηγητής και ο ζήλος με τον οποίο θα έκανε τη διάλεξη.
Τέλος θα ήθελα ο τρόπος εξέτασης να συνδυάζει και γνώσεις και κριτική σκέψη.Είναι αδύνατο να αποστηθίσουμε ένα ολόκληρο βιβλίο και κατά τη γνώμη μου λίγο ανούσιο, καθώς αυτή η μέθοδος θα μας προσφέρει στείρες γνώσεις που πιθανότατα να ξεχάσουμε μετά την εξέταση.Το πιο σημαντικό είναι να άποκτήσουμε μια γενική εικόνα που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή κριτικά συμπεράσματα.Αυτό πιστεύω θα πρέπει να προσπαθήσει να διαπιστώσει ο καθηγητής κατά την εξέταση.

Ανώνυμος είπε...

5040004
Η βασική αρχή για να "προσέξουμε" ότι υπάρχουν τα "Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης" στο χώρο του Μάρκετινγκ όπως γενικώς αυτός γίνεται αντιληπτός είναι ότι αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα ανεξάρτητα από κατευθύνσεις.Αυτός είναι κ ο λόγος,αρχικά τουλάχιστον,που επιλέγω το μάθημα.Από εκεί και πέρα το πόσο σημαντικό είναι κ τι αποτελέσματα έχει επαγγελματικά είναι άλλο θέμα.Το μάρκετινγκ και ο χώρος των επιχειρήσεων είναι εξ ορισμού συνεχώς εξελισσόμενα ακολουθώντας το δυναμικό περιβάλλον.Η ανταπόκριση στις αλλαγές σε όλους τους τομείς είναι αυτή που έκανε τα πληροφοριακά συστήματα αναπόσπαστο κομμάτι των λειτουργιών μιας επιχείρησης καθώς και βασικό εργαλείο αυτών.Επομένως ως σπουδαστές και αργότερα ως επαγγελματίες δεν νοείται να μην μπορούμε να χειριστούμε και να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία που μας παρέχεται.
Το αντικείμενο του μαθήματος δείχνει ενδιαφέρον,γι’αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ιδιαίτερο που θα το έκανε πιο ελκυστικό.Κακά τα ψέματα όμως ένα μάθημα στη σχολή το βλέπουμε απλά σαν ένα ακομη μαθημα στη σχολη.Όσο και αν θέλουμε, τις περισσότερες φορές «παραστρατούμε» και ξεχνάμε την σημαντικότητα κάποιων μαθημάτων.Δυστυχώς δεν γνωρίζω πώς θα μπορούσατε προσωπικά να αλλάξετε κάτι σε αυτή την κατάσταση…
Τέλος,είμαι της άποψης πως η καλύτερη μέθοδος αποτελεσματικής αφομοίωσης ως πιο «παραστατική» και εξέτασης είναι μία μελέτη περίπτωσης.Πρόκειται για εφαρμογή της γνώσης καθαρά θεωρητικού επιπέδου πάνω σε πραγματικές επιχειρήσεις και συνθήκες.Το αποτέλεσμα είναι ότι στην πράξη καλούμαστε να «διαγνώσουμε» τα όσα μαθαίνουμε από τα βιβλία σε πραγματικές περιπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν!Η αλήθεια είναι πως αρχικά η σκέψη μου ήταν να παρακολουθήσω το μάθημα γιατί είναι στα υποχρεωτικά μαθήματα του εξαμήνου και καθώς θα λείψω στο εξωτερικό για ERASMUS σκέφτηκα πως θα είναι καλό να έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται έτσι ώστε όταν γυρίσω να μπορέσω να δώσω τ μάθημα στην εξεταστική του Σεπτέμβρη.Αν ήταν επιλογής το πιθανότερο είναι πως δεν θα το διάλεγα γιατί ο τίτλος θα μου φαινόταν βαρετός.Παρόλα αυτά, όταν έλαβα το e-mail για την εγγραφή στο Blog τοθ μαθήματος κ την εργασία αμέσως μου κινήθηκε το ενδιαφέρον.Σιγουρα ένα κίνηρο είναι οι βαθμοί.Χάνοντας το πρώτο μάθημα κ αφού δεν έμαθα το τί ειπώθηκε ήρθα στο δεύτερο κ με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσα για τη συμμετοχή των συμφοιτητών μου στο blog,για τις απαντήσεις τους στο case study..Κατά κάποιο τρόπο ενθουσιάστηκα!Γύρισα σπίτι σκεπτόμενη ότι όντως τα πληρφοριακά συστήματα υπάρχουν παντού και θα ήμουν χαζή να μην ασχοληθώ με ένα μάθημα το οποίο μου δίνει την ευκαιρία να τα μάθω, να εξοικειωθώ με όλα αυτά, να αποκτήσω βασικές γνώσεις που σίγουρα θα μου χρησιμεύσουν αργότερα.Επίσης ένιωσα "περήφανη" όταν ο πατέρας μου, που ασχολείται πολύ με την τεχνολογία και τις εξελίξεις στον τομέα αυτό,με ρώτησε τί είναι ένα ιστολόγιο και ήξερα τί να του πω και μάλιστα τί να του δείξω!Θεωρώ ότι ο τρόπο που γίνεται το μάθημα-αν και είναι πολύ αρχή για να πώ εφόσον παρακολούθησα μόνο το δεύτερο- είναι πολύ καλός και τραβά την προσοχή.Τουλάχιστον έτσι έγινε με εμένα.Το ότι σθζητήσαμε το case study στο μάθημα και Πήραμε feedback για τις απαντήσεις (όσοι είχαν δώσει) είναι πολύ σημαντικό.Το ότι όλοι συμμετέχουμε στο blog το θεωρώ επίσης θετικό!Όσοι το έχουν δει σαν κυνήγι(?) βαθμών νομίζω πως θα πρέπει να σκεφτούν καλύτερα.Όσον αφορά στην εξέταση παρόλο που θα είναι πιο "επίπονο" για τον κύριο Ευαγγελάτο νομίζω πως πρέπει να εξετάζεται η κριτική μας σκέψη πάνω στο θέμα. ΄Παρόλο που σε αρκετά μαθήματα γίνεται μια τέτοια προσπάθεια νομίζω πως ακόμα βρίσκομαι στο σχολείο όπου πρέπει να απαντήσω στις εξετάσεις όπως ακριβώς τα λένε οι σημειώσεις και τα βιβλία.Θα ήταν καλό να ακονίσουμε λιγάκιτο μυαλό μας, να μας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουμε ο καθένας το πως νιώθουμε για το ενα η το άλλο θέμα.Σίγουρα βέβαια θα πρέπει να δείξουμε οτι κάποιες γνώσεις τις έχουμε λάβει κ οτι κάποια πράγματα τα έχουμε κρατήσει στο μυαλό.Οπότε η εξέταση θα μπορουσε να ήταν συνδυασμός αξιολόγησης της κριτικής μας σκέψης και των γνώσεων στο αντικείμενο του μαθήματος.5050035

Ανώνυμος είπε...

m5050022

Γιατί παρακολουθώ το μάθημα

Η αλήθεια είναι ότι, αν και ασχολούμαι αρκετά με θέματα τεχνολογίας και ιδιαίτερα με το ίντερνετ και τα ιστόπεδα, δεν ξέρω σχεδόν τίποτα περί των ΠΣΔ. Οι λέξεις από μόνες τους βέβαια μου λένε κάτι, αλλά επειδή μάλλον δεν είναι και το πιο σωστό αποφάσισα να παρακολουθήσω και το μάθημα. Βέβαια το παρακολουθώ κι για άλλους τρεις λόγους:
α) γιατί είναι μάθημα κορμού
β) επειδή με βοηθούν παρά πολύ (γενικότερα) οι παρακολουθήσεις των παραδόσεων, καθώς βαριέμαι λιγάκι να διαβάζω τόμους για θέματα τα οποία δεν έχω ξανακούσει πριν την εξεταστική και
γ) γιατί ενθουσιάστηκα πολύ με τον τρόπο επικοινωνίας που μπορούμε να έχουμε τόσο μεταξύ μας οι φοιτητές, όσο και με σας (εννοώ το blog).

Πώς θα ήθελα να γίνεται το μάθημα

Αυτό για μένα προσωπικά είναι το πιο σημαντικό θέμα, καθώς είμαι σχετικά ντροπαλή και δεν ενθαρρύνομαι εύκολα στο να μιλήσω, παρόλο που μπορεί να έχω να πω κάτι. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ήθελα το μάθημα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συμμετοχικό, με ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση και με εύκολη και επαρκή ορολογία σχετική με το μάθημα. Θα ήθελα όμως να είναι και αρκετά πρακτικό, με πολλά παραδείγματα προς κατανόηση των περίπλοκων όρων και ειδικότερα παραδείγματα που άπτονται του τι θα συναντήσουμε όταν θα βγούμε στην αγορά εργασίας. Με λίγα λόγια, να γίνεται ένα μάθημα του οποίου οι θεωρητικές προσεγγίσεις και τα παραδείγματα να έχουν πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητά μας, κυρίως γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα εμπεδώσουμε.

Τρόπος εξέτασης

Σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι μου αρέσουν οι ερωτήσεις που απαντώνται αποκλειστικά με τη λεγόμενη "παπαγαλία". Προτιμώ να βάζω το μυαλό μου να σκέφτεται, ώστε η απάντηση να είναι καθαρά δικό μου δημιούργημα και όχι να είμαι ένα απλό φερέφωνο. Η δικιά μου πρόταση λοιπόν είναι σε απόλυτη συμφωνία με αυτήν πολλών συναδέλφων μου. Ερωτήσεις κρίσεως που για να τις απαντήσουμε χρειάζεται μεν να ανατρέξουμε σε βιβλία και σημειώσεις, αλλά από την άλλη, αυτά θα αποτελούν μόνο την βάση και θα προσαρμόζονται στην ανάλογη κατάσταση.

Αυτά είχα να πω.
Καλή αρχή και καλό ακαδημαϊκό έτος να χουμε!

Ανώνυμος είπε...

5040064-ΛΗΞΟΥΡΓΙΩΤΗ ΕΦΗ
Ο βασικός λόγος που παρακολουθώ το μάθημα είναι ότι είναι κορμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι γνώσεις του είναι απαραίτητες.
Δυστυχώς πέρυσι δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το μάθημα και γι αυτό δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία.Ύστερα όμως από την εμπειρία μου ως υπεύθυνη τμήματος σε μεγάλη εταιρεία κατανόησα τη σπουδαιότητα των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης.Αργά ή γρήγορα θα μπουν στη ζωή μας για να την κάνουν πιο εύκολη και καλό θα ήταν μιας και μας δίνεται η ευκαιρία, να τα γνωρίσουμε.
Κατά τη γνώμη μου για να παρακολουθήσει κάποιος το μάθημα αρκεί το να έχει κατανοήσει τη σπουδαιότητά των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης.Επίσης καλό θα είναι ταυτόχρονα με την παράδοση του μαθήματος να παρουσιάζονται διάφορα case study ώστε να είναι πιο εύκολη η κατανόηση και η εμπέδωσή του.
Τέλος, όσον αφορά την εξέταση, θεωρώ ότι ένας συνδυασμός τόσο θεωρητικών , όσο και κριτικών ερωτήσεων είναι η βέλτιστη λύση.Με αυτόν τον τρόπο θα εξετάζεται η ικανότητα εκμάθησης θεωρητικών εννοιών(μέσω θεωρητικών ερωτήσεων) αλλα και η εφαρμογή τους στην πράξη(μέσω κριτικών ερωτήσεων).

Ανώνυμος είπε...

5050025-ΖΟΥΓΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
Τα πληροφοριακά συστήματα έχουν μπεί στη ζωή μας,διευκολύνουν τις διαδικασίες και καθιστούν τις ανταλλαγές μας πιο σύντομες και αποδοτικές.Έχω καταλάβει, λοιπόν πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να εξοικειωθώ και αυτό το μάθημα είναι εδώ για να με βοηθήσει.Όσον αφορά τον τρόπο που θέλω να γίνεται, προτιμώ να εστιάζει σε πρακτικές γνώσεις παρά σε θεωρητικές γενικεύσεις.Οι απαντήσεις στα case studies με βοηθούν να δω στην ουσία και να μπω στη θέση των ατόμων που εμπλέκονται.Κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου και κάνουν το μάθημα πιο προσιτό και ευχάριστο.Τέλος, η αξιολόγηση αναμένω να στηριχτεί στο κατά πόσο κατανοήσαμε τη λείτουργία των πληροφοριακών συστημάτων και στο κατά πόσο αποκτήσαμε κριτική σκέψη πάνω στο μάθημα.Τον ακριβή τρόπο τον αφήνω πάνω σας!

Ανώνυμος είπε...

5050087

Γενικώς είμαι υπέρ της άποψης της παρακολούθησης των διαλέξεων.Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικές!Είναι ωραίο να νιώθεις ότι έχεις εσύ την επιλογή στα χέρια σου και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αναλόγως!Πέρα από αυτό,αυτά τα δύο χρόνια έχω διαπιστώσει ότι βοηθούν σημαντικά τα όσα λέγονται μέσα στις αίθουσες,προκειμένου να μπορέσεις να αποκτήσεις μια γενικότερη εικόνα για το αντικείμενο,ακόμα και αν δεν έχουν τόσο σχέση με την ύλη του μαθήματος ..Στο συγκεκριμένο μάθημα,νομίζω ότι συμβάλλει αρκετά και η καινοτόμος ιδέα του blog γεγονός που προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον για το μάθημα!Συν του ότι προκειμένου να μπορείς να συμμετέχεις πρέπει να ξέρεις και τι γίνεται.Ακόμα ένας λόγος που όμως είναι και αρκετά σημαντικός(last but not least που λένε και οι Άγγλοι),είναι και η ιδιαιτερότητα του μαθήματος.Κάτι καινούριο για μένα τουλάχιστον,αλλά ενδιαφέρον και όπως έχει αποδειχτεί πολύ χρήσιμο έως και απαραίτητο.
Όσον αφορά την υποκίνηση για παρακολούθηση,νομίζω ότι πλέον έχουν δοθέι αρκετά κίνητρα,όπως case study,blog,άλλα και η γενικότερη ιδέα που πέρναει μέσα από αυτό το μάθημα,ενός αρκετά διαφορετικού τρόπου διδασκαλίας και φαντάζομαι-ελπίζω διαφορετικού τρόπου εξέτασης.
Όπως οι περισσότεροι δεν είμαι υπέρ της στείρας αποστήθισης,αν και ορισμένες φορές ίσως είναι απαραίτητη,όταν πχ κάποια πράγματα δεν γίνεται να αποδωθούν σε ελεύθερη μετάφραση!Πάντως κρίνω πιο σωστή και ουσιαστική την κριτική αξιολόγηση,καθώς νιώθω ότι έτσι γίνεται εμβάθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Ευαγγελάτε, χαίρομαι πολύ που χρησιμοποιείτε ένα πληροφοριακό σύστημα για να «διοικήσετε» την παροχή πληροφορίας προς τους φοιτητές σας. Σε αυτούς ανήκω και εγώ, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει καμία διάλεξή σας, ούτε σας γνωρίζω. (Έχω την εντύπωση πως πρέπει να καθιερωθεί μια μικρή φωτό δίπλα στο όνομα κάθε διδάσκοντα, ώστε να αποφεύγουμε εμείς οι e-learning students τις γκάφες! Δε φαντάζεστε πόσες φορές μου περιγράφουν συμφοιτητές μου τα φυσικά χαρακτηριστικά των διδασκόντων μου για να τους αναγνωρίσω όταν έρθει η ώρα της εξέτασης!)
Αλλά θα επανέλθω στα ερωτήματά σας:

«1. Για ποιό λόγο παρακολουθείτε το μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης;»

Οτιδήποτε έχει σχέση με την πληροφορία και την ηλεκτρονική της διάχυση, το θεωρώ συναρπαστικό. Ο λόγος που επέλεξα αυτή τη σχολή ήταν τα μαθήματα που περιλάμβανε στο πρόγραμμα σπουδών της. Τόσο απλά.

«2. Τι είναι αυτό που θα σας υποκινούσε αποφασιστικά να παρακολουθείτε τις παραδόσεις του μαθήματος;»

Η φυσική μου παρουσία στον χώρο των παραδόσεων δεν είναι εφικτή, γιατί είμαι χρήστης αναπηρικού καθίσματος και δεν είναι εύκολο να εξασφαλιστεί η συνοδεία μου μέχρι τη σχολή. Στην πραγματικότητα, το εκπαιδευτικό σύστημα και ο τρόπος διαχείρισης της γνώσης, δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επίπεδο εκείνο όπου η τηλεκπαίδευση να θεωρείται απλώς μια επιλογή. Ένα on-line educational meeting σε ένα φόρουμ που θα έχει στηθεί για ένα μάθημα, συγκεκριμένη μέρα και ώρα, κάποια on-line tests αξιολόγησης όπως αυτά που προσφέρουν διάφορες απλές και οικονομικές πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης (όπως το moodle ή ακόμα καλύτερα το Atutor), η synchronized ή non-synchronized ηλεκτρονική επικοινωνία (όπως αυτή του συγκεκριμένου blog), αποτελούν ελάχιστα παραδείγματα εκπαιδευτικών μεθόδων που πολύ λίγοι έχουν αξιοποιήσει.

Ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει. Αν και η φυσική παρουσία στο αμφιθέατρο έχει αναμφισβήτητα δυνατά πλεονεκτήματα, η εναλλακτική εκπαίδευση ετοιμάζεται για αντεπίθεση! ;-)
Στην εποχή της δια βίου εκπαίδευσης, είναι τουλάχιστον αστείο να καθόμαστε σε έδρανα με σκονάκια στα μπούτια και γράφοντας με κιμωλίες στον πίνακα. Σήμερα η εκπαίδευση οφείλει να είναι ευέλικτη και προσβάσιμη.

«3. Σε τι θεωρείτε ότι θα έπρεπε να εξεταστείτε ώστε να πιστοποιηθεί η επαρκής γνώση του μαθήματος, στην απομνημόνευση των πληροφοριών στις οποίες έχετε εκτεθεί ή στην κριτική αξιολόγηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που έχετε αποκτήσει;»

Πιστεύω ότι πρέπει να αποστηθίσουμε όλες τις σημειώσεις, όλα τα βιβλία, και όλο το μπλογκ (ακόμα και τα posts του 2006!!!!!)
Μην πανικοβάλλεστε αγαπητοί συνάδελφοι, απλώς έτυχε να βρίσκω μελοδραματικές πολλές από τις παραπάνω απαντήσεις – pardon!
Αγαπητέ κ. Ευαγγελάτε, γνωρίζετε καλύτερα από εμάς πως δεν υφίσταται «πιστοποίηση» της γνώσης. Οι γνώσεις μου λοιπόν παραμένουν πάντα ανεπαρκείς – είτε μου αρέσει είτε όχι. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να αριστεύσω. Προτείνω όταν έρθει η ώρα της δικής μου εξέτασης, να με ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε, και όταν τελειώσει, να συζητήσουμε επί της ουσίας για τα πληροφοριακά συστήματα. Θεωρώ εξαιρετικά ευφυή τον τρόπο που προσεγγίζετε την παράδοση του μαθήματος, και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε πώς θα μπορούσε κάποιος να συνεργαστεί μαζί σας και μέσα σε τί πλαίσιο ή πρόγραμμα.
Αρκεί να μην μας πείτε να περάσουμε από το Εργαστήριο Πολυμέσων, γιατί το ασανσέρ του κτιρίου είναι πολύ στενό και δεν έχουμε όλοι πρόσβαση! :-)

Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους!
Όσο το μάθημα ξεφεύγει από το δομημένο περιβάλλον μιας αίθουσας και υπερβαίνει τους περιορισμούς της ύλης, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται για όλους εμάς που δίνουμε προτεραιότητα στη δύναμη της γραφής και την οργάνωση των ιδεών και της έκφρασης μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και του δημόσιου γραπτού λόγου.

Άννα
------------------------------
Email: anna@disabled.gr
Url: http://www.disabled.gr
Skype id: anna.evangelinou

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ το μάθημα γιατί είναι μάθημα κορμού και από τον τίτλο και μόνο το είχα πάρει λίγο από φόβο. Θεωρούσα ότι θα είναι ένα βαρετό και ακατανόητο μάθημα, αλλά ευτύχώς η πρώτη επαφή με εξέπληξε θετικά. Διαπίστωσα ότι πρόκειται για μάθημα με ουσιαστικό περιεχόμενο και το κυριότερο με πρακτικό ενδιαφέρον, και κατά συνέπεια, αυτό είναι που περιμένω και από τη συνέχεια. Δηλαδή ένα μάθημα που θα μας προσφέρει εκτός από θεωρητικές γνώσεις και τη δυνατότητα να δούμε ορισμένες πραγματικές περιπτώσεις και να καταλάβουμε που πραγματικά χρησιμεύουν τα πληροφοριακά συστήματα. όσο για το πώς θα εξεταζόμαστε, καλή και η θεωρία, αλλά πήξαμε πια!! Είναι καλύτερο νομίζω τα θέματα να είναι τέτοια που να απαιτούνται γνώσεις ουσίας και όχι να παπαγαλίσουμε κάτι που μετά την εξέταση θα το ξεχάσουμε αμέσως. 5050062

Ανώνυμος είπε...

m5050053

Ο κύριος λόγος που αρχικά ήθελα να παρακολουθώ το μάθημα είναι ότι αποτελεί μάθημα κορμού για το εξάμηνο αυτό.Θα έλεγε, δηλαδή, κανείς ότι θα συμμετείχα "αναγκαστικά".Κι όμως,από τις πρώτες διαλέξεις του μαθήματος αναθεώρησα, διαπιστώνοντας ότι είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον μάθημα,όχι μόνο γιατί τα Πληροφοριακά Συστήματα κατακλύζουν την καθημερινότητά μας,αλλά γιατί είναι απ'τα μαθήματα εκείνα που τα κατανοείς βαθύτερα μέσα από την πρακτική άσκηση(εργασίες,case studies,συμμετοχή σε blogs).Και δεν το βλέπω τόσο βαθμοθηρικά όσο στα πρώτα έτη,είμαστε 3ο έτος(!) είναι, πλέον, θέμα ουσιαστικής κατανόησης εννοιών.Είναι πολυ σημαντικό και αποτελεσματικό η θεωρία να εξηγείται μέσα από πρακτική εφαρμογή και παραδείγματα-κι αυτός ο διαφορετικός τρόπος διάλεξης είναι ο λόγος που με παρακινεί να το παρακολουθήσω- διότι έτσι ακονίζεται λιγο το μυαλό και βελτιώνονται σ'ένα βαθμό η κρίση και οι απόψεις μας.Τέλος, όσον αφορά στον τρόπο εξέτασης προτιμώ ένα συνδυασμό και των δύο με βαρύτητα στην απομνημόνευση, ενώ η κρίση μας να βαθμολογείται με κάποια επιοίκεια διότι κανείς δεν γίνεται αμέσως γνώστης του αντικειμενου.

Ανώνυμος είπε...

5020169 - Λινα

Το μαθημα των πληροφοριακων συστηματων διοικησης ειναι εξαιτιας της φυσης του κυριως, αν μου επιτρεπεται ο χαρακτηρισμος, πρακτικο. Ως προς αυτο το κριτηριο θα μπορουσαμε να το συγκρινουμε με τα μαθηματα: διοικηση ανθρωπινων πορων, διοικηση ποιοτητας και αλλαγων, διοικηση πωλησεων κ.α.. Aυτα τα μαθηματα ειναι πολυ πιο ευκολο να διαξαγονται με την χρηση case study για την καλυτερη κατανοηση και μεταφορα του φοιτητη σε «πραγματικα» σεναρια. Εξαιτιας των παραπανω, θα θελα να παρακολουθω τις διαλεξεις, αρκει να μη μου το στερουν οι υπερωριες.
Τι θα με υποκινουσε; Η χρησιμοποιηση ενος ικανοποιητικου αριθμου case study, η γρηγορη και κατανοητη ροη του μαθηματος, ενα «παιχνιδι» ερωτο-απαντησεων.
Πιστευοντας, πως ενα βιβλιο μπορει να ανοιχτει ανα πασα στιγμη, δεν θεωρω πως η μεθοδο της εξετασης πανω στη θεωρια ειναι η καταλληλη για την πιστοποιηση των γνωσεων. Σαφως πρεπει να μελεταται για να υπαρxει η γνωση για το θεωρητικο κομματι του αντικειμενου αλλα αυτο που θα χρησημοποιουμε στον εργασιακο χωρο ειναι η πρακτικη σκεψη. Αλλιως διατυπωμενα θα μπορουσα να πω, πως ο πιο αποτελεσματικος/ορθος τροπος εξετασης ειναι ο ταυτοχρονος, αλλα πιθανοτατα οχι ισομερης, συνδιασμος εξασκησης της θεωριας και της κρισης.

Ανώνυμος είπε...

5050111-Ελένη Συνοδινού

Παρακολουθώ το μαθημα αυτό γιατί είναι ένα απ΄τα υποχρεωτικά μαθήματα του εξαμήνου στο οποίο βρισκομαι και μαλιστα κατα τη γνώμη μου ειναι ενα μάθημα αρκετά απαιτητικο.Από την πρώτη φορά που το παρακολούθησα καταλαβα ότι για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του μαθήματος θα έπρεπε να συνεχίσω να το παρακολουθω.Με την συμμετοχή μου στις παραδόσεις του μαθήματος θα μπορέσω πολυ πιο ευκολα να κατανοήσω καποιες εννοιες τελειως άγνωστες σ΄εμένα και να αντιμετωπίσω αποτελεσματικότερα την ύλη στο τέλος του εξαμήνου.Για να ειμαι ειληκρινής παντως,η κύρια υποχρεωτική εργασια και οι υποεργασίες που βάζετε καθε εβδομάδα είναι για΄μένα το σημαντικότερο κίνητρο για να παρακολουθώ γιατί ουσιαστικά με κρατάνε σε εγρήγορση και θεωρώ οτι αν απουσιάζω θα μου φαίνονται "βουνό".'Οσο για τον τρόπο εξέτασης,ενας συνδιασμός της θεωρίας με την πρακτική εφαρμογή και την κριτική σκεψη με έμφαση στην δημιουργικότητα και όχι στην ξερή αποστήθηση θα ήταν το ιδανικό.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Φυσικά και τα ηλεκτρονικά μέσα έχουνε μπει για τα καλά στη ζωή μας. Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, και δεν θα μπορόυσαμε να αντεπεξέλθουμε σαν managers στον έξω κόσμο αν δεν είχαμε τουλάχιστον κάποιες βασικές γνώσεις για τα ήδη υπάρχοντα πληροφοριακά συστήματα.
Παρόλαυτα, αυτός δεν είναι λόγος να βρίσκω ενδιαφέρον το μάθημα. Ο τρόπος διδασκαλίας του θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός, για να μας βοηθήσει στην κατανόηση όλων αυτών των εννοιών και συστημάτων, που όσο και να τα αποστηθίσω τον φεβρουάριο στις εξετάσεις, στο τέλος της χρονιάς θα τα χω ήδη ξεχάσει. Η εργασία, το blog και τα case studies, ανκαι πολύ απαιτητικά, είναι ο τρόπος να καταλάβουμε τον ρόλο των ΠΣΔ σε μία επιχείρηση. Γιαυτό το λόγο ανκαι υποχρεωτικά τα περισσότερα τα θεωρώ αναγκαία.

Δεν παρακολουθώ το μάθημα όσο θα πρεπε, και ο λόγος που το παρακολουθώ όσες φορές έρχομαι είναι για να ενημερώνομαι για τισ εργασίες. Πιστεύω, το μάθημα θα μου ήτανε πάρα πολύ ενδιαφέρον αν το διδασκόμασταν σε εργαστήρια, με παραδείγματα.

οι εξετάσεις δεν θα μπορούσανε να είναι πολύ διαφορετικές από τις υπόλοιπες, λογω της φύσεως του βιβλίου και των παραδόσεων.

nek είπε...

λοιπον καλλιο αργα ποτε λενε, αποτε ας γραψω κ εγω:

1. Για ποιό λόγο παρακολουθείτε το μάθημα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης;


μ'αρεσει και μου φαινεται ενδιαφερον. δλδ μπηκα στην πρωτη παραδοση για να δω περι τινος προκειται και μου τραβηξε πολυ το ενδιαφερον αυτο τομη απροσωπο στυλ μαθηματος με το blog, τη διαρκη επικοινωνια κτλ, που μεχρι στιγμης δν το ειχαμε συναντησει στη σχολη αλλα ηξερα οτι υπαρχει και οτιειναι και πιο αποτελεσματικο απο την παλια μου σχολη ( πληροφορικης κ' τηλεπικοινωνιων/10%)

το αντικειμενο αυτο καθ'αυτο δε μπορω να πω οτι μου φαινεται ιδιαιτερα πιο ενδιαφερον απο καποια αλλα που εχω παρακολουθησει μεχρι τωρα, αλλα για μενα ο τροπος που γινεται το μαθημα ειναι μαλλον ο σημαντικοτερος παραγοντας, και μιας και ασχολουμαι παρα πολυ με το internet το συγκεκριμενο μου ηρθε κουτι.

βεβαια λογω δουλειας δυσκολα βρισκω χρονο να ερθω στις παραδοσεις, αλλα αν μπορουσα σιγουρα θα ερχομουνα...


2. Τι είναι αυτό που θα σας υποκινούσε αποφασιστικά να παρακολουθείτε τις παραδόσεις του μαθήματος;


δεν μπορω να σκεφτω κατι. μου φαινεται ηδη αρκετα ενδιαφερον ωστε να το παρακολουθω

3. Σε τι θεωρείτε ότι θα έπρεπε να εξεταστείτε ώστε να πιστοποιηθεί η επαρκής γνώση του μαθήματος, στην απομνημόνευση των πληροφοριών στις οποίες έχετε εκτεθεί ή στην κριτική αξιολόγηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που έχετε αποκτήσει;

δυσκολη ερωτηση.
κατα κανονα βαριεμαι αφανταστα να γραφω ( ζητησατε να ειμαστε ειλικρινεις!)
οποτε δε θα σας κρυψω οτι η καταργηση των γραπτων εξετασεων και η υιοθετηση ενος εναλλακτικου τροπου διαμορφωσης βαθμολογιας που προτεινε ενας συναδελφος με ενθουσιασε αρχικα. μετα βεβαια σκεφτηκα οτι μαλλον δε θα ηταν καλη κινηση: οτι το συγκεκριμενο αντικειμενο, δε γινεται , δυστυχως, να μην εξεταζεται γραπτα.. ( θα ηθελα αν γινοταν ο συναδελφος -η οποιος αλλος μπορει- να περιγραψει τον εναλλακτικο τροπο αξιολογησης που ακολουθει ο κος Λυμπεροπουλος).

το ιδανικο για μενα θα ηταν ολα τα θεματα να ηταν σε μορφη πολλαπλης επιλογης οπως ηταν στο μαθημα της ψυχολογιας. αμερικανικο στυλ. απλα κ παλι δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι εφικτο. μου φαινεται οτι τα κατεβατα των case studies δεν τα γλυτωνουμε :P

αυτα τα ολιγα..

Ανώνυμος είπε...

5050083
μάλλον αποφάσισα λίγο αργά να απαντήσω σε αυτή σας την ανάρτηση.εσκεμμένα!περίμενα να δω πως θα εξελισσόταν ο τρόπος διδασκαλίας.
το μάθημά με όνομα :πληροφοριακά συστήματα διοίκησης δεν θα το επέλεγα ποτέ,είμαι απιστευτα ειλικρινής,αν ήταν επιλογής.οπότε το πήρα λογω του ότι είναι υπωχρεωτικό,το γεγονός όμωσ ότι το παρακολουθω και προσπαθώ -υπερβολικά δεν σας κρύβω- να ακολουθήσω τουσ ρυθμούσ που του δώσατε, ωφείλεται καθαρά στη δική σας συμβολη στο πώς μασ "σερβίρατε" ένα μάθημα που από την ονομασία και μόνο φαίνεται μονότονο,τουλάχιστον σε μένα.βρίσκω πολύ σπουδαία τη δουλειά που μασ δίνετε προκειμένου να "νιώσουμε" το μάθημα αυτό και το γεγονός ότι αφιερώνεστε σε μασ πραγματικά.σας ευχαριστούμε!παρόλο που τώρα με την ερευνα νιωθω ότι προσπαθούμε παρα πολύ κάτι το οποίο εσείσ δεν βλέπετε και νιώθω-λανθασμένα ίσως,πως δεν θα αποδώσει ο κόπος μασ...είμαι λιγο απογοητευμένη.τεσπα.

Ανώνυμος είπε...

5050017

Άργησα να απαντήσω αλλά σήμερα με επιασε η διάθεση :-)

Σοβαρά τώρα θεωρώ πολύ σημαντική τη διδασκαλία του μαθήματος οχι μονο στο τμήμα μας αλλά και σε κάθε τμήμα των ΄σχολών που ανήκουν στο ευρήτερο πεδίο τησ διοίκησης επιχειρήσεων. Καλώς ή κακώς η τεχνολογία είναι εργαλείο και η προσαρμογή της στις επιχειρησιακές πρακτικές είναι αναγκαία. Υποτίθεται οτι από το τμήμα μας πρέπει να βγούμε ικανοί να δουλέψουμε αποτελεσματικά σε μεγ΄λες επιχειρήσεις. Συνεπώς η΄κατανόηση και η χρήση της τεχνολογίας είναι απαραίτητη από εμας.
όσον αφορα τη δομή του μαθήματος θεωρώ οτι πρέπει να μη δίνεται ιδιαίτερη έμαφαση στα τεχνικά στοιχεία και στο τεχνολογικό κομμάτι του μαθήματος αλλά στο κομμάτι που αφορά στη χρήση των mis στις επιχειρήσεις απο σκοπιά management.
Τέλος θεωρώ πολύ καλή τη διδασκαλία μεσω case study...αυτά...